«Βρήκα τον πατέρα μου κρυφά από τη μητέρα μου – Το μυστικό που έμαθα με έκανε να μισήσω και τους δύο»

Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα της, πιστεύοντας πως έλειπε πολύ μακριά. Μετά έμαθε από τη μητέρα της πως εκείνος δεν επιθυμούσε την εγκυμοσύνη. Αποφάσισε να ψάξει να τον βρει μόνη της και όταν ήρθε μπροστά του, όπως λέει, έμαθε την πιο σκληρή αλήθεια.

«Μεγάλωσα χωρίς πατέρα. Όταν ήμουν μικρή και ρωτούσα τη μαμά μου, πού είναι ο μπαμπάς μου, μου έλεγε: λείπει πολύ μακριά. Με αυτό το «πολύ μακριά» πέρασα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, εκείνα που δεν καταλαβαίνει το παιδάκι τι γίνεται γύρω του.

Διαβάστε επίσης: «Ο 24χρονος γιος μου πέθανε καθώς του μιλούσα στο τηλέφωνο- Ήμουν ανίκανη να τον βοηθήσω»

«Η ελληνική κοινωνία δεν χαρίζει κάστανα στη μόνη γυναίκα, πόσο μάλλον αν είναι επώνυμη»

Όταν ξεκίνησα το δημοτικό, η μητέρα μου, μου εξήγησε πως ο μπαμπάς μου είναι πολύ μακριά και αποφάσισε να μην έρθει να μας δει. Ακόμα τη θυμάμαι να προσπαθεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις. Και να αντιδρά κάπως περίεργα, όσο εγώ γούρλωνα από απορία και μετά από απογοήτευση τα μάτια μου.

Τότε ήμουν μικρή για να εξηγήσω τη συμπεριφορά της, τώρα όμως ξέρω… ξέρω τα πάντα και με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι η μητέρα μου αντιδρούσε έτσι από ενοχές. Ενοχές για τα μεγάλο ψέμα που με συντρόφευε τα πρώτα χρόνια της ζωής μου και που έπρεπε να φτάσω στο γυμνάσιο για να μου πει τη μισή αλήθεια: ότι είμαι ο καρπός ενός έρωτα, αλλά ο πατέρας μου δεν συμφωνούσε με την εγκυμοσύνη και η μητέρα μου αποφάσισε να με κρατήσει, να με γεννήσει και να με μεγαλώσει μόνη της. Και αυτός, μου είπε, ήταν και ο λόγος που άλλαξε πόλη πριν εγώ γεννηθώ.

Αυτή, όπως είπα, ήταν η μισή αλήθεια. Γιατί ολόκληρη την αλήθεια την έμαθα αργότερα, μόνη μου, όταν βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο μυστικό που με έχει ταράξει. Που γκρέμισε τον κόσμο μου και με έχει κάνει να μισώ και τους δύο.

Τον πατέρα μου άρχισα να τον μισώ από τότε που έμαθα ότι δεν με ήθελε, δεν επιθυμούσε την εγκυμοσύνη. Χωρίς να το πω στη μητέρα μου, ορκίστηκα μόνη μου πως αυτόν τον άνθρωπο θα τον βρω όσα χρόνια και αν μου πάρει – γιατί η μητέρα μου επέμενε να μη μου λέει τίποτα για εκείνον, ούτε το όνομά του – θα σταθώ μπροστά του και θα τον ρωτήσω: «γιατί δεν με ήθελε».

Βασικά, όσο έψαχνα να τον βρω, πολλές σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου για το τι θα του πω στην πρώτη μας συνάντηση. Μόνο εύκολο δεν ήταν να βρεθώ στα ίχνη του. Όμως, στο δρόμο προς τη δική μου Ιθάκη, συνάντησα πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά και μυστικά που έβγαιναν στη φόρα.

Αν και η μητέρα μου είχε καταφέρει να σβήσει κάθε ίχνος από εκείνη τη ζωή, πράγμα που δυσκόλευε το έργο μου, τελικά τίποτα δεν μένει κρυφό. Έπρεπε, λοιπόν, να επιστρέψω στην πόλη της, την οποία άφησε ενώ ήταν έγκυος σε εμένα. Ο λόγος όπως έχει πει, ήταν η καλύτερη δουλειά που βρήκε, αλλά και για να μην τη σχολιάζει ο κόσμος ως ανύπαντρη μητέρα. Το έκανε για εμένα, μου είπε κάποια στιγμή.

Και μετά από ψάξιμο και αρκετή τύχη, βρέθηκα μπροστά στον άνδρα εκείνο, στον πατέρα μου. Ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά, ενώ η μεσαία κόρη του ήταν συνομήλική μου. Και τον φόβο μου, τον επιβεβαώσε ο ίδιος.

Τι και αν είχα κάνει πρόβα διάφορους δακρύβρεχτους λόγους να του πω σαν τον συναντήσω για πρώτη φορά. Τι και αν κάπου μέσα μου έτρεφα μια ελπίδα πως ίσως και να αποκτήσω τώρα ως μεγάλη (είμαι σήμερα 19 χρονών) τον πατέρα που δεν είχα; Η πραγματικότητα με διέψευσε.

Τον συνάντησα στον χώρο της δουλειάς του και το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν: «είμαι το παιδί που δεν ήθελες να γεννηθεί». Αυτό μου βγήκε, αυτό του είπα. Αλλά κι εκείνος αμέσως κατάλαβε, που μάλλον σημαίνει ότι η μητέρα μου ήταν το μόνο λάθος ή έστω το μόνο σοβαρό λάθος στον γάμο του. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα απολύτως.

Εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκα αντιμέτωπη με τον χαμένο μου πατέρα ή μάλλον με τον πατέρα που λάκισε σαν έμεινε έγκυος η μητέρα μου. Βρέθηκα αντιμέτωπη με την πιο σκληρή αλήθεια. Η μητέρα μου ήταν – εν γνώσει της – η εξωσυζυγική του σχέση. Όταν έμεινε έγκυος και του το είπε, εκείνος της είπε πως δεν θέλει αυτό το παιδί, πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την γυναίκα του και πως εκείνη ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους!

Έτσι, η μητέρα μου αποφάσισε να με κρατήσει, να αλλάξει πόλη, ζωή και να μου κρύψει όλη την αλήθεια. Στους, δε, γνωστούς της είχε αποκρύψει ότι ο άνδρας που την παράτησε όταν ήταν έγκυος, ήταν παντρεμένος.

Κι έτσι, μέσα σε μια στιγμή κατέρρευσαν όλα γύρω μου και το μίσος με την οργή φώλιασαν μέσα μου. Μίσος γι’ αυτόν τον άτιμο άνδρα. Μίσος ακόμα και για τη μητέρα μου, την οποία εκεί που την έβλεπα ως την γενναία γυναίκα, η οποία αποφάσισε να με κρατήσει κόντρα σε όλα και σε όλους, μετά την είδα ως το τρίτο πρόσωπο σε έναν γάμο.

Έχουν περάσει 4 μήνες από τότε που έμαθα όλη την αλήθεια. Η μητέρα μου προσπαθεί με πλησιάσει, να φτιάξουν πάλι οι σχέσεις μας. Ξέρω πως με τον καιρό η οργή μου για εκείνη θα περάσει. Όμως, αυτή τη στιγμή νιώθω προδομένη γιατί δεν μου είπε την αλήθεια. Γιατί να περάσω όλη αυτή τη διαδικασία και να νιώσω κι εγώ την απόρριψη αυτού του άνδρα. Θα έπρεπε η μητέρα μου να μου πει τα πάντα, να μου εξηγήσει, αντί να με έχει κλεισμένη μέσα σε ένα ψέμα».

Σχετικά Άρθρα
Safe Water Sports: Συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και του οργανισμού
Safe Water Sports: Συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και του οργανισμού
%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b50
Γυναικεία απασχόληση: Κυριαρχούν ανεργία, έλλειψη σχεδιασμού και κινήτρων, φυλετικός ρατσισμός
Συγκλονίζει η μητέρα της Σάνεν Ντόχερτι: «Είναι το όμορφο κορίτσι μου και η καρδιά μου»
Συγκλονίζει η μητέρα της Σάνεν Ντόχερτι: «Είναι το όμορφο κορίτσι μου και η καρδιά μου»
«Φεγγάρι του Ελαφιού»: Από πού πήρε το όνομά της η Πανσέληνος του Ιουλίου
«Φεγγάρι του Ελαφιού»: Από πού πήρε το όνομά της η Πανσέληνος του Ιουλίου
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι εντυπωσιακές στολές αυτής της εθνικής ομάδας κερδίζουν μακράν το «χρυσό»
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι εντυπωσιακές στολές αυτής της εθνικής ομάδας κερδίζουν μακράν το «χρυσό»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του