Αρχική > Featured > Η ιδανική διαφορά ηλικίας για μια τέλεια σχέση – Είναι μικρότερη από ό,τι μπορείς να φανταστείς

Η ιδανική διαφορά ηλικίας για μια τέλεια σχέση – Είναι μικρότερη από ό,τι μπορείς να φανταστείς

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν αριθμό και δεν έχει σημασία αν πραγματικά ο ένας αγαπάει τον άλλον. Αλλά αν αυτό δεν είναι αλήθεια και η σχέση βασίζεται στην ηλικία, μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το πόσο θα διαρκέσει;

Κανείς δεν έχει κατανοήσει πλήρως πώς λειτουργεί πραγματικά μια επιτυχημένη σχέση, αλλά οι επιστήμονες φαίνεται ότι έχουν βρει τον καθοριστικό παράγοντα. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, υπάρχει μια μαθηματικά υπολογισμένη διαφορά ηλικίας που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση.

Η έρευνα

Στη μελέτη συμμετείχαν 3.000 άτομα. Όλοι τους είχαν παντρευτεί τουλάχιστον μία φορά. Οι επιστήμονες βρήκαν μια αστεία σύνδεση: όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ηλικίας, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος χωρισμού. Φυσικά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά τα αποτελέσματα μπορούν τουλάχιστον να εξηγήσουν τις συγκρούσεις που έχουν τα ζευγάρια σε διαφορετικά στάδια της ζωής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σύντροφοι τείνουν να έχουν πολύ διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους.

Η Μπλέικ Λάιβλι και ο Ράιαν Ρέινολντς έχουν 11 χρόνια διαφορά ηλικίας

Οι ερευνητές μοιράστηκαν πιο λεπτομερή στατιστικά στοιχεία που λένε ότι ο κίνδυνος χωρισμού για ζευγάρια με διαφορά ηλικίας άνω των 5 ετών είναι 18%. Αν η διαφορά ηλικίας είναι 10 έτη, ο κίνδυνος αυξάνεται δραματικά έως και 30%. Και για τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 20 ετών και άνω, οι προβλέψεις είναι πραγματικά αρνητικές, επειδή ο κίνδυνος χωρισμού φτάνει το 95%.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν έχουν 17 χρόνια διαφορά ηλικίας

Τώρα, στο βασικό σημείο: οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ιδανική διαφορά ηλικίας είναι ένα έτος. Στην πραγματικότητα, άνθρωποι της ίδιας ηλικίας ή με διαφορά ηλικίας από 1 έως 3 χρόνια ανήκουν επίσης σε αυτή την ομάδα. Αυτά είναι τα ζευγάρια που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν μαζί, αφού η πιθανότητα χωρισμού είναι μικρότερη από 3%.

Το συμπέρασμα

Όπως είπαμε πριν, φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις. Και οι αριθμοί δεν είναι το παν, είναι μερικά μόνο στοιχεία που δείχνουν μια συγκεκριμένη τάση, αλλά δεν σημαίνει ότι κάθε ζευγάρι στον κόσμο λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, αν είστε σε σχέση με ένα άτομο που είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από εσάς, μην ανησυχείτε. Τα πιο σημαντικά πράγματα είναι τα συναισθήματα, ο αμοιβαίος σεβασμός και η άνεση. Και αν η σχέση σας έχει αυτά τα συστατικά, τότε πρέπει να την κρατήσετε.