Τα 5 λάθη που κάνει κάθε ζώδιο στο κυνήγι της επιτυχίας

τα-5-λάθη-που-κάνει-κάθε-ζώδιο-στο-κυνήγ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικές φορές ενώ θέλουμε πολύ να καταφέρουμε κάτι με τις πράξεις, τις επιλογές αλλά και τη συμπεριφορά μας προκαλούμε ακριβώς τι αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο; Μόνοι μας δηλαδή προκαλούμε δυσκολίες στις επιδιώξεις και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουμε..

Για να ξέρεις λοιπόν ποιες είναι οι κακοτοπιές όπου μπορεί να πέσεις, ανάλογα με το ζώδιό σου, διάβασε τα πέντε λάθη- σύμφωνα με τον Astrologo- που καλό είναι να αποφύγεις, αν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο σου.

Κριός

1.Ξεκινάς ανοργάνωτα. Αποφασίζεις κάτι, παίρνεις φόρα και ορμάς. Μη σου φανεί περίεργο αν θα φας τα μούτρα σου. Τα περισσότερα πράγματα χρειάζονται μια οργάνωση για να γίνουν.

2. Περιμένεις πάρα πολλά πολύ γρήγορα. Κλασικά, ο Κριός τα θέλει όλα τώρα. Επόμενο είναι να απογοητεύεσαι, αν δεν σου προκύψει έτσι. Κάνε υπομονή και κράτα τις προσδοκίες σου υπό έλεγχο.

3. Δεν έχεις συγκεκριμενοποιήσει τον στόχο σου. Μερικές φορές ξεκινάς να πετύχεις πράγματα γενικώς και αορίστως, χωρίς να στοχεύεις κάπου συγκεκριμένα, έτσι για τη χαρά της νίκης. Αλλά αν σημαδεύεις… όπου λάχει, αυτή τη χαρά θα αργήσεις να τη δεις.

4. Δεν σκέφτεσαι τι γνώσεις και ικανότητες απαιτούνται για να πετύχεις αυτό που θες. Φυσικά σαν Κριός έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση αλλά αυτό δεν φτάνει. Είναι σαν να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια.

5. Αρνείσαι ακόμα και να σκεφτείς την πιθανότητα της αποτυχίας. Δεν είπε κανείς να το… γκαντεμιάζεις, αλλά πάντως είναι κι αυτή ένα ενδεχόμενο. Προετοιμάσου και γι’ αυτό, πρακτικά και συναισθηματικά.

Ταύρος

1. Δεν το απολαμβάνεις. Αφοσιώνεσαι τόσο στον προορισμό, που δεν γυρίζεις το βλέμμα για να χαρείς τις ομορφιές της διαδρομής. Παρόλο που σαν Ταύρος ξέρεις από απολαύσεις, όταν πρόκειται για κάτι που θεωρείς καθήκον, τις απαρνιέσαι.

2. Δεν είσαι ευέλικτος. Πολλές φορές (τις περισσότερες, πιο σωστά) τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα προγραμματίζεις. Πρέπει να έχεις την ετοιμότητα να προσαρμόζεις το πλάνο σου, ανάλογα με τις συνθήκες.

3. Δείχνεσαι απρόθυμος να θυσιάσεις κάτι, για να πετύχεις ένα στόχο. Όμως συνήθως, για να πάρεις κάτι, πρέπει να δώσεις κάτι άλλο. Δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο.

4. Δεν κάνεις επανεξέταση και πιθανόν αναθεώρηση του στόχου σου. Μπορεί να ξεκίνησες για κάπου αλλά τα πράγματα να άλλαξαν στο μεταξύ. Πρέπει να διατηρείς την εγρήγορσή σου σε αυτό το «στο μεταξύ».

5. Δεν βλέπεις νοερά τον εαυτό σου να έχει ήδη καταφέρει αυτό που επιδιώκεις. Ο οραματισμός του τελικού αποτελέσματος είναι μια εκπληκτική τεχνική επιτυχίας. Αλλά σαν γήινο ζώδιο, δεν έχεις κλίση προς τις… ονειροπολήσεις.

Δίδυμοι

1. Δεν δεσμεύεσαι εξαρχής σε αυτό που πας να πετύχεις. Ξεκινάς χλιαρά και… όπου βγει. Χρειάζεται όμως από την αρχή να έχεις ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και κίνητρο.

2. Βάζεις στόχους που είναι πέρα από τον έλεγχο και τις δυνάμεις σου. Το ότι θα ήθελες να γίνεις πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα δεν σημαίνει κι ότι θα μπορούσες, ιδίως αν το μόνο όχημα που έχεις οδηγήσει είναι το σαραβαλάκι του μπαμπά σου.

3. Δεν κάθεσαι να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις. Ο Δίδυμος είναι πολυπράγμων αλλά μη συγχέεις το ενδιαφέρον που μπορεί να σου κινεί κάτι με τις βαθύτερες επιθυμίες της καρδιάς σου. Πετυχαίνουμε μόνο σε ό,τι αγαπάμε.

4. Βάζεις στόχους που αντικρούουν ο ένας τον άλλο. Δεν γίνεται να είσαι επιτυχημένος μάνατζερ σε πετρελαϊκή εταιρία και ταυτόχρονα ακτιβιστής της Greenpeace. Ούτε να θες μια ζωή πλούσια σε έρωτες, αλλά και να κάνεις νωρίς οικογένεια.

5. Ξεχνάς για πού είχες ξεκινήσει. Είναι χαρακτηριστικό του Διδύμου η δυσκολία να προσηλώνεται σε ένα στόχο. Μην αφήνεις άλλες επιδιώξεις να σε περισπούν και μην ανοίγεις καινούργιες δουλειές αν δεν έχεις τελειώσει τις προηγούμενες.

Καρκίνος

1. Αμφιβάλλεις για τις ικανότητες και τα ταλέντα σου. Όταν τον Καρκίνο τον πιάνουν οι ανασφάλειές του, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να τον σαμποτάρει. Πρόσεξε αυτή την τάση σου να υποτιμάς τον εαυτό σου.

2. Βασίζεσαι υπερβολικά στους άλλους. Είτε για συναισθηματική είτε για ηθική στήριξη, ποντάρεις πάντα στη βοήθεια που μπορείς να έχεις. Όμως καλό είναι να εξασφαλίζεις μια εναλλακτική, για την περίπτωση που οι άλλοι δεν θα ανταποκριθούν.

3. Βάζεις στόχους υπερβολικά μακρινούς χρονικά. Καλό είναι να κοιτάμε μακριά στο μέλλον, αλλά εσύ το παρακάνεις. Κι όσο περισσότερο διευρύνεται ο χρονικός ορίζοντας, τόσο αυξάνονται τα ενδεχόμενα να ανατραπούν τα σχέδιά σου.

4. Βάζεις στόχους, που είναι άκαιροι. Μην αφήνεις την επιθυμία σου για κάτι να σκοτεινιάσει την κρίση σου ως προς το αν είναι κατάλληλη η συγκυρία για να το διεκδικήσεις.

5. Υποκύπτεις στην τεμπελιά σου. Καθώς έχεις μια τάση προς τη νωθρότητα, με τις πρώτες δυσκολίες αρχίζεις να νιώθεις πολύ, μα πολύ κουρασμένος. Και δεν έχει να κάνει τόσο με σωματική κόπωση, όσο με ψυχολογική. Κοινώς… είναι ιδέα σου.

Λέων

1. Δεν μπορείς να αξιοποιήσεις θετικά τις επικρίσεις και την αποθαρρυντική στάση των άλλων. Σαν Λέων, πιστεύεις ότι όλοι πρέπει να χειροκροτούν αυτό που κάνεις. Θα μπορούσες όμως να διακρίνεις από πίσω τον φθόνο ή τα άλλα κίνητρά τους και να πάρεις δύναμη μέσα από αυτό.

2. Αδυνατείς να καταλάβεις τις ελλείψεις σου. Δεν μπορείς να εντοπίσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεται να αποκτήσεις επιπλέον, για να πετύχεις τον σκοπό σου. Θεωρείς ότι δεν σου λείπει τίποτα και απορείς όταν αποδεικνύεται το αντίθετο.

3. Δεν καταγράφεις και δεν αξιολογείς την πρόοδό σου. Αφήνεις τα πράγματα να προχωρούν όπως πάνε, χωρίς να εξετάζεις με κριτικό μάτι την πορεία σου. Μένεις απλώς στη γενική και αόριστη εικόνα που έχεις πως «μάλλον προχωράει καλά».

4. Βάζεις υπερβολικά ψηλά τον πήχη. Ασφαλώς και ένα Λιοντάρι θεωρεί τον εαυτό του ικανό για τα πάντα. Μερικές φορές όμως οι στόχοι σου είναι ψηλότερα κι από… τη στρατόσφαιρα. Μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση του εφικτού δεν βλάπτει.

5. Βάζεις υπερβολικά πολλούς και διαφορετικούς στόχους μαζεμένους. Το να ανοίγεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα δεν είναι συνετό. Διασκορπίζεις την ενεργητικότητά σου, κομματιάζεις τις δυνάμεις σου και μειώνεις τις πιθανότητές σου να πετύχεις.

Παρθένος

1. Βάζεις στόχους που δεν σε παθιάζουν. Καλή η λογική, αλλά ο ενθουσιασμός είναι εκείνο που απογειώνει τον άνθρωπο. Αντίθετα, το να είσαι «χλιαρός» ως προς ένα πλάνο δεν ενισχύει και ιδιαίτερα τις πιθανότητες της επιτυχίας σου.

2. Καλλιεργείς μια αρνητικότητα. Κανένα αποτέλεσμα δεν σου φαίνεται αρκετά καλό, μένεις ανικανοποίητος, δεν τα πήγες και σπουδαία, τα πάντα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Με το να είσαι μέσα στη δυσαρέσκεια και στη γκρίνια, αδειάζεις από ενέργεια και ενθουσιασμό.

3. Φοβάσαι μην κάνεις λάθος. Προχωράς επιφυλακτικά σαν να πατάς πάνω σε λεπτό πάγο, από φόβο μην πέσεις σε σφάλματα. Με την υπερβολική σου επιφυλακτικότητα όμως χάνεις ευκαιρίες. Τι πειράζει αν δεν τα κάνεις όλα σωστά και τέλεια;

4. Δεν καταφέρνεις να διαχειριστείς το στρες. Είναι λογικό να στρεσάρεσαι, όπως όλοι όσοι θεωρούν σημαντικό το να πετύχουν Αλλά επιπλέον το ζώδιό σου παίρνει όλα τα βραβεία στο άγχος. Αντιμετώπισέ το, υπάρχουν πολλοί τρόποι.

5. Δεν αναγνωρίζεις τις ικανότητες και τις δεξιότητες που ήδη έχεις. Θα ένιωθες υπέροχα αν ήσουν εξωπραγματικά τέλειος και η κατάρτιση που έχεις ποτέ δεν σου φαίνεται αρκετή. Έτσι συχνά αισθάνεσαι κατώτερος των περιστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα ζώδια εδω

Σχετικά Άρθρα
Τι θα φέρει ο Ιούλιος που μόλις μπήκε στα 12 ζώδια - Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις
Τι θα φέρει ο Ιούλιος που μόλις μπήκε στα 12 ζώδια – Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις
Τα 5 ζώδια που θα δουν αποκτήσουν περισσότερα χρήματα τη νέα χρονιά!
Τα 5 ζώδια που θα αποκτήσουν περισσότερα χρήματα τη νέα χρονιά!
"Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα": Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν το γιορτινό κλίμα!
“Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα”: Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν τις γιορτές!
Τα 3 ζώδια που θα γνωρίσουν τον έρωτα το 2022 και τα 3 που θα μείνουν... single!
Τα 3 ζώδια που θα γνωρίσουν τον έρωτα το 2022 και τα 3 που θα μείνουν… single!
Ποια χριστουγεννιάτικη ταινία πρέπει να δεις, σύμφωνα με το ζώδιό σου
Ποια χριστουγεννιάτικη ταινία πρέπει να δεις, σύμφωνα με το ζώδιό σου
Τα ζώδια σήμερα 8/12: Ημέρα με νεύρα κι εντάσεις, αλλά κι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες
Τα ζώδια σήμερα 8/12: Ημέρα με νεύρα κι εντάσεις, αλλά κι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του