5 άγνωστες παραλίες της Πελοποννήσου σωστά… διαμάντια!

5-άγνωστες-παραλίες-της-πελοποννήσου-σ

Το απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων, η άγρια ομορφιά των Σποράδων και η αρχοντική υπεροχή των Επτανήσων κερδίζουν -δικαίως- την προσοχή όλου του κόσμου κάθε καλοκαίρι. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι η ομορφιά της χώρας μας σταματά εκεί. Από άκρη σε άκρη της υπάρχουν σημεία που μαγεύουν και έχουν πάντα μια ωραία ιστορία να πουν.

Φέτος, που η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι πολύ διαφορετική απ’ όσα είχαμε ζήσει μέχρι τώρα, αρκετοί θα επιλέξουν για τις διακοπές ή τις καλοκαιρινές βουτιές τους μέρη που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα και κυρίως που δεν απαιτούν καράβι για την προσέγγισή τους, όπως είναι η Πελοπόννησος.

Η Πελοπόννησος είναι ένας κόσμος ολόκληρος, συναρπαστικός, μοναδικός, ιδιαίτερος, που διαθέτει παραλίες που προσελκύουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστών από όλο τον κόσμο. Βοϊδοκοιλιά, Φοινικούντα, Σίμος, Γερολιμένας, Στούπα είναι μερικές μόνο από τις πιο γνωστές, μόνο που σήμερα, επιλέξαμε να μη σας μιλήσουμε.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, 5 παραλίες της Πελοποννήσου που πολλοί δεν γνωρίζουν και θα σας αφήσουν έκπληκτους με τα κρυστάλλινα νερά και την πανέμορφη φύση που τις περιβάλλει!

Παραλία Κονδύλι, Αργολίδα
5-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%830
πηγή: Facebook page – Del Mar beach bar

Όσοι επισκέπτονται το Ναύπλιο καλοκαίρι, συνήθως θα επιλέξουν για κολύμπι το Άστρος, την Αρβανιτιά ή τον Καραθώνα. Και ενώ όλες αυτές οι παραλίες είναι πανέμορφες, υπάρχει μια που τις «κερδίζει» στα σημεία. Η παραλία Κονδύλι ή Άγιος Νικόλαος, όπως θα σας την πουν οι ντόπιοι, θεωρείται η καλύτερη παραλία της Αργολίδας και όχι άδικα, αφού διακρίνεται για τα κρυστάλλινα, καθαρά νερά της και τον μοναδικό συνδυασμό βότσαλου και άμμου.

Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Βιβάρι και Κάντια, μόλις 17 λεπτά μακριά από το Ναύπλιο και εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα, γεγονός που επιτρέπει στους παραθεριστές να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

Περίπου δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, η παραλία στο Κονδύλι είναι αυτό που αναζητά κάθε οικογένεια: Μεγάλη, καθαρή, με υποδομές και κοντά σε πολλούς και αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Επίδαυρος και το Ναύπλιο, αν αρέσκεστε στις διακοπές σας να μαθαίνετε και ιστορία! Το μόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητικό και απαιτεί τη μεγάλη προσοχή των γονιών, είναι το ότι σε μερικά σημεία της τα νερά βαθαίνουν απότομα.

Παραλία Συκιάς, Κορινθία
5-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%832
πηγή: www.diamantebeachfrontsuites.com

Σε απόσταση σχεδόν μιας ώρας από την Αθήνα και ταξιδεύοντας προς Πάτρα θα βρεθείτε σε ένα μικρό χωριό τη Συκιά, το οποίο εκτείνεται ανάμεσα στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο. Πέρα από τις οικίες των Κώστα Καρυωτάκη και Άγγελου Σικελιανού, το χωριό είναι γνωστό και για την όμορφη παραλία του. Ένας κόλπος αρκετά ανοιχτός με βότσαλο που μέσα στο νερό καταλήγει σε παχιά άμμο και μια παραλία που συγκεντρώνει, κυρίως, επισκέπτες από τα γύρω μέρη.

Οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη της περιοχής, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι οργανωμένο, με ταβέρνες και μαγαζιά που βγάζουν τραπέζια και ξαπλώστρες στην άμμο προσφέροντας νόστιμα μεζεδάκια για την απόλαυση που ακολουθεί το μπάνιο. Η παραλία της Συκιάς βραβεύεται σχεδόν κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία και το πανέμορφο χωριό αποτελεί ιδανική επιλογή είτε για πολυήμερες διακοπές είτε για μονοήμερες αποδράσεις.

Παραλία Καλογριάς, Αχαΐα
5-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%834
πηγή: United travellers

Η παραλία της Καλογριάς βρίσκεται στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και διοικητικά ανήκει, μαζί με τον ομώνυμο οικισμό στον οποίο υπάγεται, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Είναι μια τεράστια παραλία με καθαρά νερά και αμμουδιά όπου σε συνδυασμό με το δάσος της Στροφυλιάς που απλώνεται πίσω της, αποτελεί ειδυλλιακό τοπίο για ήρεμες διακοπές, βόλτες και πολύ κολύμπι.

Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000. Η θάλασσα στην Καλογριά βαθαίνει σταδιακά καθιστώντας την ιδανική για κολύμπι και παιχνίδι για όλους.

Παραλία Κορώνης, Μεσσηνία
5-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%836
πηγή: Paradise-Resort

Πλέον το να φτάσει κανείς στην Μεσσηνία είναι αρκετά εύκολο, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που γίνονταν στο οδικό δίκτυο, προσφέροντας πιο εύκολη και ασφαλή την πρόσβαση στον πανέμορφο αυτό νομό της Πελοποννήσου. Περίπου 3 ώρες μακριά από την Αθήνα, η πόλη της Κορώνης ενδείκνυται για ολιγοήμερες -και όχι μόνο – αποδράσεις, καθώς συνδυάζει την παράδοση, την ιστορία και τις πανέμορφες παραλίες.

Αφού κάνετε μία βόλτα στο επιβλητικό κάστρο της Κορώνης, βουτήξτε στα καταγάλανα νερά του κόλπου της απολαμβάνοντας τη θέα του επιβλητικού Ταΰγετου απέναντί σας. Τα ρηχά και καθαρά νερά της παραλίας σε συνδυασμό με τα μαγαζιά που βρίσκονται κατά μήκος της, θα ικανοποιήσουν τις καλοκαιρινές ανάγκες για κολύμπι, παιχνίδι και ξεκούραση μιας οικογένειας με παιδιά.

Παραλία Πλύτρας, Λακωνία
5-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%838
πηγή: Facebook page – Πλύτρα

«Πεντακάθαρη και ζεστή θάλασσα», «Υπέροχα Νερά», «Καθαρή και σωστά οργανωμένη παραλία», είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που θα διαβάσετε για την παραλία της Πλύτρας που βρίσκεται αρκετά κοντά στην Μονεμβασιά και 290χιλ. μακριά από την Αθήνα.

Η παραλία έχει βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία» και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε οικογένειες αφού είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και διαθέτει ρηχά, κρυστάλλινα νερά. Από το εστιατόριο και το καφενείο που βρίσκονται ακριβώς από πάνω θα απολαύσετε μοναδική θέα στη θάλασσα και γευστικότατα εδέσματα.

Αν μάλιστα εσείς και τα παιδιά σας αγαπάτε τις καταδύσεις πάρτε τα γυαλιά κολύμβησης και βουτήξτε στα κρυστάλλινα νερά για να ανακαλύψετε τα ερείπια της πολιτείας της Αρχαίας Ασωπού, που βυθίστηκε το 365 μ.Χ.

Σχετικά Άρθρα
Solo female traveling: Οι γυναίκες τολμούν να ταξιδεύουν μόνες - Ιδέες για να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία
Solo female travelling: Οι γυναίκες τολμούν να ταξιδεύουν μόνες – Ιδέες για να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία
Αλυκή της Νάξου: Ο σπάνιος και εντυπωσιακός υγρότοπος των Κυκλάδων
Αλυκή της Νάξου: Ο σπάνιος κι εντυπωσιακός υγρότοπος των Κυκλάδων
ΙΤΑ Airways: Η πιο «πράσινη» αεροπορική εταιρεία πετά σε νέους διηπειρωτικούς προορισμούς
ΙΤΑ Airways: Η πιο «πράσινη» αεροπορική εταιρεία πετά σε νέους διηπειρωτικούς προορισμούς
Διακοπές στην Αφρική για την Ευγενία Σαμαρά - Φτιάχνει ποτά σε καρύδες και λέει «σ΄αγαπώ» στα σουαχίλι
Διακοπές στην Αφρική για την Ευγενία Σαμαρά – Φτιάχνει ποτά σε καρύδες και λέει «σ΄αγαπώ» στα σουαχίλι
Το πανέμορφο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά κρύβει μία ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα
Το πανέμορφο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά κρύβει μία ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα
Ποιο ελληνικό νησί εξυμνούν οι Ιταλοί ως το ιδανικότερο για διακοπές σε όλο τον κόσμο;
Ποιο ελληνικό νησί εξυμνούν οι Ιταλοί ως το ιδανικότερο για διακοπές σε όλο τον κόσμο;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του