Τα 5 μυστικά για το τέλειο τσίκνισμα στο σπίτι!

τα-5-μυστικά-για-το-τέλειο-τσίκνισμα-στο

Την Τσικνοπέμπτη είθισται οι περισσότεροι να τρώμε κρέας και φέτος όλοι θα τη γιορτάσουμε σπίτι λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Εμείς σου αποκαλύπτουμε τα πέντε «κρίσιμα» μυστικά του ψησίματος. Αν τα ακολουθήσεις τα ψητά σου θα απογειωθούν σε γεύση! 

  1. Μη τσιγκουνευτείτε το κρέας! Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να διαλέξεις από τον χασάπη το σωστό. Το καλύτερο μέρος του ζώου είναι οι σπαλομπριζόλες οι κόντρα το T bone και ο βασιλιάς Ribeye. Το πόσο ποιοτικό είναι ένα κρέας εξαρτάται από το  ενδομυϊκό λίπος που έχει. Όσο περισσότερο μοιάζει με «μάρμαρο» τόσο ακριβότερο είναι. Προσοχή τώρα: Το κρέας θα πρέπει να είναι σιτεμένο, αλλιώς θα είναι σκληρό. Ο χασάπης δηλαδή θα πρέπει να έχει αφήσει το κρέας στο ψυγείο του από τρεις έως οκτώ εβδομάδες χωρίς υγρασία
  2.  Να μαρινάρετε καλά το κρέας. Μελέτες έχουν δείξει πως το μαρινάρισμα σε όξινα υλικά (π.χ. χυμός λεμονιού) και πολλά καρυκεύματα, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις ετεροκυκλικές αμίνες. Προστατευτικά καρυκεύματα είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, η ρίγανη, το θυμάρι, η μέντα κ.λπ. Προσοχή πάλι! Αν το παρακάνουμε στη μαρινάδα, τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα και φτάνουμε στο σημείο να τρώμε κάτι σαν κρέας και όχι κρέας.
  3. Το κρέας πρέπει να έχει τη σωστή θερμοκρασία πριν το ψήσεις. Θα πρέπει δηλαδή να το έχεις βγάλει από το ψυγείο δύο ώρες πριν ώστε να έρθει σε έντονη θερμοκρασία δωματίου. Με αυτό τον τρόπο το κρέας θα ψηθεί και δεν θα χάσει τους χυμούς του. Προσοχή! Μην ξεχάσετε να το στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία. 
  4. Δώστε μεγάλο βάρος στη θερμοκρασία. Το κρέας θα πρέπει να ψηθεί στους 160 βαθμούς κελσίου. Αν το ψήσετε στο τηγάνι βάλε μία κουταλιά λάδι. Αν πάλι το βάλετε στα κάρβουνα, βάλτε τη σχάρα αρκετή ώρα να κάψει και χαμηλά. Το κρέας πρέπει να ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και να διατηρήσει τους χυμούς του.
  5. Δώστε σημασία στο γύρισμα και τον χρόνο ψησίματος. Θα πρέπει λοιπόν να ειστε πάνω από το τηγάνι ή τη σχάρα και να γυρνάτε το κρέας κάθε δύο με τρία λεπτά ώστε να ψηθεί. Γυρίζοντας το κρέας το βοηθάμε να μην χάσει το εσωτερικό του λίπος. Ιδανικά το κρέας πρέπει να τρώγεται ψημένο μέτρια, έτσι δεν χάνει τα υγρά του, τη γεύση του και δεν σκληραίνει.

Σχετικά Άρθρα
%ce%af%cf%83%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b1-scrunchies-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b1%cf%80-%cf%8c%cf%83%ce%bf0
Ίσως τα scrunchies σου είναι πιο βρώμικα απ’ όσο νόμιζες – Πώς θα τα καθαρίσεις
%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bc0
Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να βάζετε μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας κάθε βράδυ
%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%80%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%840
Το κολπο για να τηγανίζετε χωρίς να πετάγεται το λάδι!
5-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%cf%8c%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%88%ce%ae%ce%bd%ce%bf0
5 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε όταν ψήνουμε μπριζόλες
%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%ce%bb%cf%80%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%88%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%800
Το κόλπο με το πορτοκάλι και το ψυγείο που λίγες νοικοκυρές γνωρίζουν
%cf%80%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%87%cf%8c0
Πέντε μυστικά της κουζίνας που θα ευχόσουν να γνώριζες νωρίτερα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του