Αρχική > Featured > Η ελληνική μόδα είναι εδώ. Η βιωσιμότητά της μάς αφορά όλους;

Η ελληνική μόδα είναι εδώ. Η βιωσιμότητά της μάς αφορά όλους;

Πάνω από τριάντα Έλληνες σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ. Κάποιοι καταξιωμένοι, που, αντί να σέρνουν το βάρος της κληρονομιάς τους, υποστηρίζουν μια σύγχρονη προσέγγιση μέσα από μια σοβαρή και ξεκάθαρη ταυτότητα. Άλλοι της νέας φρουράς, που επιδεικνύουν ήδη ένα ολοκληρωμένο όραμα, με ωριμότητα και σαφήνεια. Σκύψαμε πάνω από τις δημιουργίες εκείνες που εκφωνούν σήμερα, τώρα, μια σαφή και ξεκάθαρη πρόταση. Και εστιάσαμε πάνω τους αποφασίζοντας να μιλήσουμε γι’ αυτό το ολοκληρωμένο σύμπαν, στο τοπίο της Ελλάδας, σήμερα.

Η ελληνική μόδα είναι εδώ, και αυτό είναι το απλό και ξεκάθαρο αξίωμα που επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας μέσα από μια δράση που ξεκίνησε τις ημέρες της πανδημίας, όταν ο κόσμος όπως τον ξέραμε άλλαξε και οι αξίες της μόδας όπως τις είχαμε υιοθετήσει αναθεωρήθηκαν.

Η δημιουργική ομάδα Metaphor που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα αυτό, αποτελείται από μερικούς μόνο από τους ανθρώπους που συνθέτουν την εικόνα και τη φωνή, που δίνουν εδώ και χρόνια μορφή στη βιομηχανία της μόδας στη χώρα μας. Αλλά και την ψυχή πίσω από την ψυχή της, που είδαμε τις τελευταίες δεκαετίες να ατονεί, να ζητά μετάγγιση έμπνευσης και ύλης από έξω, αφήνοντας δεξιότητες να ξεχαστούν, ειδικότητες να ατονίσουν, μια ολόκληρη δημιουργική γενιά να κοιτάζεται αμήχανα. Η ευθύνη να κρατήσουμε ζωντανή τη δημιουργική φλέβα της ελληνικής μόδας, που χτυπά δυνατά παρά τις συνθήκες, είναι στα χέρια μας, στα χέρια σας. Η στήριξη δεν θα έρθει από έξω. Όλες αυτές οι λέξεις που έχουμε μάθει να επαναλαμβάνουμε, η βιωσιμότητα, η τοπικότητα, αφορούν εμάς τους ίδιους.

Εν αρχή… η καμπάνια

Αυτή η καμπάνια για την ελληνική μόδα που με πολλή αγάπη φωτογραφίσαμε είναι μια αρχή. Ένα κάλεσμα. Μια ανοιχτή πρόσκληση. Όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν επενδύσαμε τον προσωπικό μας χρόνο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας για να την προσφέρουμε σε όλους. Θέλουμε να τη δούμε να μεγαλώνει, να συμπληρώνεται, να ανθίζει, να κάνει βήματα, να εξαπλώνεται. Να έρθουν κι άλλοι σχεδιαστές κι άλλοι φωτογράφοι, δημιουργοί, καλλιτέχνες, να γίνουμε πολλοί.

Αύριο και κάθε δεύτερη ημέρα, για τους επόμενους δυόμισι μήνες, θα λαμβάνετε από μία εικόνα της καμπάνιας. Ανεβάστε τη, μοιραστείτε τη μία μετά την άλλη στα μέσα που θέλετε, έντυπα και ψηφιακά, και γίνετε κομμάτι μιας κίνησης που μας αφορά όλους. Ο διάλογος μόλις ξεκίνησε. Τώρα είναι η σειρά σας. Απαντήστε. Μιλήστε δυνατά. Σας ακούμε.

METAPHOR TEAM

Photography: Thanassis Krikis @thanassiskrikis

Fashion Direction: Dada Ioannidou @dadaioannidou, Nicholas Georgiou @nicholasgeorgiou_

Fashion Stylist: Vassilis Karelas @vassilis_karelas

Art Direction: Pantelis Vitaliotis @magneto69

Film Direction: Ros Georgiou @rosgeorgiou

DOP: Joey Leo @_joeyleo_

Words: Eleni Papaioannou @elenipapapaioanou

Communication: Plus More 360 @plusmore360

Make up: Hara Papanicolaou @hara_papanicolaou

Hair: Christos Vourlis @christosvourlis

Photography assistants: Marios Kazakos @marioskazakos_, Zina Desipris @zinadesipris

Fashion assistants: Myrto Xoudi @myksoudi, Nika Ioannidou @nika.ioannidou, David Politis @david_politis

Photographed at 10AM Lofts @10amlofts

Special thanks to: Kiara Georgiou @kiara.geo, Eva Papadaki @ev_pap, Danae Lumani @nanaii.x, Evans Nikopoulos @likeevans, Hannah Claverie @hannahclav, Marouso Tzaneti @marousotzaneti, Mike Vasilakis @roni22, Ros Georgiou @rosgeorgiou, Shanty @shantydp, Vasiliki @xoitslina, Ace Models @ace_models_athens, Agencia @agenciamodels_athens, DModels @dmodelagency, VNModels @vnmodels, X-Ray Models @xraymodels, 10AM @10artistsmanagement, Yiannis Lagonas @yiannislagonas

#in_support_greek_designers