Καρκίνος: Ζώδιο του Νερού με λέξη κλειδί το “συναίσθημα”

καρκίνος-ζώδιο-του-νερού-με-λέξη-κλειδ

Με το ζώδιο του Καρκίνου (21 Ιουνίου ως 21 Ιουλίου) αρχίζει η μητρική τριπλότητα. Είναι το πρώτο από τα υδάτινα και το δεύτερο από τα θεμελιώδη ζώδια κα κυβερνά το στήθος και το στομάχι. Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του ζωδιακού και, όντας το πρώτο της μητρικής τριάδας, κυβερνά το σπίτι και τις οικογενειακές υποθέσεις, όπου τα συναισθήματα παίζουν εξέχοντα ρόλο. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο χαρακτηρίζονται ως αργά αλλά σίγουρα: περιγράφονται καλύτερα από τον κάβουρα, η επιμονή του οποίου είναι παροιμιώδης, γιατί θα προτιμήσει να χάσει τη δαγκάνα τον παρά να αφήσει τη λεία του. Το κύριο χαρακτηριστικό του ζωδίου είναι η ισχυρή μνήμη.

Οι άνθρωποι του Καρκίνου έχουν την πιο αξιοθαύμαστη μνήμη από κάθε άλλο από τα δώδεκα ζώδια και δεν βρίσκουν καμία δυσκολία να θυμηθούν κα τα παραμικρά συμβάντα τού παρελθόντος. Αυτό τους καθιστά κάπως παρωχημένους, γιατί τους αρέσει να στρέφονται ευχαρίστως σε περασμένα συμβάντα, ή να ξαναφέρνουν στη μνήμη τους παρελθοντικά γεγονότα• εξαιτίας αυτού περιορίζονται κάπως και παρεμποδίζονται, ιδιαίτερα όταν η προσκόλληση στην οικογένεια είναι έντονη στη ζωή τους. Η υπερβολικά ευαίσθητη φύση τους τα κάνει να νιώθουν πολύ έντονη καθετί που επηρεάζει τα άλλα μέλη της οικογένειας και οι οικογενειακές υποθέσεις γίνονται ένα είδος φρένου στη δική τους, ατομική, πρόοδο. Είναι υπερβολικά επιδοκιμαστικοί και επιθυμούν συνεχώς τη συμπάθεια των άλλων. Είναι άτολμοι, συγκρατημένοι και ντροπαλοί, καθώς φοβούνται υπερβολικά τη γελοιοποίηση ή την απόρριψη, πράγμα που τους κάνει κάπως συμβατικούς και τους δένει πολύ στενά με τη φατρία ή την ομάδα. ‘Όταν προσκολληθούν στη θρησκευτική πίστη, είναι πολύ ειλικρινείς και ένθερμοι σε όλους τους τελετουργικούς κανόνες.

Όταν ψυχολογικά και συναισθηματικά έχουν αναπτυχθεί πλήρως, τα άτομα αυτό είναι γνωστά για τη φαντασία τους, αλλά, όταν τείνουν προς την προσωπική αντίληψη της ζωής είναι φαντασιόπληκτα, ρομαντικά και δεισιδαίμονα. Από την αισθαντικότητα προχωρούν, μέσω του αισθήματος, στο ύψιστο συναίσθημα. Είναι δύσκολο να συναντήσουμε αρμονικά άτομα γεννημένα σε αυτό το ζώδιο, ον και σε συναισθηματικά θέματα είναι πραγματικά θαυμάσια άνθρωποι. Το αίσθημα μπορεί να τούς οδηγήσει στις χειρότερες μορφές αισθησιασμού ή, προς τα πάνω, στο πεδίο των συγκινήσεων. Καθώς είναι υπερβολικά ευαίσθητοι, τα αισθήματά τους πληγώνονται πολύ εύκολα. Τα αισθήματα αυτά όμως τους παρέχουν το ψυχικό χάρισμα να νιώθουν εύκολα τις εντυπώσεις γύρω τους.

Είναι οικονόμοι και αγαπούν πολύ την αποταμίευση, ένα χαρακτηριστικό που εκδηλώνεται σχεδόν σε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής τους, επειδή τους αρέσει πολύ να συλλέγουν επιστολές, βιβλία και κάθε είδους μπιμπελό. Συλλέγουν κομψοτεχνήματα σε υπερβολικό βαθμό και τους αρέσει υπερβολικά καθετί παλιό. Σέβονται σε μεγάλο βαθμό την οικογένεια, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα έθιμα και έχουν την τάση να γίνονται πολύ συντηρητικοί. Είναι επίμονοι και υπερβολικά ανθεκτικοί. ‘Έχουν την τάση νη ζουν στην προσωπική πλευρά της φύσης περισσότερο απ’ όσα θα ήταν καλά γιο την ευεξία τη δική τους και των γύρω τους, αλλά διαθέτουν αρκετό τακτ, που τας βοηθά σημαντικά. ‘Όταν ιδιοσυγκρασιακά έχουν πλήρως, τα άτομα αυτά έχουν μεγάλη αγάπη για τη δύναμη και, όταν την αποκτήσουν, φαίνεται να έχουν την ικανότητα να την κρατήσουν. Στην πραγματικότητα δεν είναι φιλόδοξοι, αλλά μάλλον εραστές της φήμης και της δημόσιας αναγνώρισης, τις οποίες επιθυμούν διακαώς, καθώς αναζητούν την καθολική επιδοκιμασία. Μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα από το παρελθόν πού οι όλοι τα έχουν ξεχάσει. Όταν δρουν μόνο πάνω στην προσωπική γραμμή, είναι αδρανείς κα έχουν την τάση να είναι κάπως άπληστοι.

Περισσότερα χαρακτηριστικά του ζωδίου στο astrologos.gr

Σχετικά Άρθρα
Τι θα φέρει ο Ιούλιος που μόλις μπήκε στα 12 ζώδια - Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις
Τι θα φέρει ο Ιούλιος που μόλις μπήκε στα 12 ζώδια – Αναλυτικά οι αστρολογικές προβλέψεις
Τα 5 ζώδια που θα δουν αποκτήσουν περισσότερα χρήματα τη νέα χρονιά!
Τα 5 ζώδια που θα αποκτήσουν περισσότερα χρήματα τη νέα χρονιά!
"Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα": Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν το γιορτινό κλίμα!
“Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα”: Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν τις γιορτές!
Τα 3 ζώδια που θα γνωρίσουν τον έρωτα το 2022 και τα 3 που θα μείνουν... single!
Τα 3 ζώδια που θα γνωρίσουν τον έρωτα το 2022 και τα 3 που θα μείνουν… single!
Ποια χριστουγεννιάτικη ταινία πρέπει να δεις, σύμφωνα με το ζώδιό σου
Ποια χριστουγεννιάτικη ταινία πρέπει να δεις, σύμφωνα με το ζώδιό σου
Τα ζώδια σήμερα 8/12: Ημέρα με νεύρα κι εντάσεις, αλλά κι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες
Τα ζώδια σήμερα 8/12: Ημέρα με νεύρα κι εντάσεις, αλλά κι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του