Αρχική > Συνεντεύξεις > Η Εμμανουέλλα Κοντογιώργου και η Κασσάνδρα Τζάρτζαλου δεν πιστεύουν στον… ιδανικό άντρα

Η Εμμανουέλλα Κοντογιώργου και η Κασσάνδρα Τζάρτζαλου δεν πιστεύουν στον… ιδανικό άντρα

Η Εμμανουέλλα Κοντογιώργου και η Κασσάνδρα Τζάρτζαλου είναι δύο νέες ηθοποιοί που φέτος υποδύονται στη σκηνή του A Small Argo full of Art δύο φίλες που αναστατώνονται από τον ερχομό ενός άνδρα – πεπρωμένου.

Το «Ντέστινυ» του Άκη Δήμου, που παρουσιάζεται σε σκηνοθετική επιμέλεια της Χρύσας Καψούλη, κάθε Σάββατο και Κυριακή, είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία, που ψυχαναλύει τις γυναίκες μ’ έναν ομολογουμένως αφοπλιστικό τρόπο. Η δράση του έργου μάς μεταφέρει σ’ ένα διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα, ένα απόγευμα καλοκαιριού. Η Άννα και η Ρεβέκκα συζητάνε για άνδρες και ερωτικές περιπέτειες μέχρι που στη συζήτηση «μπαίνει» ο… Ντέστινυ. Ένας άνδρας που θα περιπλέξει επικίνδυνα τα πράγματα στη μεταξύ τους σχέση.

Η Εμμανουέλλα και η Κασσάνδρα μίλησαν στο infowoman για το έργο του Άκη Δήμου, για το… γλυκόπικρο του έρωτα, αλλά και το πώς φαντάζονται οι ίδιες τον «ιδανικό» άντρα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το “Ντέστινυ” είναι ένα έργο για τη γυναικεία ψυχοσύνθεση;

Κασσάνδρα: Φυσικά! Αφού σε όλο το έργο είναι σαν να βλέπουμε από την κλειδαρότρυπα τι κάνουν οι γυναίκες όταν είναι μόνες τους… Τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής τους, το γλυκό, το αλμυρό, τις τεράστιες παρενθέσεις μέσα στις συζητήσεις και όλες τις «τρέλες» που κάνουν δύο φίλες για να ξορκίσουν ένα ακόμη  βαρετό απόγευμα.

Εμμανουέλλα: Είναι ένα καθαρά γυναικείο έργο. Βασικός άξονας είναι η γυναικεία ματιά απέναντι στον έρωτα και στον ιδανικό άντρα και η ματιά αυτή είναι απόλυτα ειλικρινής. Οι ηρωίδες χάνονται μια αυγουστιάτικη βραδιά, μόνες, κι έτσι έχουν την απόλυτη ελευθερία να είναι όπως θέλουν χωρίς κανένα ψέμα. Όλα τα όνειρα, οι ελπίδες, οι απογοητεύσεις δίνονται με βαθιά ειλικρίνεια και συγκίνηση χωρίς καλλωπισμούς.   

Γιατί θα χαρακτηρίζατε το έργο ως «γλυκόπικρη κωμωδία»;

Εμμανουέλλα: Γιατί και ο έρωτας είναι γλυκόπικρος κι αυτό είναι ένα έργο που εξυμνεί την αναζήτηση του έρωτα. Έτσι και ο λόγος δεν είναι άμεσα κωμικός. Στο αποτέλεσμα του προκύπτει το χιούμορ.

Κασσάνδρα: Καλή η πλάκα – εννοώ ότι εκ πρώτης όψεως έχει μια «πλάκα» ο τρόπος με τον οποίο είναι αδέξιες όσον αφορά τα ερωτικά τους- αλλά και αυτή η ευκολία πια με την οποία «ανταλλάζουμε» κορμιά σήμερα και εν τέλει κοιμόμαστε μόνοι, όσο να το πεις αφήνει μια πίκρα στην άκρη του γέλιου.

Η Άννα και η Ρεβέκκα είναι δύο γυναίκες που παλεύουν ν’ αγαπηθούν χωρίς να ξέρουν τον τρόπο. Αν τις είχατε φίλες τι συμβουλή θα τους δίνατε;

Κασσάνδρα: Γυναίκα είμαι κι εγώ… πού να ξέρω;

Εμμανουέλλα: Να απολαύσουν τη ζωή και τον έρωτα χωρίς να τις κρατάει πίσω ένας άντρας που δεν αγαπούν, αλλά έχουν βολευτεί μαζί του. Η ζωή είναι πολύ μικρή, είμαστε εδώ τώρα και δε θα είμαστε ποτέ ξανά, άρα το θέμα είναι η ασφάλεια ή η περιπέτεια του έρωτα;

Τελικά ο ερχομός του Ντέστινυ τις ολοκληρώνει ή δεν σημαίνει τίποτα γι’ αυτές;

Εμμανουέλλα: Τίποτα από τα δύο. Τις αλλάζει ριζικά και ανεπιστρεπτί. Όταν μια ιστορία δεν σε αλλάζει δεν αξίζει και να τη διηγηθείς. Εδώ, ο ερχομός του Ντέστινυ είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου που δεν είναι όπως το περιμένουν. Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να σου συμβεί αυτό παθαίνουν η Άννα και η Ρεβέκκα. Σε όλο το έργο περιμένουν τον ιδανικό άντρα κι όταν αυτός έρχεται ανατρέπει τα δεδομένα…

Κασσάνδρα: Δεν ξέρω αν ολοκληρώνει τις ίδιες ως γυναίκες -μάλλον όχι- αλλά σίγουρα ολοκληρώνει κάτι μέσα στο μυαλό τους το οποίο τις φέρνει αντιμέτωπες με μια συνειδητοποίηση, τις ξυπνάει δηλαδή.  Ίσως καταλαβαίνουν ότι δεν τον χρειάζονται. Και δεν εννοώ να μείνουν μόνες, αλλά ότι για να έρθει ο «Ντέστινυ» κι ο κάθε «Ντέστινυ» δεν χρειάζεται να τον χρειάζονται… Χρειάζεται δηλαδή να απελευθερωθούν από την εξιδανίκευσή του.

Εσείς πιστεύετε στο πεπρωμένο και στον… ιδανικό άντρα;

Κασσάνδρα: Όχι. Όχι πια…

Εμμανουέλλα: Ούτε εγώ πιστεύω. Η ζωή δεν είναι ιδανική. Γιατί να είναι και οι άντρες που ερωτευόμαστε; Μια φορά που πίστεψα πως βρήκα το ιδανικό κατάλαβα πως έπλασα με το μυαλό μου έναν υπέροχο άντρα που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Άννα το κάνει συνέχεια και τη θρέφει απίστευτα όλο αυτό, γι’ αυτό κι εγώ μέσα από την Άννα απολαμβάνω μια ζωή, ένα όνειρο που δε θα ζήσω ποτέ. Τώρα πια ελπίζω στις ευτυχείς συγκυρίες. Αυτό είναι η ζωή, ο έρωτας, τα πάντα…   

Τι στοιχεία πρέπει να έχει ένας άνδρας για να σας γοητεύσει;

Εμμανουέλλα: Να είναι ειλικρινής, αυθεντικός, να υπάρχει εκτίμηση μεταξύ μας και να με ηρεμεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να αισθάνομαι μαζί του σαν να επέστρεψα επιτέλους σπίτι.

Κασσάνδρα: Πρέπει να μυρίζει ελευθερία, αλλά όχι αδιαφορία… Να έχει φτερά, αλλά να ξέρει και να περπατάει που και που… Να γελάει και να κλαίει με την ψυχή του… Α, και να είναι και ψηλός, ε;

Αν σας έλεγα να διαλέξετε έναν από τους διάσημους άνδρες για δικό σας… Ντέστινυ, ποιον θα μου λέγατε; 

Κασσάνδρα: Joaquin Phoenix.

Εμμανουέλλα: Όσες φορές κι αν με ρωτήσουν, τον Jonny Depp θα πω! Σαν άντρας με συγκλόνισε πρώτα στο “Dead Man” του Jim Jarmusch και μετά σε άλλες πιο εμπορικές ταινίες. Είναι ο ορισμός του «Ντέστινυ».