Χαμομήλι: Ιδανικό για πόνους στο στομάχι. Όμως προσοχή, δεν θέλει βράσιμο. Θα ρίξετε 2 γρ, σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό.
Γλυκάνισος: Πολύ αποτελεσματικός με τη μορφή βάμματος. Τρίβουμε 35 γρ σπόρους, μέχρι να γίνουν μια ψιλή σκόνη. Ρίχνουμε τη σκόνη σε τρία ποτήρια του νερού καθαρό οινόπνευμα, προσθέτοντας και τη φλούδα δύο λεμονιών. Μετά από μια βδομάδα, το βάμμα είναι έτοιμο. Ρίχνουμε 40 σταγόνες βάμματος μέσα σ’ ένα ποτηράκι νερό και το πίνουμε πριν το μεσημεριανό γεύμα.
Θυμάρι: Σε δυο ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 6-7 γρ. Προσοχή, δεν πρέπει να Βράσει. Πίνουμε από ένα φλιτζάνι, μεσημέρι και βράδυ, μετά το φαγητό.
Βούρλο: Φτιάξτε ένα αφέψημα και πιείτε το μετά το φαγητό. Είναι άριστο χωνευτικό και τονωτικό του στομάχου.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News