Αρχική > Featured > Η 81χρονη Αναστασία ξεκινά αύριο το ταξίδι Κεφαλονιά-Κυλλήνη πάνω στη σανίδα του σερφ

Η 81χρονη Αναστασία ξεκινά αύριο το ταξίδι Κεφαλονιά-Κυλλήνη πάνω στη σανίδα του σερφ

Μόνο πηγή έμπνευσης θα μπορούσε να αποτελέσει η 81χρονη Αναστασία Γερολυμάτου που, παρά την προχωρημένη ηλικία της, δεν εγκαταλείπει ποτέ το πάθος της για το windsurfing. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει υποσχεθεί στον εαυτό της να κάνει τον διάπλου από τη Σκάλα Κεφαλονιάς απέναντι στην Κυλλήνη, με όση αποφασιστικότητα και θάρρος αντιμετωπίζει την ίδια τη ζωή.

Η γυναίκα κάνει windsurfing εδώ και 41 χρόνια και είναι αυτοδίδακτη όπως λέει. Την σπουδαία απόπειρά της θα κάνει το Σάββατο πρωί, ενώ θα διαρκέσει 4 ώρες μέχρι να φτάσει απέναντι στην Πελοπόννησο.

Η απόσταση δε, είναι 18 ναυτικά μίλια και για λόγους ασφαλείας θα συνοδεύεται από έναν γιατρό, δύο άτομα που έχουν εμπειρία στο windsurfing και τον κυβερνήτη. Τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα της προσπάθειάς της θα απαθανατίσει σκηνοθέτης ειδικευόμενος σε λήψεις με drone. Την όλη αποστολή θα επιβλέπει ο μάνατζερ και διοργανωτής της συγκεκριμένης δράσης.

Δεν υπάρχει φόβος για την υγεία της

Όσο για την υγεία της, η αθλήτρια δεν ανησυχεί καθόλου. Έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και «έκαψε το μηχάνημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως πράξη ακτιβισμού, η Αναστασία Γερολυμάτου επιδιώκει με αυτή την κίνηση να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα τόλμης, αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.

Οι αντοχές και το μεράκι της είναι τόσο αξιοθαύμαστα, που οι τοπικές αρχές σκέφτονται να την προτείνουν στο βιβλίο Γκίνες ως τη μεγαλύτερη σε ηλικία windsurfer!

Δείτε το βίντεο: