Η αλήθεια είναι ότι η Ελεονώρα Μελέτη είναι ένας άνθρωπος που δεν μασά τα λόγια του. Ακόμη και όταν αναφέρεται στην προσωπική της ζωή, προτιμά να μιλήσει με αλήθειες, που μπορεί να πληγώνουν, πρωτίστως την ίδια. Τελευταία, μίλησε στο περιοδικό People σχετικά με μια απόφασή της που σχετίζεται με τη μητρότητα. Έτσι μιλά για πρώτη φορά για ένα θέμα καθαρά προσωπικό της, το κάνει όμως εν πλήρει συνειδήσει θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που είναι λίγο πριν τα 40 και αναβάλλουν τη μητρότητα για λόγους προσωπικούς ή υγείας.


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν την αγχώνει ο χρόνος που περνά σε σχέση με την απόκτηση παιδιών, η ίδια απάντησε ότι είναι ένα θέμα που ήδη από τα 34 της την αγχώνει, δημιουργώντας της συχνά πυκνά προβληματισμούς, αλλά τώρα το διευθέτησε κι ηρέμησε σε ένα βαθμό.

 

Η παρουσιάστρια δήλωσε ότι έκανε κρυοσυντήρηση ωαρίων. Απευθύνεται μάλιστα σε γυναίκες που έχουν αναβάλει τη μητρότητα για λόγους προσωπικούς ή λόγους υγείας, σε γυναίκες που έχουν αποφασίσει πως θέλουν να αφιερώσουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στην καριέρα και γυναίκες που δεν είχαν την τύχη να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο και νιώθουν πως ο χρόνος περνάει. “Η κρυοσυντήρηση σου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να κάνεις παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία που μπορεί να θεωρείται δύσκολη. Γ’ αυτό και πρέπει να γίνεται πριν από τα 40, όταν θέλεις να παγώσεις ουσιαστικά το χρόνο.”

 

Στη συνέχεια, η Ελεονώρα δεν διστάζει να συμπληρώσει ότι “για να το κάνω, σαφώς και θέλω και είναι μέσα στα πλάνα μου. Ήθελα να παγώσω το χρόνο τώρα που είμαι υγιής, παραγωγική και γόνιμη, έτσι ώστε αν χρειαστεί και δεν έχω φτιάξει τη ζωή μου μέσα στην επόμενη πενταετία να έχω αυτή την επιλογή, εφόσον το θέλω. Με βοήθησαν εξαιρετικά οι γιατροί μου, ο Γιάννης Βασιλόπουλος και ο Νίκος Στρατάκης, αλλά και η Έλενα Κοντογιάννη, μια εκ των εξαίρετων εμβρυολόγων του Institute of Life, που με πολλή υπομονή μού περιέγραψαν την όλη διαδικασία και αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να γίνω και αργότερα μητέρα βρίσκεται στο Institute of Life. Και με έχει κάνει πολύ χαρούμενη, πολύ ξένοιαστη, σαν να είμαι ήδη μητέρα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλες τις γυναίκες που είναι σε μεταβατική ηλικία, όπως εγώ”, είπε τελειώνοντας η Ελεονώρα Μελέτη.

από Σοφία Κωστάρα