Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.



Η διακεκριμένη ΣΕΦ Ντίνα Νικολάου και ο διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης παρουσίασαν τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν διάφορα θρεπτικά συστατικά τόσο στην αιτιολογία όσο και στην αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

20 συνταγές για τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η διεθνούς φήμης ΣΕΦ, που έδειξε ευαισθησία και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΠΟΑμΣΚΠ για τη δημιουργία συνταγών για άτομα με ΠΣ, παρουσίασε με πολλή χαρά το βιβλίο της με τις 20 συνταγές, ένα πολύ ιδιαίτερο πόνημα, και ευχήθηκε να υπάρχει σε κάθε κουζίνα ατόμου με Πολλαπλή Σκλήρυνση και να φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητα του.

«Σε συνεργασία με το διατροφολόγο Δρα. Γρηγοράκη, εμπνεύστηκα συνταγές εύκολες, θρεπτικές αλλά και απολαυστικές, βασισμένες στις διεθνείς οδηγίες για τη διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» επισήμανε.

Τα περισσότερα αυτοάνοσα ανταποκρίνονται θετικά στις διατροφικές αλλαγές


Από την πλευρά του, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια ολοένα και συχνότερα οι διατροφικοί παράγοντες ερευνώνται και συσχετίζονται τόσο με την αιτιολογία, όσο και με την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Σήμερα, η επιστήμη της Διατροφολογίας αποδεικνύεται ως ένα σημαντικό μέσο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων όπως είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Μεγάλο μέρος των ερευνητών έχει στραφεί στη μελέτη της σχέσης της διατροφής με την αιτιολογία, αλλά και την περιεκτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας».

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κα. Βασιλική Μαράκα, αφού ευχαρίστησε τον Δρα. Δημήτρη Γρηγοράκη για τις πολύτιμες συμβουλές του που αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία του βιβλίου αυτού και για την παρουσία του στη σημερινή μας εκδήλωση, καθώς και στην αγαπητή Σεφ κα. Ντίνα Νικολάου που δημιούργησε τις 20 μοναδικές πρωτότυπες συνταγές, για να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφή των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνσημας κάλεσε να επισκεφτούμε τη νέα σελίδα www.poamskp.gr».

Στη συνέχεια η εκδήλωση πέρασε από τη θεωρία στην πράξη! Η κα. Νικολάου αξιοποίησε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και εκτέλεσε ζωντανά μία από τις συνταγές του βιβλίου με το δικό της μοναδικό τρόπο και μπρίο. Στο ελαφρύ γεύμα που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν κάποιες ακόμα από τις συνταγές της κ. Νικολάου από το βιβλίο για τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

από Σοφία Κωστάρα