Η Bild εξυμνεί την Ικαρία για το φαγητό, τη σιέστα, τις παραλίες και… το σεξ!

Την  ψήφο του στην Ικαρία δίνει το ταξιδιωτικό ένθετο της γερμανικής εφημερίδας Bild, καθώς, όπως επισημαίνει το σχετικό άρθρο, οι κάτοικοι του ελληνικού νησιού έχουν βρει το ελιξήριο της μακροζωίας.

«Αν ψάχνετε για τη συνταγή για υγιή γήρανση, πρέπει να ρωτήσετε τους Ικαριώτες. Μέλι, θα πουν, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, άγρια βότανα και το τοπικό κόκκινο κρασί. Και μπορεί επίσης να αποκαλύψουν ότι παίρνουν έναν απογευματινό ύπνο, συνομιλούν με γείτονες και κάνουν μεγάλες βόλτες στο λοφώδες νησί. Μερικοί χορεύουν ακόμη… γιατί όπως λένε δεν είσαι ποτέ μεγάλος για αυτό, ξεκινάει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

«Και μπορεί επίσης να αποκαλύψουν ότι παίρνουν έναν απογευματινό ύπνο, συνομιλούν με γείτονες και κάνουν μεγάλες βόλτες στο λοφώδες νησί. Μερικοί χορεύουν ακόμη… γιατί όπως λένε δεν είσαι ποτέ μεγάλος για αυτό», συνεχίζει το άρθρο.

«Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, το ποσοστό των 90χρονων στην Ικαρία είναι στην πραγματικότητα δέκα φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», όπως αναφέρει το «Travel Book» της γερμανικής εφημερίδας.

Καταγράφονται επίσης στο νησί λιγότερα κρούσματα καρκίνου, καρδιακής προσβολής και περιπτώσεις άνοιας σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές του κόσμου.

%ce%b7-bild-%ce%b5%ce%be%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b7%cf%84%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%830

Το μυστικό ίσως βρίσκεται στο… σεξ!

Μάλιστα, η Bild  έσπευσε να «θυμίσει» και το άρθρο των New York Times»  του 2012, αφιερωμένο στην Ικαρία με τίτλο «Το νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν, το νησί του Αιγαίου βρέθηκε στα διεθνή πρωτοσέλιδα με τους επιστήμονες να στρέφουν την έρευνά τους στους γηραιούς κατοίκους.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο του 2012 το μυστικό ίσως και να βρίσκεται στο… πολύ σεξ. «Ένας από τους ερευνητές που προσπάθησαν να λύσουν το αίνιγμα της εποχής των Ικαριωτών ήταν ο καρδιολόγος της Αθήνας Χριστόδουλος Στεφανίδης. Στην Ικαρία, πήρε συνέντευξη από 284 άντρες ηλικίας 65 έως 99 ετών.

«Εκτός από το σεξ, η μακροζωία των Ικαριωτών, σύμφωνα με τον Στεφανίδη, οφείλεται επίσης σε άλλους παράγοντες: πολλή άσκηση, λίγο άγχος και υγιεινή διατροφή. Ο Έλληνας γιατρός είχε πάρει συνέντευξη από 284 άντρες, ηλικίας 65 έως 99 ετών. Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ότι ήταν τακτικά σεξουαλικά ενεργοί, όπως αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Südwest Presse», γράφει η «Bild»

Δεν έχει μαζικό τουρισμό

Όπως αναφέρεται «παρόλο που το νησί δεν είναι μικρό, μήκους τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων και πλάτους έως και οκτώ χιλιομέτρων, μέχρι στιγμής έχει απαλλαγεί από τον μαζικό τουρισμό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η Ικαρία δεν προσφέρει αρκετά την υποδομή στην οποία έχουν συνηθίσει οι τουρίστες. Δεν υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο και το κύριο αξιοθέατο είναι η φύση. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, αναζητούν ακριβώς αυτό και βρίσκουν ησυχία στην Ικαρία και συναντούν ανθρώπους που είναι εξαιρετικά χαλαροί για τα εκατοστά τους γενέθλια», προσθέτει ο αρθρογράφος.

Μάλιστα, ξεχωρίζει και τις πιο όμορφες παραλίες της Ικαρίας. «Δεν θα βρείτε καμία δράση στην Ικαρία. Υπάρχουν όμορφες, ήσυχες παραλίες σε μικρούς ή μεγάλους κόλπους, με ελαφριά άμμο και τιρκουάζ νερά.

«Οι πιο διάσημες παραλίες είναι το Νας (στις εκβολές του ποταμού Χαλιάρη), το Λιβάδι (κοντά στον Αρμενιστή, όπου μπορούν επίσης να δουν χελώνες), η Μεσαχτή (κοντά στο Γιαλισκάρι, τη μεγαλύτερη παραλία της Ικαρίας) και ο Κάμπος. Στη νότια ακτή, στο Μαγγανάτι, υπάρχει ακόμα μια αρκετά άγνωστη παραλία όπου είστε σχεδόν μόνοι», καταλήγει το άρθρο.

Σχετικά Άρθρα
Το Νο1 ταξιδιωτικό περιοδικό της Γαλλίας αποθεώνει 13 νησιά των Κυκλάδων
Το Νο1 ταξιδιωτικό περιοδικό της Γαλλίας αποθεώνει 13 νησιά των Κυκλάδων
Πλωτό ξενοδοχείο στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου!
Πλωτό ξενοδοχείο στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου!
Το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Ιταλοί και Βρετανοί: Για τις παραλίες και για τον ρομαντισμό
Το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Ιταλοί και Βρετανοί: Για τις παραλίες και για τον ρομαντισμό
Οι ταξιδιώτες επιλέγουν συχνότερα τις ενδιάμεσες περιόδους για τις διακοπές τους στην Ευρώπη
Οι ταξιδιώτες επιλέγουν συχνότερα τις ενδιάμεσες περιόδους για τις διακοπές τους στην Ευρώπη
Αυτό είναι το κορυφαίο «μυστικό» νησί της Ελλάδας για τους Βρετανούς
Αυτό είναι το κορυφαίο «μυστικό» νησί της Ελλάδας για τους Βρετανούς
%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%800
Αυτός είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός που αγκαλιάζει όλη την ομορφιά των Κυκλάδων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του