H μυθολογική προσέγγιση του Τοξότη- Ποιοι διάσημοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό

Ο Τοξότης (22 Νοεμβρίου -21 Δεκεμβρίου) είναι ένα μεταβλητό ζώδιο της Φωτιάς με κυβερνήτη πλανήτη τον Δία. Λουλούδι του ζωδίου είναι το πουλί του παραδείσου, το δέντρο του το σφεντάμι και ο πολύτιμος λίθος του το ζαφείρι ή το τιρκουάζ. Αγαπημένα χρώματά του είναι το βιολετί και όλες οι αποχρώσεις του μπλε.

Οι Τοξότες ταιριάζουν πολύ με τους Κριούς και τους Λέοντες

Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο του Τοξότη είναι πιστοί φίλοι που λένε πάντα την αλήθεια: Τα λόγια τους πάντα πετυχαίνουν τον στόχο. Είναι αισιόδοξοι, ειλικρινείς και αγαπούν την περιπέτεια. Μπορούν να γίνουν δημιουργικοί ηγέτες, καλοί δικηγόροι, κτηνίατροι και γιατροί. Είναι ιδιαίτερα ιδεαλιστές και έχουν έφεση στον αθλητισμό και στις σπουδές.

Διάσημοι Τοξότες

Διακεκριμένοι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι οι: Μαρία Κάλλας, Ζωή Λάσκαρη, Χριστίνα Ωνάση, Τζέιν Φόντα, Κιμ Μπάζιντζερ,Ντάριλ Χάνα, Μίλα Γιογιοβιτς, Άννα Βίσση, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νίκος Κούρκουλος, Βλάσης ΜπονάτσοςΡέιφ Φάινς,Μπρ,αντ Πιτ, Κίφερ Σάδερλαντ, Μπεν Στίλερ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νίκος Κούρκουλος, Βλάσης Μπονάτσος,Φρανκ Σινάτρα, Κένεθ Μπράνα, Τζον Κέννεντυ τζιούνορ,Τουλούζ Λοτρέκ, Μαρκ Τουέιν κ.α

Στην κλασική ελληνική παράδοση ο αστερισμός του Τοξότη συνδέεται άμεσα με τον ήρωα Ωρίωνα. Οι Σουμέριοι τον ταύτιζαν με την Ενκιντού, την αγαπημένη του Γκιλγκαμές. Οι δύο μύθοι όμως έχουν κοινά στοιχεία: Τόσο ο Ωρίωνας, όσο και ο Γκιλγκαμές επιτέθηκαν στον ουράνιο ταύρο, πράγμα που καθρεφτίζεται στο γεγονός ότι , σε αντιδιαμετρικά σημεία του ζωδιακού κύκλου, ο Τοξότης είναι ορατός όταν δεν είναι ο Ταύρος και το αντίστροφο. Κατά μια έννοια, κάθε αστερισμός οδηγεί στον θάνατο του άλλου, εκφράζοντας με πολύ ωραίο τρόπο το δράμα των δύο ηρώων.

Ο Τοξότης είναι ένα από τα τέσσερα ανθρώπινα ζώδια, αν και στην δυτική παράδοση συχνά απεικονίζεται σαν Κένταυρος ( μισός άνθρωπος-μισός άλογο), οπλισμένος με τόξο και βέλη (sagitta στα Λατινικά). (Επίσης, επειδή είναι μισός άνθρωπος και μισός ζώο, ο Τοξότης συνδέεται και με τους Σάτυρους). Mερικοί από τους σχετικούς μύθους αφορούν στους Κενταύρους, με τον πιο γνωστό από αυτούς να είναι ο Χείρωνας, ο δάσκαλος θεών και ανθρώπων.

Συμβολικά, ο Κένταυρος ως πλάσμα ενσωματώνει τη δυαδικότητα της Ενκιντού ( του κτήνους -ανθρώπου που φέρθηκε με πολιτισμένο τρόπο) και του Γκιλγκαμές ( του πολιτισμένου ανθρώπου που φέρθηκε σαν κτήνος).

Τον 5ο αιώνα π.Χ, στην Ελλάδα, θεωρούσαν ότι ο Γαλαξίας ήταν τόπος ανάπαυσης για τις ψυχές των ανθρώπων που εγκατέλειπαν τον θνητό κόσμο από τις πύλες του Τοξότη και επανέρχονταν στα επίγεια από τους Διδύμους.(Ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως ήταν οι εναλλακτικοί δρόμοι).

Οι Άραβες, έβλεπαν στον αστερισμό αυτό στρουθοκαμήλους που επέστρεφαν ή πήγαιναν στον γαλαξία για να πιουν νερό. Ένα άστρο είναι ο φύλακάς τους. κάπου κοντά υπάρχει και μια ομάδα άστρων που ονομάζεται “η φωλιά της στρουθοκαμήλου”. Υπήρχαν, όμως, και κάποιοι που σε αυτόν τον αστερισμό έβλεπαν καμήλες ή κοπάδια ή μια αναποδογυρισμένη καρέκλα, ακόμη και ένα κολιέ. Στην οροφή του Ναού της Αθώρ στη Ντεντέρα της Αιγύπτου , ο Τοξότης απεικονίζεται φορώντας στέμμα: εφόσον ο Νότιος Στέφανος βρίσκεται τόσο κοντά, είναι εύκολο να τον δούμε σαν το στέμμα του τοξότη.

Διαβάστε περισσότερα μόνο στον astrologos.gr 

Σχετικά Άρθρα
Αυτά είναι τα 4 ζώδια που θα κάνουν… Ανάσταση
Αυτά είναι τα 4 ζώδια που θα κάνουν… Ανάσταση
Έρχεται η «Ροζ Πανσέληνος» του Απριλίου - Ποια ζώδια ευνοούνται
Έρχεται το «Ροζ Φεγγάρι» του Απριλίου – Ποια ζώδια ευνοούνται
Τι θα φέρει σε κάθε ζώδιο η σύνοδος Δία - Ουρανού στις 21 Απριλίου;
Τι θα φέρει σε κάθε ζώδιο η σύνοδος Δία – Ουρανού στις 21 Απριλίου;
Αυτά είναι τα ζώδια που θέλουν να «χώνουν τη μύτη τους» παντού
Αυτά είναι τα ζώδια που θέλουν να «χώνουν τη μύτη τους» παντού
Αυτά είναι τα ζώδια που θέλουν να «χώνουν τη μύτη τους» παντού
Ερμής στον Υδροχόο από τις 5 Φεβρουαρίου: Τα 5 ζώδια που ευνοούνται
4 ζώδια που μπορεί να τα βρουν «σκούρα» στον έρωτα μέσα στο 2024
4 ζώδια που μπορεί να τα βρουν «σκούρα» στον έρωτα μέσα στο 2024

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του