Σούζυ τρως”, “Και ψεύδεσαι και τρως”… Και ποιος δεν έχει γελάσει με αυτή την ατάκα, ιδίως με τον τρόπο που εκφέρεται από τη Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία Η Παριζιάνα.Φέτος, από τα τέλη Ιουνίου, ένα ελληνικό εστιατόριο λειτουργεί στο Λονδίνο με τον ευφάνταστο τίτλο “Suzi Tros” και αποτελεί spin off του πολύ επιτυχημένου Mazi που άνοιξε, επίσης στο Νότινγκ Χιλ, πριν από 7 χρόνια.

Το μπιστρό και coctail bar, Suzi Tros, άνοιξε πριν λίγες ημέρες στο Νότινγκ Χιλ με στόχο να γνωρίσει στους Λονδρέζους, μεταξύ των άλλων, μεζέδες της Βόρειας Ελλάδας

Η ομάδα του Mazi

Πίσω από την νέα προσπάθεια κρύβεται το ζευγάρι των Ardrien Carre και Χριστίνας Μουράτογλου με την τελευταία να έχει καταγωγή από την Θεσσαλονίκη. Το μενού του Suzi Tros επιμελήθηκε ο μεγαλωμένος στον Παναμά, Γιάννης Σκοτίδας, σεφ του Mazi.


Όπως αναφέρει το hot-dinners, υπάρχουν αρκετά πιάτα με γεύσεις από την Βόρεια Ελλάδα, όπως οι κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα από μπέικον, η ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, οι καρδιές αγκινάρας “Α λα Πολίτα”, τα γεμιστά κολοκυθάκια, τα κεφτεδάκια με τζατζίκι κ.ά.

Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο εστιατόριο είναι θετικές εάν κρίνουμε από τα 4/5 αστέρια που έδωσε η κριτικός της Evening Standard μετά από την γευστική δοκιμή που είχε. Η Fay Mascheler, πέρα από την αναλυτική αναφορά στα τυριά, τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο της και για το παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης, το Αρμενοβίλ.

από Σοφία Κωστάρα