Η Barbie, η αγαπημένη κούκλα των παιδικών μας χρόνων, κάνει για ακόμα μία φορά την ανατροπή !  Mετά την εκδοχή με κυτταρίτιδα,. η ξανθιά φίλη μικρών και μεγάλων κοριτσιών πρόκειται από τον Ιούνιο να καθίσει για πρώτη φορά σε αμαξίδιο για ΑμεΑ.

«Ως εμπορικό σήμα, μπορούμε να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο τη συζήτηση για τις σωματικές αναπηρίες με το να τις συμπεριλάβουμε στη σειρά μας από κούκλες ώστε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο μια πολυδιάστατη θεώρηση της ομορφιάς και της μόδας»,.αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel σε επίσημη ανακοίνωση.

Η ανάρτηση στο Instagram

Και στον λογαριασμό στο Instagram της αμερικανικής εταιρείας παιχνιδιών αναφέρεται ότι «στο πέρασμα των χρόνων, η σειρά Barbie έχει εξελιχθεί στο να γίνει πιο στοχαστική σχετικά με τον κόσμο που τα κορίτσια βλέπουν γύρω τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορούμε να διευρύνουμε αυτό που προσφέρουμε ώστε να είναι η πιο ποικίλη σειρά από κούκλες στον κόσμο, μια σειρά που δεν θα αποκλείει κανέναν».


Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσπάθησε να κάνει τον κόσμο της κούκλας έναν κόσμο που δεν αποκλείει κανέναν. Το 1977 η Mattel παρουσίασε την Wheelchair Becky. Μία φίλη της Barbie που χρησιμοποιούσε αμαξίδιο, αλλά δεν ήταν συμβατό με άλλα αξεσουάρ. Προσπάθησε να αναμορφώσει την κούκλα, με διαφορετικό αμαξίδιο και πιο κοντά,.μιας και τα προηγούμενα πιάνονταν στις ρόδες του αμαξιδίου. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι η Mattel έπαψε να παράγει άλλες κούκλες σε αμαξίδιο,.καθώς αυτό θα απαιτούσε να αλλάξουν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα Barbie.

Η νέα Barbie σε αμαξίδιο που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό, θα έχει αρθρωτό σώμα ώστε να κάθεται εύκολα στο αμαξίδιο. Επίσης, σε αυτή τη σειρά και άλλες κούκλες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο αμαξίδιο. Θα υπάρχουν και Barbie με λεπτές πλεξούδες στα μαλλιά, με μικρότερο μπούστο και λιγότερο έντονο περίγραμμα μέσης.

Disability Activist Jordan Reeves Helped Barbie Launch A Line of 'Barbies' With Prosthetics

This 13-year-old disability activist helped Barbie launch a new line of dolls with prosthetics

Gepostet von NowThis Her am Donnerstag, 14. Februar 2019

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

από Μαρία Ιωαννάτου