Κι όμως: Η θέση του Ήλιου μας δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον έρωτα!

κι-όμως-η-θέση-του-ήλιου-μας-δείχνει-το

Όταν ρωτάμε κάποιον “τι ζώδιο είσαι;”, εννοούμε σε ποιο ζώδιο βρισκόταν ο Ήλιος τη στιγμή που γεννήθηκε. Ο Ήλιος στην αστρολογία, ως ενέργεια της ζωής μας, συμβολίζει το «εγώ», εκείνο που κατά καιρούς αναδεικνύεται δυναμικό, μετριόφρον ή ναρκισσιστικό. Η ηλιακή μας προσωπικότητα, όντας συστατικό ζωής, έχει πρώτα απ’ όλα υποχρέωση να μας καθοδηγεί προς τον έρωτα.

Έτσι, είτε είστε Ιχθύες, είτε Δίδυμοι, είτε Σκορπιοί, είτε Παρθένοι…, ο Ήλιος σας πρέπει να ξέρει -ή να μάθει- αυτό που σημαίνει για σας ο έρωτας: οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ονειρευτεί να φωτίσουμε και να αστράψουμε την ύπαρξη ενός άλλου ανθρώπου ή περισσοτέρων! Ακόμα και τον κόσμο ολόκληρο, και γιατί όχι;

Γι’ αυτό το λόγο το «μικρό μας εγώ», το ηλιακό, πρέπει να απελευθερωθεί από τις σκιές του. Ούτως ή άλλως έχουμε την επιλογή ανάμεσα σε διάφορους τύπους αγάπης: παγκόσμια αγάπη, πλατωνική αγάπη, αγάπη για πάντα, αγάπη μιας μέρας, φιλία-αγάπη, αγάπη Θεού…

Ας επιλέξουμε, ας δράσουμε, αλλά ας το κάνουμε σωστά. Με προθυμία και πάνω απ’ όλα με συνείδηση! Η ενέργεια του Ήλιου μας στα πάνω του, θα μας κάνει να απογειωθούμε από τον πλανήτη. Και αυτό, για τη μεγαλύτερη ευτυχία, τόσο τη δική μας όσο και των άλλων σε μια εποχή που ο υλικός πλούτος είναι ελάχιστος και ο ψυχικός γιγαντώνεται!

Τι έχει να πει ο Ήλιος για τον έρωτα σε κάθε ζώδιο;
Κριός

Για να εκπληρώσετε το πεπρωμένο σας, ο έρωτας θα πρέπει να αποτελέσει έναν από τους κυριότερους συμμάχους σας. Το ηλιακό σας σύμβολο κυβερνάται από τον Άρη και ο Άρης πρέπει να ξανασμίξει με την Αφροδίτη – είναι γνωστό αυτό, δεν είναι; (Ο Άρης αντιπροσωπεύει το αρσενικό και η Αφροδίτη το θηλυκό στοιχείο).

Σας αρέσει η περιπέτεια όλων των ειδών, αλλά η εμπειρία του έρωτα ίσως να είναι κάτι το ιδιαίτερο: πάρτε τον λοιπόν στα σοβαρά. Διότι θα σας μορφώσει, θα σας επιτρέψει να εκφράσετε με ανωτερότητα όλη τη φλόγα που σας εμψυχώνει. Η ευχαρίστηση της δράσης υπηρετεί καλά τον έρωτα, ξέρετε! Απλώστε την ενέργεια σας σε εκείνους που αγαπάτε, ωστόσο χωρίς να προσπαθήσετε να επιβληθείτε. Η δική σας θέρμη είναι μεταδοτική. Γι’ αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλη. Αφήστε να αναβλύζει λοιπόν η φωτιά σας, αφήστε να εκφραστεί μέσα στις επιλογές της ζωής σας και προπαντός μην σκεφτείτε πια ότι ο έρωτας σας αποστρέφει από τους στόχους σας…Και αν η ζωή σας σήμερα είναι γεμάτη πυρετωδώς από πάθος και έρωτα, νιώστε ως ποιο σημείο αυτός ο πυρετός τρέφει με τον τρόπο του τη θρυλική σας ενέργεια.

Για σας το να ερωτευτείτε πρέπει να γίνει μια πηγή ανανέωσης δυνάμεων και ευεργετημάτων. Κάτι που θα άξιζε να το μοιραστείτε με τους άλλους. Ωστόσο, εάν κατά τύχη προτιμάτε να θέσετε την αγάπη στο ίδιο επίπεδο με τις πολλαπλές διασκεδάσεις που απασχολούν συχνά τις μέρες σας, ρισκάρετε να πέσετε στις υπερβολές του «άσ’ το να πάει» και σε βλαβερές ασυνέπειες. Είστε Κριοί: όπως και να το κάνουμε, είναι όπως το θέλετε!

Ταύρος

Ο Ήλιος σας είναι, σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση, γεμάτος έρωτα. Κυβερνημένος από την Αφροδίτη, δεν εύχεται παρά μόνο ένα πράγμα: «κάντε έρωτα»! Με κάθε έννοια της λέξης! Το «πρακτικό» κομμάτι είναι ….σίγουρο, ωστόσο ο δικός σας Ήλιος είναι γεμάτος ιδέες: τοποθετημένος πάνω από τη δύναμη της γης, έχει ωστόσο ανάγκη να σταθεροποιηθεί.

Το να αγαπήσετε για σας σημαίνει να δημιουργείτε και να παίζετε με φόρμες συχνά ολοκληρωμένες και στρογγυλεμένες… Όταν η ευχαρίστηση των αισθήσεων περιποιείται τις πληγές της ψυχής, τότε αγγίζουμε τον ουρανό. Αν φτάσετε να μοιράζεστε αυτό το χώρο ικανοποίησης με εκείνον ή εκείνους που αγαπάτε, σημαίνει πως ο Παράδεισος δεν απέχει πολύ.

Συνδεθείτε με τη ζωτικότητα της φύσης: θα σας χαρίσει ένα μεγάλο μέρος έμπνευσης, με ρυθμούς που ταιριάζουν τέλεια με την ηλιακή σας ενέργεια. Έτσι όπως περνά μεταμορφώνοντας τον εαυτό σας, δώστε στον εαυτό σας κι εσείς το χρόνο που χρειάζεστε για να αισθανθείτε και να ξανανιώσετε, να αγαπήσετε και να χαρείτε. Μην ψάχνετε απελπισμένα την ειρήνη, όπως την ψάχνουν και τόσοι άλλοι! Βρίσκεται μέσα σας.

Είστε προικισμένοι με μια θηλυκή ζωντάνια συνδεδεμένη με τις ρίζες της μάνας γης μας. Αδράξτε τη μέσα από πράξεις που θα σας επιτρέψουν να διοχετεύσετε έναν αισθησιασμό, στον οποίο πού και πού υπάρχουν ένστικτα ζωικά. Σε περίπτωση διαμάχης, χρησιμοποιήστε αυτή την απάθεια, την οποία ζηλεύουν όλοι, και προτού σκεφτείτε να ξανακάνετε έρωτα, κάντε πραγματική ειρήνη. Τη βαθύτατη του εαυτού σας, αν σας ευχαριστεί.

Δίδυμοι

Για να εκδηλώσετε με τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή σας ενέργεια, θεωρήστε επιτέλους ότι ο έρωτας μπορεί να συμμετάσχει στην κατάσταση της καλής σας υγείας – διανοητικής και ψυχικής. 0 έρωτας είναι ικανός για πολλά: μας κάνει να τρέχουμε πού και πού, αλλά προχωρά αρκετά συχνά, αργά. Με λίγα λόγια, ό, τι χαρακτηρίζει το ζώδιο σας.

Το συναίσθημα, πάντως, μεγαλώνει και φωτίζει το βλέμμα, οδηγεί στην καρδιά των πραγμάτων, και χάρη σ’ αυτό, μπορείτε να σταχυολογείτε πληροφορίες τις οποίες ποτέ δεν θα αποσπούσατε αν παραμένατε σε αδιάφορη, διανοούμενη και υπολογιστική στάση, που μόνο εσείς γνωρίζετε και μπορείτε να ερμηνεύσετε μέσα στο ζώδιο σας και στην ίδια τη ζωή! Ο πραγματικός σας ρόλος είναι να συναντάτε τα θύματά σας κάτω από τον καυτό ήλιο. Αυτό το έχετε καταλάβει τέλεια: έτσι παίξτε το παιχνίδι έως τα άκρα και ανεβάστε το θερμόμετρο (ο πλανήτης Ερμής-υδράργυρος- κυβερνάει το ηλιακό σας ζώδιο, καλή σύμπτωση!).

Κάτω από ένα κλίμα πολύ πιο ζεστό, οι νευρώνες διαλύονται και το φανταστικό διασπάται: αληθινά χρώματα φωτίζουν τα μάγουλα σας και θα βρείτε επιτέλους τον κατάλληλο τόνο να εκφράσετε αυτό που έχετε… στο κεφάλι σας! Μην μένετε πια στο πλάι, εμπλακείτε σε έναν αληθινό ρόλο, όχι όμως σ’ αυτόν ενός απλού περαστικού που έτυχε να περάσει από το σκηνικό! Ο Ήλιος, ακόμα και για εσάς, αγαπητέ Δίδυμε, είναι σαν το αίμα που κυλάει στις φλέβες! Είναι μια καρδιά που χτυπάει. Ας μην περιοριστούμε στις ανάγκες του μυαλού, κάτι που αφαιρεί λίγο από τη ζωή μας…

Καρκίνος

Για σας αγάπη σημαίνει «δίνω ζωή»! Αλλά όχι κατά τον τρόπο του Ήλιου… εσείς είστε συχνότερα μέσα σε περιόδους της νύχτας, κάτω από τα περίεργα αλλά παραμορφωτικά φώτα του φεγγαριού. Ήλιος και φεγγάρι δημιουργούν πάνω απ’ όλα το ζευγάρι των προελεύσεων: θα χρειαστεί να σας το υπενθυμίζουν. Ό, τι και να είναι, μια εισροή του φεγγαριού μπορεί να γίνει το ιδανικό για να μιλάμε περί έρωτα, να του κάνουμε μια αληθινή φωλιά και να μετατραπεί σε ηλιακό. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκφραστεί και αφήστε να αναδειχθεί η μοναδικότητα σας. Αυτό το προσόν είναι το καταλληλότερο για να σας κάνει έτσι απλά ακαταμάχητο προς τους άλλους. Εκμεταλλευτείτε σε βάθος αυτό τον εσωτερικό θησαυρό και θα γίνετε περιζήτητοι σε όλους. Αιχμαλωτίστε τους, δημιουργώντας κόσμους τους οποίους αναζητούμε όλοι χωρίς να ξέρουμε πού θα τους βρούμε.

Αποδεσμευτείτε από τον εφιάλτη της πραγματικότητας που μας πνίγει τόσο συχνά. Φανταστείτε ένα νησί στο κέντρο της κρεβατοκάμαρας σας, μεταμορφωθείτε σε «Μικρό Πρίγκιπα» για να λαμπρύνετε το ηθικό των φίλων σας. Και έπειτα… τολμήστε την οικειότητα με εκείνον ή εκείνη που αγαπάτε, κάθε φορά που το αισθάνεστε. Πράγματι, καμιά φορά ο Ήλιος σας βρίσκεται στα κρύα νερά. Ξαναζεστάνετέ τον αποκτώντας αυτοπεποίθηση και προπαντός μην επιτρέψετε να αποκοιμηθούν οι φαντασιώσεις σας!

Λέων

Εσείς ως προσωπικότητα συμβολίζετε τον ίδιο τον Ήλιο. Θα πρέπει κανονικά να λάμπει μέσα από κάθε σας κίνηση. Φανείτε ευγενείς, γενναιόδωροι και μεγαλοπρεπείς καθώς τον νιώθετε να ανατέλλει στην καρδιά σας. Πάνω απ’ όλα μην δυσαρεστηθείτε εάν κάθε φορά που κάνετε τον ωραίο κοιτάζεστε στον καθρέφτη. Εκεί βρίσκεται η παγίδα του έρωτα, μέσα σε ένα ηλιακό πλέγμα ελεύθερο και καυτό.

Ο Λέων έχει πράγματι την τάση να βλέπει τον εαυτό του να ερωτεύεται. Ακούει τον εαυτό του να απαγγέλει τον έρωτα του. Το μεγάλο του έλεος, η ίδια η αγάπη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το οποίο περιμένει το σύμπαν από αυτόν. Το ηλιακό φως τείνει να κάνει από τη δική σας εικόνα μια εξαιρετική ψευδαίσθηση, η οποία αργά ή γρήγορα θα εξαφανιστεί. Χρειάζεται ειλικρινά να σας θυμίσουμε ότι δεν είναι αυτό πάνω στο οποίο θα χτίσετε μια ειλικρινή σχέση με τον άλλον;

Πρέπει να είστε ένα μοντέλο του έρωτα, ένας κυρίαρχος του έρωτα, ένας βασιλιάς του έρωτα. Ο Ήλιος που στεγάζετε πρέπει να λαμπρύνει τη ζωή των άλλων και να βάλει φωτιά στις καρδιές τους. Δεν έχετε τίποτα να πάρετε και τίποτα να περιμένετε, αλλά αντιθέτως έχετε πολλά να δώσετε. Επικεντρώνεστε στην ομορφιά! Η ομορφιά -πρέπει να μας τη διδάξετε- είναι πρώτα απ’ όλα μια αντανάκλαση του μεγαλείου της καρδιάς και του πνεύματος: μια απόχρωση ζωτική, όταν το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε!

Παρθένος

Ο Ήλιος για σας σάς επιτρέπει να εκφράσετε τον καλύτερο σας εαυτό στον έρωτα, σας βοηθά πρωταρχικά όμως να παραμελήσετε μερικές από τις κακές σας έμμονες συνήθειες, όπως τη μιζέρια και τη σχολαστικότητα. Όχι, ο έρωτας δεν είναι μια δοκιμασία. Μάθετε να λέτε και «ναι», ειλικρινά και χωρίς δεύτερη σκέψη. Με ενθουσιασμό και το χαμόγελο στα χείλη. Πείτε «ναι», ελευθερώστε ενέργεια, ανοιχτείτε στη ζωή, στον διπλανό σας. Φυσικά το να λέτε και «όχι» είναι εξίσου σημαντικό, αλλά αφού το καλοσκεφτείτε.

Η ηλιακή σας ενέργεια κυβερνάται από έναν Ερμή, διανοητικό και σταθερό, που κατά καιρούς σας υποχρεώνει να εγκλωβίζεστε σε επιβεβαιώσεις, που σας απομακρύνουν από εκείνους που αγαπάτε και το φως σβήνει την ύπαρξη σας. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζετε καλά τι σημαίνει να αγαπάτε: σίγουρα έχετε θέσει στον εαυτό σας ερωτήματα πάνω στο θέμα. Σταματήστε πια να ζαλίζετε το κεφάλι σας και ζήστε λίγο περισσότερο το σώμα σας. Ακούστε τα καλέσματα του και πάψτε να τα θεωρείτε σειρήνες. Δεχθείτε τα συναισθήματα σας και την επιθυμία που ανεβαίνει και μην το θεωρείτε ταμπού…

Η ηλιακή σας ενέργεια είναι σημαδεμένη από το στοιχείο της γης: έχετε ανάγκη να νιώσετε το φυσικό πλησίασμα του άλλου. Σταματήστε να το αρνείστε και η ζωή ως ζευγάρι -ή ακόμα η ίδια η ζωή- δεν θα παρουσιάζεται ως ο μεγάλος Γολγοθάς, που έχετε την τάση να δημιουργείτε από μόνοι σας!

Διαβάστε τα υπόλοιπα ζώδια μόνο στον astrologos.gr!

Σχετικά Άρθρα
Τι θα φέρει ο Ιούλιος που μόλις μπήκε στα 12 ζώδια - Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις
Τι θα φέρει ο Ιούλιος που μόλις μπήκε στα 12 ζώδια – Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις
Τα 5 ζώδια που θα δουν αποκτήσουν περισσότερα χρήματα τη νέα χρονιά!
Τα 5 ζώδια που θα αποκτήσουν περισσότερα χρήματα τη νέα χρονιά!
"Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα": Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν το γιορτινό κλίμα!
“Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα”: Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν τις γιορτές!
Τα 3 ζώδια που θα γνωρίσουν τον έρωτα το 2022 και τα 3 που θα μείνουν... single!
Τα 3 ζώδια που θα γνωρίσουν τον έρωτα το 2022 και τα 3 που θα μείνουν… single!
Ποια χριστουγεννιάτικη ταινία πρέπει να δεις, σύμφωνα με το ζώδιό σου
Ποια χριστουγεννιάτικη ταινία πρέπει να δεις, σύμφωνα με το ζώδιό σου
Τα ζώδια σήμερα 8/12: Ημέρα με νεύρα κι εντάσεις, αλλά κι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες
Τα ζώδια σήμερα 8/12: Ημέρα με νεύρα κι εντάσεις, αλλά κι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του