Η ηθοποιός Μίσα Μπάρτον, που έγινε ευρέως γνωστή από τη νεανική σειρά «The O.C.», κατέθεσε αγωγή εναντίον του πρώην συντρόφου της, ο οποίος βιντεοσκόπησε κρυφά τους δυο τους να κάνουν σεξ και στη συνέχεια, πούλησε το υλικό σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Η Μίσα κέρδισε τελικά την υπόθεση, αλλά δεν σταμάτησε εκεί… Το πήρε πιο προσωπικά και έφερε την υπόθεση στο επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο Jon Zacharias μετά τον χωρισμό τους επιχείρησε να πουλήσει το πορνογραφικό υλικό που, σύμφωνα με την ηθοποιό, είχε τραβηχτεί χωρίς τη συγκατάθεσή της, για μισό εκατομμύριο δολάρια. Παρόλο που μέχρι τότε ούτε καν ήξερε τι σημαίνει «εκδικητικό πορνό» αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Τον Ιούνιο του 2017 πέτυχε δύο μεγάλες δικαστικές νίκες, να απαγορεύσει τη διάδοση του επίμαχου υλικού και το δικαίωμα του Zacharias να την πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη από 90 μέτρα.

Η Μίσα Μπάρτον και ο πρώην σύντροφός της

Η προσωπική της ζωή στο στόχαστρο

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηθοποιός βρέθηκε στο στόχαστρο. Για χρόνια, η προσωπική της ζωή απασχολούσε τα μέσα ενημέρωσης για τις λάθος επιλογές της, ενώ τα περιοδικά είχαν ασχοληθεί κατά καιρούς με την σεξουαλικότητα, το σώμα, ακόμη και την ψυχική υγεία της. Σήμερα, γνωρίζει ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να συνεχίσει να την στοιχειώνει: «Ναι, θα υπάρχει πάντα μια επιδείνωση, μια ενόχληση, μια ντροπή που θα μπορούσε ενδεχομένως να επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο», ανέφερε, εξηγώντας πώς οι γυναίκες συνεχίζουν να παρενοχλούνται ακόμη και πολύ καιρό αφότου μια υπόθεση μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει επιλυθεί.

Τα λόγια της εκφράζουν όλες τις γυναίκες

Η ηθοποιός βρήκε το θάρρος και μίλησε δημόσια γι’ αυτό εκφράζοντας όλες τις γυναίκες και όχι μόνο όσες έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο. Γιατί ένα μη συναινετικό ακατάλληλο βίντεο μπορεί να καταστρέψει τη φήμη ή την καριέρα μιας γυναίκας, αλλά σπάνια ενός άνδρα; Γιατί έχουμε την ψευδή αίσθηση του δικαιώματος στις ιδιωτικές στιγμές των ανθρώπων που εκτίθενται δημόσια;


«Νιώθω πιο δυνατή, νιώθω νικήτρια. Είναι πολύ σημαντικό και οι άλλες γυναίκες να ξέρουν τα δικαιώματά τους. Είμαστε τυχερές που ζούμε σε μια εποχή στην οποία μπορούμε να επαναφέρουμε τη συζήτηση περί φεμινισμού και ενδυνάμωσης», δήλωσε η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της.

από Μαρία Ιωαννάτου