Γεια σας,

Η ερώτησή μου είναι αν γνωρίζετε ποιος καινούργιος νόμος υπάρχει για την πολιτογράφηση. Για την ακρίβεια είμαι παντρεμένη (η καταγωγή μου είναι από Ρουμανία) με Έλληνα από το 2001 κ έχω ένα παιδί 16 ετών.

Σας ευχαριστώ,

Καμέλια Λάππα

Απαντά η δικηγόρος Σοφία Νικολάου

 


Κυρία Λάππα, καλησπέρα σας,

Προκειμένου να μπορέσουμε να απαντήσουμε με πληρότητα στο ερώτημά σας, θα πρέπει, αρχικά, να μάς αναφέρετε τον τωρινό τύπο άδειας παραμονής που κατέχετε.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες διατάξεις δεν σας αφορούν άμεσα, υπό την έννοια ότι, στην περίπτωσή σας, θα μπορούσατε να καταθέσετε τα χαρτιά σας για πολιτογράφηση και υπό το προηγούμενο καθεστώς και υπό το τρέχον.
Σας ευνοεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι είστε σύζυγος Έλληνα πολίτη και έχετε παιδί. Αν, δηλαδή, έχετε και άδεια παραμονής μακρών διαμενόντων, ή πολίτη ΕΕ, τότε η μοναδική προϋπόθεση είναι να έχετε τριετή νόμιμη παραμονή, την οποία, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, διαθέτετε.

Με εκτίμηση,

Νικολάου Σοφία

Senior Partner SOFIA NIKOLAOU LAW FIRM & PARTNERS
www.sofianikolaou.com

Αμερικής 18, Αθήνα, 106 71

από Σοφία Κωστάρα