Φωτιά ξέσπασε πριν από περίπου μία εβδομάδα στην Ελαφόνησο, η οποία ήταν τόσο μεγάλη που σχεδόν 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ εκκενώθηκε δύο φορές το κάμπινγκ, σπίτια και καταλύματα στον οικισμό Παναγιά και στην περιοχή του Σίμου.Από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ξεχωρίζει εκείνη του φωτογράφου Κίριλ Σάμαριτς που συγκεντρώνει περισσότερα από 5.000 likes στο Instagram. Στο καρέ βλέπουμε ένα ερωτευμένο ζευγάρι να ανταλλάσσει ένα φιλί, ενώ βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Στο φόντο ο ουρανός είναι μαύρος από τη φωτιά και τη στάχτη.

«Θυμήθηκα το ζευγάρι στο Μάτι που βρέθηκε αγκαλιασμένο και απανθρακωμένο πέρυσι από τις φωτιές. Αυτό θυμήθηκα και τους έβγαλα φωτογραφία γιατί τους ήθελα ζωντανούς», ανέφερε ο φωτογράφος.

Δείτε τη φωτογραφία:


«Είναι λυπηρό. Αλλά το χειρότερο κομμάτι είναι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε και να το αποτρέψουμε είναι η αγάπη, για εμάς και τον πλανήτη μας», αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας.

από Μαρία Ιωαννάτου