Αρχική > Featured > Η Debra Rapoport έφερε αέρα Νέας Υόρκης στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (εικόνες)

Η Debra Rapoport έφερε αέρα Νέας Υόρκης στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (εικόνες)

Αέρα Νέας Υόρκης έφερε χθες στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη η εκκεντρική και πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνιδα Debra Rapoport. Η έκθεση «Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης» παρουσιάστηκε χθες στο αθηναϊκό κοινό που βρέθηκε στα εγκαίνια και είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά την καλλιτέχνιδα.

Το Infowoman.gr δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τόσο σημαντικό γεγονός γύρω από την τέχνη του κοσμήματος, ενώ είχαμε και την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Debra Rapoport για τις πηγές έμπνευσης και τη φιλοσοφία της.

Τα αεικίνητα χέρια της μεταμορφώνουν σωρεία υλικών σε αντικείμενα που καταθέτουν την ελευθερία της έκφρασης του 21ου αιώνα. Το αποτέλεσμα φαίνεται και από τη σπάνια συλλογή πολύχρωμων ρούχων, καπέλων και κοσμημάτων που στη συνείδηση του Ευρωπαίου θεατή εκπροσωπεί τους ακτιβιστές καλλιτέχνες της Νέας Υόρκης.

«Τα αντικείμενα που βρίσκω απλώς γίνονται φίλοι μου. Είναι σαν να φωνάζουν: Άγγιξε με, κράτησε με, δίπλωσέ με. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να συνδυάζω στοιχεία. Είναι σαν ένα παιχνίδι. Ασχολούμαι με αυτό εδώ και 50 χρόνια, πολύ πριν η βιωσιμότητα και η ανακλύκλωση γίνουν της μόδας. Είναι πρόκληση για εμένα το καθετί που βρίσκω να το κάνω όμορφο, να το μεταμορφώνω, χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα μου. Απλά δουλεύω με τα χέρια μου, δε σχεδιάζω τίποτα από πριν», λέει η Debra Rapoport στο Infowoman.gr και συνεχίζει:

«Θέλω μέσα από την τέχνη μου να ενθαρρύνω τον κόσμο να παίξει. Δεν παίζουμε αρκετά. Δυστυχώς δε σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε. Γερνάμε επειδή σταματάμε να παίζουμε. Αυτό δεν είναι καθόλου υγιές. Χρειαζόμαστε περισσότερο παιχνίδι στη ζώη μας».

Η Debra Rapoport έχει ήδη εφαρμόσει και θεσμοθετήσει σαν μόδα το δικό της στυλ στη Νέα Υόρκη. Οι δημιουργίες της επιδεικνύουν μια σπάνια κατηγορία καλλιτεχνικού ταλέντου που εφαρμόζει σε χρωματιστές, σχεδόν γλυπτές χειροτεχνίες, με τη χρήση τυχαίων ευρημάτων και υπολειμμάτων αντικειμένων. Στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Αμερικής, η Debra έχει εδραιωθεί, καθώς χαίρει της αναγνώρισης σημαντικών Μουσείων, τα οποία και κατέχουν στις συλλογές τους έργα της, ενώ στο Instagram οι οπαδοί της, δείχνουν ξεκάθαρα το θαυμασμό τους για την παράδοξη, συχνά αντικομφορμιστική, παρουσίασή της.

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη παρουσιάζει την έκθεση της Debra Rapoport, «Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης», από τις 12 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 12 Απριλίου 2020.

Πληροφορίες

Debra Rapoport

«Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης»

Διάρκεια: 12 Φεβρουαρίου 2020 έως 12 Απριλίου 2020

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Καρυατίδων 4α & Καλλισπέρη 12, Αθήνα

Τηλ: +30 210-9221044, +30 210-9239709