Αρχική > Celebrities > Η ανάρτηση του Χάρη Τζωρτζάκη πραγματικά συγκλονίζει και ταρακουνά

Η ανάρτηση του Χάρη Τζωρτζάκη πραγματικά συγκλονίζει και ταρακουνά

Ο Χάρης Τζωρτζάκης είναι ένας αξιόλογος νέος ηθοποιός, που του αρέσει να σχολιάζει την καθημερινότητα, αλλά πάντα με μέτρο, χωρίς υπερβολές και φανφάρες. Αυτήν τη φορά αναδημοσιεύουμε μια τελευταία ανάρτησή του, μέσα από την οποία περιγράφεται μια εμπειρία ατόμου σε νοσοκομείο αναφοράς covid-19.

“Χθες βρεθήκαμε σε νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, στον Πειραιά. Αυτά που ακούγονται κατά καιρούς, δεν είναι τίποτα μπροστά στην πραγματικότητα. Όσοι έχετε ακόμη αμφιβολίες γύρω από την ύπαρξη του ιού, σας προκαλώ να περάσετε μια βόλτα απο εκεί, κι αν αντέξετε να μείνετε πάνω από 10 λεπτά, θα σας βγάλω το καπέλο.

Ελάτε να δείτε αυτή τη μεγάλη τζαμένια είσοδο που χωρίζει το νοσοκομείο από τον έξω κόσμο, και που δεν μπορεί να την περάσει κανείς εκτός από τους εργαζομενους και αυτούς που περιμένουν στη σειρά για τεστ.

Διαβάστε επίσης: Αθ. Λινού: “Κανένας κλειστός χώρος στην εστίαση, κουπόνια στους εργαζόμενους για ταξί”

Ελάτε να δείτε τη γιαγιά που κρατάει αγκαλιά έναν κόκκινο σάκο και, με δάκρυα στα μάτια, παρακαλάει όποιον μπαινοβγαίνει από αυτή την πόρτα να την αφήσουν να τον πάει η ίδια στον νοσηλευόμενο άντρα της.

Ελάτε να δείτε τον κύριο Τ., που έχει μέσα τη μητέρα του και κάθε απόγευμα που σχολάει από τη δουλειά κάθεται απ’ έξω χωρίς να μπορεί να τη δει.

Ελάτε να δείτε εκείνη τη γυναίκα που ο γιός της, 21 ετών, είναι διασωληνωμένος για 4η ημέρα. “Έχει υποκείμενο νόσημα;” Ρώτησε ένας νεαρός πιο δίπλα. Η γυναίκα γύρισε και τον κοίταξε αγριεμένη. “Έχει άσθμα! Θα πρέπει να πεθάνει γι’ αυτο;”

Ελάτε να δείτε πόσος κόσμος ξημεροβραδιάζεται απ’ έξω, μη έχοντας καμία πρόσβαση στους δικούς του ανθρώπους που βρίσκονται εκεί.

Ελάτε να δείτε το προσωπικό να μπαινοβγαίνει με την κούραση και την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα μάτια τους.

Ελάτε να δείτε εκείνον τον γιατρό που μας έκανε το τεστ, δεν θα ήταν πάνω απο 35 χρονών, που μας είπε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή έκλεινε 32 συνεχόμενες ώρες στο πόδι γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί.

Ελάτε να δείτε εκείνες τις φιγούρες πίσω από το τζάμι που αρχίζουν και τρέχουν πανικόβλητες πέρα δώθε, φωνάζοντας “Η κ. Μ…. φεύγει. Φωνάξτε από δίπλα έναν αναισθησιολόγο, ρε παιδιά! Φεύγει λέμε, τι δεν καταλαβαίνετε;;;;;;;” Κι απ’ έξω η απόλυτη νεκρική σιγή, ξαφνικά ο χρόνος να παγώνει και όλοι να κοιτάζονται με γουρλωμένα μάτια.

Το να κάθεστε στον καναπέ και να γίνεστε κριτές των πάντων, να μπλέκετε την πανδημία με την πολιτική αναλγησία (λες και έγινε τίποτα σωστό σ’ αυτή τη χώρα, για να γίνει και τώρα), να αμφισβητείτε την επιστημονική κοινότητα επειδή η κουμπάρα της ξαδέλφης του μπατζανάκη της κομμώτριας της θείας του αδελφού της κολλητής σας πρόλαβει να δει ένα video στο youtube “πριν το κατεβάσουν” που ο αμφιβόλου προέλευσης και σκοπού δημιουργός του έλεγε πως ο ιός δεν υπάρχει, είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Το πιο δύσκολο είναι να πάτε μια βόλτα προς τα εκεί, και να έρθετε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία θα μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα… Είπαμε, εγώ σας προκαλώ, όποιος έχει τα κάκαλα ας περάσει απο εκεί.

Αρνητές ή μη, εύχομαι σε όλους σας ΥΓΕΙΑ πάνω απ’ όλα, και να μη χρειαστεί ποτέ να μπείτε στη θέση κανενός από αυτούς τους ανθρώπους που είδαμε εμείς χθες.”

Από @litsa vintzilaiou”