Σε ένα δείπνο η σαλάτα είναι πάντα πάνω στο τραπέζι, ενώ μόνη της ξεχωριστά μπορεί να αποτελέσει γεύμα. Ειδικά, για όσους κάνουν διατροφή. Μάλιστα, το καλοκαίρι η δροσερή σαλάτα έχει την τιμητική της.
Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν προλαβαίνουμε και θέλουμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα αρκετά νωρίτερα από την ώρα που θα την καταναλώσουμε.
Γιατί, όπως όλοι έχουμε παρατηρήσει, σε αυτή την περίπτωση η σαλάτα αν μείνει ώρα στο ψυγείο, υγροποιείται και δεν μοιάζει καθόλου φρέσκια. Ειδικά, η χωριάτικη.
Το απλό κόλπο για φρέσκια σαλάτα
Αν, λοιπόν, θέλετε να ετοιμάσετε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν το φαγητό, υπάρχει ένα μικρό και απλό κόλπο. Την κόβετε κανονικά δεν βάζετε προηγουμένως σε αυτήν το λάδι και το αλάτι. Τα ρίχνετε μόνο όταν είναι να τη σερβίρετε. Στο ψυγείο, δε, την τοποθετείτε σκεπασμένη.
Διαβάστε επίσης
“Ο θυμός της δίαιτας”: Γιατί έχουμε νεύρα όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος;
Tips για πιο ελαφριά μαγειρέματα το καλοκαίρι από τον σεφ Δημήτρη Αγαπητό
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News