Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, ειδικά – για όσες και όσους τυχερούς είχαμε και χωριό – μας “πλημμυρίζουν” με μια γλυκιά νοσταλγία και μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο.
Τότε που ήμασταν παιδιά και τα καλοκαίρια μετράγαμε μπάνια και παγωτά, παίζαμε ώρες ατελείωτες και ξαποσταίναμε για λίγο ώστε να φάμε μια αχνιστή φέτα προζυμένιο ψωμί με νερό και ζάχαρη! Ειδικά, η μυρωδιά του αχνιστού ψωμιού ήταν τόσο έντονη που ακόμα μπορείς να τη μυρίσεις. Αλλά μπορείς, πλέον και να τη γευτείς!
Ο Καραμολέγκος, η πρώτη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αρτοβιομηχανία στην Ελλάδα, έχοντας σταθερά ως στόχο την επέκταση της καινοτομίας μέσα από νέα και απαιτητικά εγχειρήματα, επενδύει όλο και περισσότερο σε εξειδικευμένες μεθόδους παραγωγής, που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Έτσι, από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα οι άνθρωποι της εταιρείας Καραμολέγκος αναζητούν νέες ιδέες, ικανές να καλύψουν τις μεταβαλλόμενες διατροφικές ανάγκες του σημερινού καταναλωτή, προσφέροντάς τους προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.
Η νέα σειρά προϊόντων Καραμολέγκος ΠΡΟΖΥΜΟ, είναι το πιο πρόσφατο προϊόν που επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας Καραμολέγκος στην υψηλή θρεπτική αξία και την απόλαυση που προσφέρει ένα αυθεντικά καλό ψωμί. Το ΠΡΟΖΥΜΟ ξεχωρίζει για τη γεύση και το άρωμα που του εξασφαλίζει το προζύμι φυσικής ωρίμανσης, παρέχοντας μια κορυφαία επιλογή στους λάτρεις του προζυμένιου ψωμιού, αλλά και σε όποιον αναζητά μια ποιοτική λύση για να συνοδεύσει το γεύμα του, που στη χώρα μας παραδοσιακά συνδυάζεται με μια φρατζόλα ψωμί στο καθημερινό τραπέζι.
Ο Καραμολέγκος δεν είναι απλά παρατηρητής στις τεράστιες εξελίξεις που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία του προζυμένιου ψωμιού σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά φέρνει τη δική του επανάσταση, αποθεώνοντας μερικές από τις κλασικότερες συνταγές προζυμένιου ψωμιού. Ανατρέχοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και συγκεντρώνοντας συνταγές που έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην παράδοση του τόπου προέλευσής τους, έρχεται να γεφυρώσει το παρελθόν με το παρόν, αναζητώντας σε όλη τη χώρα, από τους κάμπους της Θεσσαλίας και τα Ορεινά μέρη της, έως και τα νησιά μας, με τη Σαντορίνη και τους Πετρόμυλους, αυτό που κάνει το προζυμένιο ψωμί ξεχωριστό.
Στην Ελλάδα άλλωστε, το προζυμένιο ψωμί έχει μακρά ιστορία και η κουλτούρα σπιτικού, χειροποίητου ψωμιού, χωριάτικου και ξινού δεν ξεθώριασε ποτέ. Η δέσμευση μάλιστα στο προζυμένιο ψωμί, είναι κατά κάποιο τρόπο μια επιστροφή στο παρελθόν, μέσα από την υιοθέτηση πρακτικών, που οδήγησαν σε τέσσερις μοναδικές ετικέτες Καραμολέγκος ΠΡΟΖΥΜΟ:
•ΠΡΟΖΥΜΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΟΛΙΚΗΣ- με πλούσια & πολυεπίπεδη γεύση, εμπνευσμένο από την τραχύτητα της Σαντορίνης.
•ΠΡΟΖΥΜΟ ΟΡΕΙΝΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΙΤΟΥ, μεστό & στιβαρό, με βουνίσιο χαρακτήρα
•ΠΡΟΖΥΜΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΤΑΡΙΟΥ, αφράτο, γλυκοφάγωτο & χρυσαφένιο σαν τα σιτάρια του Θεσσαλικού Κάμπου
•ΠΡΟΖΥΜΟ ΖΕΑΣ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΖΕΑΣ, υψηλής διατροφικής αξίας
Στον Καραμολέγκο, η κάθε ποικιλία ψωμιού έχει το δικό της χαρακτήρα και οι πρώτες ύλες διαλέγονται και ελέγχονται καθημερινά, από εξειδικευμένη ομάδα, με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας. Για κάθε μια φέτα ψωμιού που φτάνει στο τραπέζι μας, χωρίς συντηρητικά. Όπως μας αξίζει.
Ο Καραμολέγκος το έκανε … με αγάπη!
«Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς» – Τα πρώτα λόγια της γυναίκας που τη δάγκωσε οχιά
Μέχρι τώρα, η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα ψευδώς θετικά self-test για τον καρκίνο του παχέος…
Με τέσσερα επεισόδια επιστρέφει το Maestro, για να γράψει το μεγάλο φινάλε της σειράς. Μιας…
Ο χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας επιστρέφει με το αριστούργημα Βασιλιάς Ληρ του William Shakespeare…
Η Μαρία Κηλαηδόνη ξανανοίγει το μοναδικό «Πατάρι» του θεάτρου «Μεταξουργείο» και μας προσκαλεί να περάσουμε…
Στις περιοχές που αναμένεται να "χτυπήσει" η κακοκαιρία Bora μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 3…
Η Καλλιμάνης πιστή στη δέσμευσή της για ανάπτυξη και επένδυση στην αγορά της Ελλάδας αλλά…