Καλώς ήρθατε στη Μήλο: Ιδανικός προορισμός για ερωτευμένα ζευγάρια

καλώς-ήρθατε-στη-μήλο-ιδανικός-προορι

Γαλάζιο, λευκό, γαλάζιο, λευκό… τόσο λευκό που πονούν τα μάτια, τόσο γαλάζιο που λες και τρυπώνει μέσα στην ψυχή! Και ο ήλιος… αυτός ο ήλιος που λάμπει ανελέητα στα κατηφορικά, λευκά πετρώματα!

Αυτό το εκθαμβωτικό παιχνίδι ανάμεσα στο γαλάζιο της θάλασσας και το λευκό του μαρμάρου, θα πρέπει να ήταν πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη του Κυκλαδικού κόσμου – του πνεύματος και πολιτισμού!

Καλώς ήρθατε στη Μήλο!

Νησί των Κυκλάδων, με έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα από την αρχαιότητα, που το έκανε ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο. Οι ολόχρυσες παραλίες, τα διάφανα νερά, τα άγρια βράχια και οι σμαραγδένιες σπηλιές εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%81%ce%b90
Παναγία Θαλασσίτρα – Πλάκα

Και κάπου εκεί χτισμένη η Πλάκα, η πρωτεύουσα του νησιού, πάνω στο λόφο να καμαρώνει στην είσοδο του κόλπου!

Τα πιο μεγάλα κοντινά νησιά είναι η Κίμωλος, 1,6 χλμ. βορειοανατολικά, η Αντίμηλος, 20 χλμ. βορειοδυτικά και η Πολύαιγος, 2 χλμ. δυτικά. Το δυτικό μισό του νησιού, το πιο άγριο και γοητευτικό κομμάτι του. Εδώ δεν υπάρχουν χωριά, παρά μόνο ελάχιστοι οικισμοί και κάποια παλιά ορυχεία.

Τι σημαίνει Μήλος;

Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, κάτασπρα σπίτια, γαλανά νερά, γραφικά σοκάκια και φως, ατελείωτο φως! Ας ξεκινήσουμε την ξενάγηση!

Σαρακίνικο: Πιο «Μήλος» δεν υπάρχει!

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%81%ce%b92
Παραλία Σαρακίνικο

Η πιο φημισμένη παραλία του νησιού, χάρη στο μοναδικό σεληνιακό τοπίο. Ολόλευκοι ηφαιστειακοί σχηματισμοί βράχων με έξοχα βαθυγάλανα νερά. Υπάρχει και ένα μικρό φυσικό λιμανάκι, κλεισμένο ανάμεσα στα βράχια, με αμμουδιά και πρασινογάλανα νερά.

Το τοπίο είναι εκπληκτικό, με συνεχείς εναλλαγές ηφαιστειακών υλικών και άφθονα απολιθώματα. Το όνομα του οφείλεται στο ότι οι πειρατές το χρησιμοποιούσαν σαν καταφύγιο -ακόμη σώζονται σκαλισμένες στον βράχο οι δέστρες των πλοίων- εκπληκτικό! Το λευκό των βράχων και η έλλειψη βλάστησης δημιουργούν μια αίσθηση μοναδική, που δύσκολα θα ξεχάσετε!

Ο Παπάφραγκας και οι σπηλιές του

Η κατάβαση δύσκολη! Στο Βορρά κι αυτή η μικρή παραλία. Η θάλασσα μπαίνει από τον βράχο και καταλήγει σε μια πολύ μικρή αμμουδιά. Η παραλία είναι μικρής έκτασης, περικυκλωμένη από τα θεόρατα ανοιχτόχρωμα βράχια, ενώ για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε από ένα απόκρημνο σκάλισμα πάνω στον βράχο.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%81%ce%b94
Παραλία Παπάφραγκας

Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής, βρίσκονται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα. Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε γκρίζα βράχια που οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα. Στα χρόνια του Βυζαντίου χρησιμοποιούνταν ως ορμητήρια των πειρατών, ενώ πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.

Συκιά: Το σπήλαιο

Σπήλαιο μοναδικού φυσικού κάλλους, προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα. Η σπηλιά της Συκιάς δεν έχει οροφή, με αποτέλεσμα οι αχτίδες του ήλιου να εισέρχονται, φωτίζοντας τα σμαραγδένια νερά της και να δημιουργούν μια οπτική πανδαισία χρωμάτων και λάμψης! Μοναδικά υπέροχο!

Τριάδες: Η μία καλύτερη από την άλλη!

Τρεις αμμώδεις απόμερες παραλίες με καταγάλανα ρηχά νερά, τοποθετημένες η μία μετά την άλλη. Το τοπίο είναι βουκολικό με ξανθιά άμμο κλεισμένη ανάμεσα σε βράχια. Η διαδρομή είναι κουραστική, αλλά η απόκοσμη ομορφιά τους θα σας αποζημιώσει.

Τσιγκράδο με τις σπηλιές σου και τη δύσκολη κατεβασιά!

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%81%ce%b96
Παραλία Τσιγκράδο

Μία από τις καλύτερες παραλίες της Μήλου. Μικρό κολπάκι με μικρές σπηλιές για εξερεύνηση. Γαλάζια νερά, ωραία αμμουδιά, σκιά από τις 5:00 το απόγευμα αλλά ένα μεγάλο μειονέκτημα. Για να φτάσεις στην αμμουδιά θα δυσκολευτείς αρκετά.

Tips:

– Στη δυτική Μήλο υπάρχει πλήθος από φυτά, βότανα και αγριολούλουδα και προστατευόμενα πουλιά όπως ο Μαυροπετρίτης, ένα σπάνιο μεταναστευτικό είδος γερακιού. Οι παραλίες στην περιοχή είναι απομονωμένες ωστόσο, η εμπειρία είναι μοναδική και είναι σίγουρο ότι παρά την απόσταση που θα διανύσει όποιος τις επισκεφθεί, θα αποζημιωθεί από την ομορφιά τους.

– Λίγο πιο κάτω από την Πλάκα, το χωριό Κλήμα με σπιτάκια λαξευμένα στους βράχους. Εδώ βρίσκονται και οι μοναδικές κατακόμβες στην Ελλάδα.

%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%81%ce%b98

– Πολύ κοντά στο Κλήμα, το 1820 είχε ανακαλυφθεί τυχαία από έναν αγρότη το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, που σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου, ενώ το αντίγραφο βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα.

Μαντράκια: Παραδοσιακό ψαροχώρι, περιτριγυρισμένο από πολύχρωμα σύρματα. Διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόριο, καθώς και ήσυχη αμμουδιά σχεδόν 150 μέτρων, με ψιλό σκούρο γκρι βοτσαλάκι και αλμυρίκια.

Τουρκοθάλασσα: Παραλία με απάνεμη αμμουδιά, βότσαλα και καταγάλανα νερά.

– Για το τέλος κρατήσαμε το υπέροχο Κλέφτικο! Πρώην πειρατικό κρησφύγετο με καταπληκτικές σπηλιές μέσα στους βράχους.

Η Μήλος, αυτό το υπέροχο νησί των Κυκλάδων, συνδυάζει άμμο και βότσαλο, άγρια ομορφιά και φως! Πολύ φως! Και γαλάζιο, απέραντο γαλάζιο!

Σχετικά Άρθρα
Solo female traveling: Οι γυναίκες τολμούν να ταξιδεύουν μόνες - Ιδέες για να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία
Solo female travelling: Οι γυναίκες τολμούν να ταξιδεύουν μόνες – Ιδέες για να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία
Αλυκή της Νάξου: Ο σπάνιος και εντυπωσιακός υγρότοπος των Κυκλάδων
Αλυκή της Νάξου: Ο σπάνιος κι εντυπωσιακός υγρότοπος των Κυκλάδων
ΙΤΑ Airways: Η πιο «πράσινη» αεροπορική εταιρεία πετά σε νέους διηπειρωτικούς προορισμούς
ΙΤΑ Airways: Η πιο «πράσινη» αεροπορική εταιρεία πετά σε νέους διηπειρωτικούς προορισμούς
Διακοπές στην Αφρική για την Ευγενία Σαμαρά - Φτιάχνει ποτά σε καρύδες και λέει «σ΄αγαπώ» στα σουαχίλι
Διακοπές στην Αφρική για την Ευγενία Σαμαρά – Φτιάχνει ποτά σε καρύδες και λέει «σ΄αγαπώ» στα σουαχίλι
Το πανέμορφο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά κρύβει μία ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα
Το πανέμορφο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά κρύβει μία ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα
Ποιο ελληνικό νησί εξυμνούν οι Ιταλοί ως το ιδανικότερο για διακοπές σε όλο τον κόσμο;
Ποιο ελληνικό νησί εξυμνούν οι Ιταλοί ως το ιδανικότερο για διακοπές σε όλο τον κόσμο;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του