Αρχική > Celebrities > Η ανακαίνιση στο σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν κόστισε πολύ ακριβά στους Βρετανούς (εικόνες)

Η ανακαίνιση στο σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν κόστισε πολύ ακριβά στους Βρετανούς (εικόνες)

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους Βρετανούς η ανακαίνιση του Frogmore Cottage, όπου διαμένουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Το ζευγάρι μετακόμισε στο καινούργιο του σπίτι τον Μάιο, λίγο πριν από τη γέννηση του μικρού Άρτσι.

Τι περιλαμβάνει η ανακαίνιση

Τώρα, σχεδόν ένα μήνα μετά, αποκαλύπτεται ότι το βασιλικό ζεύγος ανακαίνισε το εσωτερικό του σπιτιού νωρίτερα φέτος εν αναμονή της άφιξης του πρωτότοκου γιου τους, ενώ πρόσφατα προχώρησαν και στις εξωτερικές εργασίες ανακαίνισης, ανακατασκευάζοντας τις πόρτες, τα παράθυρα και τους τοίχους. Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν επίσης την αφαίρεση μιας καμινάδας, την ανακαίνιση της στέγης, καινούργιες σκάλες, εγκατάσταση τζακιών και καινούργιο ξύλινο πάτωμα.

Το κόστος της ανακαίνισης

Η ανακαίνιση της νέας κατοικίας του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ κόστισε 2,4 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ), λεφτά που προήλθαν από την κρατική επιχορήγηση της βασιλικής οικογένειας, η οποία πληρώνει τους μισθούς του προσωπικού της βασίλισσας, τα έξοδα συντήρησης των παλατιών, τα έξοδα των επίσημων επισκέψεων και υποχρεώσεων της βασιλικής οικογένειας.

Τι άλλο πλήρωσαν οι Βρετανοί

Εκτός όμως από το Frogmore Cottage, τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το παλάτι του Μπάκιγχαμ για την κρατική επιχορήγηση, δείχνουν πως το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Τόνγκα και τα νησιά Φίτζι, κόστισαν στους Βρετανούς φορολογούμενους 103.000 δολάρια, ενώ το πρώτο ταξίδι της Μέγκαν Μαρκλ με την βασίλισσα Ελισάβετ στο Τσεσάιρ με το βασιλικό τρένο κόστισε 38.000 δολάρια!