Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κάθε ζωδίου όταν… ερωτεύεται;

τι-συμβαίνει-στον-εγκέφαλο-κάθε-ζωδίο

Το γνωστό και έγκυρο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για 75 ολόκληρα χρόνια, έκανε μια μελέτη με κύρια ερώτηση τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος! Οι περισσότεροι απάντησαν ότι η ευτυχία και η πληρότητα ενός ανθρώπου προέρχεται κυρίως από τον έρωτα ή έστω από την αναζήτηση αυτής της αγάπης!

Και πραγματικά, ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις των ανθρώπων που δεν θεωρούν την ερωτική αγάπη πολύτιμη και δεν πονούν με την απώλειά της. Άλλωστε, όπως είπε και ένας σοφός, «αν δεν πληγώθηκες ποτέ, είσαι είτε πολύ τυχερός είτε πολύ μόνος».

Η επιστήμη επίσης έχει αποδείξει ότι όταν ερωτευόμαστε συμβαίνουν διάφορες χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας, οι οποίες είναι υπεύθυνες για όλα αυτά τα έντονα και «χρωματιστά» συναισθήματα που μας χαρακτηρίζουν! Μάλιστα, αφού όπως ξέρουμε, το κάθε ζώδιο έχει τον δικό του τρόπο να ερωτεύεται, o astrologos.gr μας λέει τι συμβαίνει στο κάθε ζώδιο όταν ερωτεύεται και από ..επιστημονικής πλευράς(!)

Καλό θα ήταν μάλιστα να διαβάσεις και το ζώδιο του ωροσκόπου σου, όπως και το ζώδιο στο οποίο έχεις την Αφροδίτη σου ( ο τρόπος που ερωτευόμαστε), αλλά και τον Άρη σου ( ο τρόπος που εκφράζουμε την ερωτική μας ενέργεια)..

Κριός

Η αίσθηση πως χορεύουν πεταλούδες στο στομάχι σου, όταν ερωτεύεσαι δεν είναι απλώς ιδέα σου. Ούτε οφείλεται στον ασυγκράτητο και συχνά νευρικό χαρακτήρα σου, που όταν του… γυαλίσει ένα πρόσωπο, θέλει να ορμήσει στην κατάκτησή του εδώ και τώρα. Σωματικά, αυτό προκαλείται από την έκκριση της αδρεναλίνης, που συνδέεται με την ενστικτώδη αντίδραση της «μάχης ή φυγής». (Στη δική σου περίπτωση, μάλλον το πρώτο). Ο έρωτας τρελαίνει τις ορμόνες Και η αδρεναλίνη, που εσύ την έχεις άφθονη και σε πρώτη ζήτηση, σε τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια και σου δίνει φόρα για να προχωρήσεις στα περαιτέρω. Όσο για τις πεταλούδες στο στομάχι, είναι απλώς μια παρενέργεια.

Ταύρος

Ο άνθρωπος μπορεί να ερωτευτεί με ένα βλέμμα. Και δεν θέλει παραπάνω από τέσσερα λεπτά συνομιλίας με κάποιον, για να αποφασίσει αν αυτό το πρόσωπο τον ελκύει ή όχι. Γι’ αυτό, φίλε Ταύρε, ίσως εσύ να νομίζεις πως χρειάζεσαι να πάρεις τον χρόνο σου για να καταλάβεις, αλλά η καρδιά σου έχει ήδη κάνει την επιλογή. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά η γλώσσα του σώματος, ο τόνος της φωνής και τα βλέμματα έχουν κινητοποιήσει τον μηχανισμό του έρωτα. Και ναι, μπορείς με τη ματιά να… κεραυνοβοληθείς. Επιστημονικά αυτό εξηγείται με την έκκριση της χημικής ουσίας φαινυλαιθυλαμίνης, που σας κάνει και τους δυο απόλυτα προδιατεθειμένους να χτυπηθείτε από τα βέλη του Έρωτα.

Δίδυμοι

Ένας εγκεφαλικός τύπος σαν τον Δίδυμο δίνει μεγάλη σημασία στο να κρατά το μυαλό του σε φόρμα. Ενδεχομένως να πιστεύεις πως το ερωτικό ξελόγιασμα δεν βοηθά σε αυτό. Λάθος μεγάλο. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, οτιδήποτε σου θυμίζει τον έρωτα επιδρά στην αφαιρετική και τη δημιουργική σκέψη, καθώς σε κάνει να σκέφτεσαι τη μακροβιότητα μιας σχέσης, τη δέσμευση, την οικειότητα. Γι’ αυτό ο έρωτας εμπνέει και για τόσα άλλα δημιουργικά πράγματα. Από την άλλη, οτιδήποτε θυμίζει σεξ κινητοποιεί την εστιασμένη σκέψη και σε κάνει να συγκεντρώνεσαι σε θέματα του παρόντος. Με άλλα λόγια, όχι απλώς δεν χάνεις το μυαλό σου όταν ερωτεύεσαι, αλλά το έχεις και δουλεύει… ρολόι.

Καρκίνος

Ο ρομαντικός Καρκίνος απογοητεύεται όταν περνάει ο απογειωμένος ενθουσιασμός που χαρακτηρίζει τον πρώτο καιρό μιας σχέσης. Όπως έχει αποδειχθεί όμως, η ευφορία, η λαχτάρα να είσαι διαρκώς με τον άλλο, το χτυποκάρδι και όλα τα σχετικά διαρκούν περίπου ένα χρόνο, εξαιτίας μιας πρωτεϊνης που λέγεται νευροτροφίνη και είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα καινούργια ζευγάρια. Στη συνέχεια έρχεται το επόμενο στάδιο, που μπορεί να μην είναι τόσο ρομαντικό, αλλά καθορίζει την αληθινή δέσμευση και κατ’ επέκταση τη μακροβιότητα της σχέσης. Και ως προς τη μακροβιότητα, να ένα ακόμη μυστικό: Βρέθηκε πως για μακροχρόνιες σχέσεις οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε ένα ωραίο πρόσωπο απ’ ό,τι στο ωραίο σώμα. Οι «κορμάρες» είναι για… ξεπέτα.

Λέων

Ο Λέων είναι το ζώδιο της καρδιάς και η δική σου σίγουρα χωρά πολύ έρωτα. Όμως δεν γλιτώνεις τον κίνδυνο να σε πληγώσει κάποιος… ασυνείδητος. Η έκφραση «μου ράγισες την καρδιά» δεν είναι μόνο μεταφορική. Ο χωρισμός, η απώλεια, η απομάκρυνση ή η προδοσία μπορεί να προκαλέσουν σωματικό πόνο στην περιοχή της καρδιάς. Η έντονη στενοχώρια κάνει τον εγκέφαλο να εκκρίνει χημικές ουσίες που κάνουν την καρδιά να εξασθενεί, ενώ προξενούν στηθάγχη και δύσπνοια. Από την άλλη, είναι σωστό και το να λέμε πως «οι καρδιές μας χτυπούν σαν μία». Όταν δυο ερωτευμένοι βρίσκονται μαζί και κοιτιούνται στα μάτια για τρία λεπτά, οι χτύποι των καρδιών τους συγχρονίζονται.

Παρθένος

Για ένα ζώδιο σαν τον Παρθένο που δίνει μεγάλη σημασία στη διατήρηση της ευεξίας με τον πιο υγιεινό τρόπο, η ιδέα ότι μπορεί να αντικαθιστά τα χημικά παυσίπονα με το χάδι του αγαπημένου είναι πολύ δελεαστική. Πραγματικά, το αγκάλιασμα και το άγγιγμα του αγαπημένου προκαλεί την έκκριση της ορμόνης ωκυτοκίνης, η οποία έχει σχέση με το συναισθηματικό δέσιμο και επιπλέον, όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί ακόμα και να εξαφανίσει εντελώς τον πόνο σε τέσσερις ώρες. Παρόμοια επίδραση έχει το κράτημα του χεριού του αγαπημένου. Και το εκπληκτικό είναι πως δεν απαιτείται πάντα η φυσική παρουσία. Μερικές φορές αρκεί να κοιτάζεις τη φωτογραφία του και να απαλύνεται η ενόχληση.

Διάβασε εδώ τι αισθάνονται όταν ερωτεύονται τα υπόλοιπα ζώδια!

Σχετικά Άρθρα
Αυτά είναι τα 5 ζώδια που δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη!
Αυτά είναι τα 5 ζώδια που δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη!
Αυτά τα τρία ζώδια θα επηρεάσει η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
Αυτά τα τρία ζώδια θα επηρεάσει η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος
Καλοκαιρινές διακοπές και ζώδια: Ποιοι ξεφαντώνουν, ποιοι χαλαρώνουν και με ποιους δεν θα ξαναπάς!
Καλοκαιρινές διακοπές και ζώδια: Ποιοι ξεφαντώνουν, ποιοι χαλαρώνουν και με ποιους δεν θα ξαναπάς!
%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ae-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b10
Θέλεις σοβαρή σχέση; Μείνε μακριά από αυτούς τους άνδρες του ζωδιακού κύκλου!
%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%850
Μάθε ποια είναι τα ευνοημένα ζώδια του Ιούνη
%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ae%cf%830
Ανάδρομος Ερμής: Ποια ζώδια θα «χτυπήσουν» κόκκινο εξαιτίας του

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του