Η Γκουΐνεθ Πάλτροου έγραψε πρόσφατα ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής τις οποίες μπορεί ακόμα και ο πιο πολυάσχολος άνθρωπος να φτιάξει.
Μέσα σε αυτές και η παρακάτω συνταγή για καρμπονάρα, η οποία, όπως λέει η γνωστή ηθοποιός και μαμά δυο παιδιών, “είναι το φαγητό του “τεμπέλη”, εύκολη και τις περισσότερες φορές τα υλικά τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας”.
Και είναι αλήθεια! Πιάστε λοιπόν τις κατσαρόλες σας και ξεκινήστε…
Καλή επιτυχία!
Υλικά:
110γρ. μπέικον
2 κρόκοι αυγού
1 μεγάλο αυγό
1 1/2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
450 γρ. μπουκατίνι
Εκτέλεση: Βράστε τα ζυμαρικά και σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το μπέικον μέχρι να χρυσίσει. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών, το αυγό, την παρμέζανα και το πιπέρι. Στραγγίξτε τα μακαρόνια και φυλάξτε μια κούπα από το νερό τους. Έπειτα ανακατέψτε τα με το μείγμα των αυγών και του τυριου. Ανακατέμψτε τα γρήγορα και μεταφέρετε στο μπολ το μπέικον μαζί με τα ζουμιά του. Προσθέστε το νερό σιγά σιγά (μια κουταλιά τη φορά) και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με τριμμένο τυρί και σερβίρετε!
Κιμάς γαλοπούλας με μπρόκολο και μακαρόνια. Plus: Καταναλώστε μάραθο για γρήγορο αδυνάτισμα!
Μακαρονάδα με ελιές και κρεμμυδάκι. Plus: Πώς θα βράσω σωστά τα μακαρόνια μου;
Ελαφριά μακαρόνια με τυρί. Plus: Ποια είναι η καταγωγή αυτού του πεντανόστιμου φαγητού;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News