Αρχική > Featured > Η καλή είδηση της ημέρας: Mοντέλο με μπουρκίνι ποζάρει για το εξώφυλλο κορυφαίου αθλητικού περιοδικού

Η καλή είδηση της ημέρας: Mοντέλο με μπουρκίνι ποζάρει για το εξώφυλλο κορυφαίου αθλητικού περιοδικού

Τη Χαλιμά Αντέν τη γνωρίσαμε το 2016 στα καλλιστεία Μις Μινεσότα των ΗΠΑ, ως την πρώτη διαγωνιζόμενη στην ιστορία του θεσμού που εμφανίστηκε με χιτζάμπ και μπούρκα, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, το μοντέλο κατάφερε να μονοπωλήσει και πάλι το ενδιαφέρον μας, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που φωτογραφήθηκε για το κορυφαίο αθλητικό περιοδικό Sports Illustrated με χιτζάμπ και μπουρκίνι.

«Μεγαλώνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ποτέ μου δεν ένιωσα ότι κάποιος με αντιπροσώπευε γιατί ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό, δεν μπορούσα ποτέ να δω ένα κορίτσι που να φοράει χιτζάμπ», αναφέρει σε βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφισης.

Η παιδική ηλικία της Αντέν

Η Αντέν κατάγεται από τη Σομαλία και μεγάλωσε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Κένυα, προτού μετακομίσει στις ΗΠΑ με την οικογένειά της σε ηλικία 7 ετών. Η φωτογράφιση για το περιοδικό Sports Illustrated πραγματοποιήθηκε στην παραλία Γουαταμού της Κένυας.

«Σκέφτομαι διαρκώς ότι ήμουν σε ηλικία 6 ετών στην ίδια αυτή χώρα, σε ένα καταφύγιο προσφύγων. Επομένως, το να μεγαλώσω ζώντας το αμερικανικό όνειρο και να επιστρέψω στην Κένυα για φωτογράφιση για το Sports Illustrated, δεν νομίζω πως είναι μια ιστορία που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ποτέ», δήλωσε στο περιοδικό η Αντέν.

Η ανάρτηση στο Instagram

Το μοντέλο δημοσίευσε μερικές από τις φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με τη λεζάντα: «Μην αλλάξεις τον εαυτό σου, άλλαξε το παιχνίδι! Κυρίες μου, τα πάντα είναι δυνατά! Στέλνω το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ότι οι γυναίκες διαφορετικής τάξης, εθνικότητας και ανατροφής μπορούν να είναι ενωμένες».