Μπορεί τα τελευταία χρόνια να απασχολεί τη δημοσιότητα από την πολιτική σκηνή της χώρας, όμως η μεγάλη της αγάπη δεν έπαψε ποτέ να είναι η υποκριτική. Η επιστροφή της Άντζελας Γκερέκου στο θεατρικό σανίδι είναι γεγονός και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.

Μαζί με μία πλειάδα σημαντικών ηθοποιών παρουσιάζουν μία παράσταση αφιερωμένη στον Ευριπίδη και στο Σπίτι του Ηθοποιού. Το Ίδρυμα «Σπίτι του Ηθοποιού», ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος στήνουν την παράσταση «Ερωτες και θρήνοι γυναικών». Επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, τα ονόματα των οποίων είναι και οι τίτλοι από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Άλκηστη», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» και «Ηλέκτρα» στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 μ.μ.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος συνεργάζεται με τον έξοχο μουσικό Δημήτρη Παπαδημητρίου για την πρωτότυπη μουσική, όπως με τη σπουδαία χορογράφο Έρση Πήττα για τη διδασκαλία και την κίνηση του χορού, σε νέα μετάφραση του Γιώργη Έξαρχου.

Ένας συνδυασμός λόγου, κίνησης, μουσικής & video art σε μια πρωτότυπη σκηνική συνύπαρξη. Μια θεατρική σύνθεση, εμπνευσμένη από τις επτά τραγωδίες του Ευριπίδη, όπου η σύμπραξη αναδεικνύει το πάθος, την ένταση, τη συνύπαρξη, αλλά και τη σύγκρουση της λογικής με το άλογο της ανθρώπινης ύπαρξης. Μια σκηνική συνύπαρξη, σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, αλλά σε ενιαία διάσταση, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα, τους ρόλους και τις πολιτικές των ηρωίδων του σπουδαίου τραγωδού.


Σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες του Ευριπίδη: Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου,Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη και Μυρτώ Γκόνη.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Προσαρμογή: Πάνος Αγγελόπουλος
Μετάφραση: Γιώργης Έξαρχος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Κίνηση: Έρση Πήττα
Μουσική Διδασκαλία: Ευγενία Καρλαύτη
Σκηνικά: Γιάννης Ζημιανίτης
Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη

Πληροφορίες:

Πότε: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη 50 ευρώ
Α’ ζώνη: 30 ευρώ, Β’ ζώνη: 20 ευρώ
Άνω διάζωμα: 15 ευρώ, Ειδικές ομάδες 10 ευρώ

από Μαρία Ιωαννάτου