Αρχική > Cinema > Η ελληνική ταινία «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» στο δρόμο για τα Όσκαρ

Η ελληνική ταινία «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» στο δρόμο για τα Όσκαρ

Στην 92η τελετή των βραβείων Όσκαρ αποφάσισε ομόφωνα το Υπουργείο Πολιτισμού να αποστείλει το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Στόχος αυτής της απόπειρας είναι να κερδίσει το Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους και να κάνει την χώρα περήφανη. Ο ψυχαγωγικός και επιμορφωτικός χαρακτήρας του έργου λειτουργεί ως τροφή για τη σκέψη και υπόσχεται ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε ένα ερημωμένο από τα χρόνια χωριό στον θεσσαλικό κάμπο, τον Ηλία της Καρδίτσας. Αποτελείται πλέον από 33 κατοίκους, οι οποίοι μοχθούν με την καλλιέργεια της γης για να επιβιώσουν στην περίοδο της κρίσης. Βασικός στόχος των πρωταγωνιστών είναι η εξαγωγή προϊόντων από ντομάτα σε Ευρώπη και Αμερική. Ο Αλέξανδρος αναζητά τρόπους για να ενισχύσει την παραγωγή, ενώ λέει χαρακτηριστικά: «Η ντομάτα θέλει κάτι μεγαλειώδες για να ντραπεί, να κοκκινίσει. Βάγκνερ!».

Μια ταινία βγαλμένη από τη ζωή

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αντανακλά την αυθεντικότητα της ζωής αυτών των ανθρώπων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της προώθησης της δουλειάς τους στο εξωτερικό, τη μοναξιά τους, αλλά και την έμφυτη χαρά τους. Κι όλα αυτά υπό το πρίσμα του αγώνα, ώστε να δουν τα όνειρά τους κάποια μέρα να γίνονται πραγματικότητα.

Δείτε το τρέιλερ: