Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης σήμερα και σου παρουσιάζουμε 10 τρόπους να κάνεις οικονομία!

παγκόσμια-ημέρα-αποταμίευσης-σήμερα

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε το 1924 ως ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτο Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο.

Με αφορμή, λοιπόν, τον παραπάνω εορτασμό σάς παρουσιάζουμε 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία και τους εγκρίνει και το FORBES!

Μετακίνηση:

Αρχικά, μειώστε ταχύτητα και οδηγήστε λιγότερο νευρικά. Δεν θα κάνει καλό μόνο στην τσέπη σας, αλλά και στην υγεία σας, αφού οι πιθανότητες να εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα λιγοστεύουν. Έπειτα, συντηρήστε όσο καλύτερα γίνεται το αυτοκίνητό σας έτσι ώστε να αποφεύγετε τα πολυέξοδα service. Αν, τώρα, το αυτοκίνητο δεν σας είναι απαραίτητο καθημερινά, αφήστε το στην άκρη και χρησιμοποιήστε τα ΜΜΜ ή το ποδήλατό σας. Και πάλι είστε διπλά κερδισμένη, αφού γλιτώνετε χρήματα και ασκείστε!

%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b10

Σπίτι:

Βασικό: Αν δεν έχει ηλιακό θερμοσίφωνα τοποθετήστε έναν. Πλέον, η εγκατάστασή τους δεν κοστίζει πολλά, ενώ ζούμε σε μια χώρα ηλιόλουστη τον περισσότερο καιρό. Κερδίζετε πολλά! Αν πάλι ζείτε μόνη σκεφτείτε σοβαρά την ιδέα ενός συγκατοίκου. Τα έξοδα όταν μοιράζονται είναι ελαφρύτερα. Τέλος, υπολογίστε πόσα χρήματα στοιχίζει το σπίτι σας κάθε μήνα και μειώστε ό,τι θεωρείτε περιττό (ακούγεται δύσκολο, και είναι, αλλά θα γλιτώσετε πολλά!)

Ψώνια:

Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά, έτσι; Προσπαθήστε να ψωνίζετε από μαγαζιά με προσφορές. Το διαδίκτυο πλέον είναι γεμάτο από on line σελίδες με οικονομικά και ποιοτικά ρούχα και προϊόντα. Μπορείτε φυσικά αντί να ψωνίζετε να οργανώνετε βραδιές ανταλλαγής ρούχων με τις φίλες σας. Έτσι και χρήματα γλιτώνετε και πιο κοντά έρχεστε με την παρέα σας. Και τέλος επιλέξτε ρούχα που καθαρίζονται εύκολα και δεν χρειάζονται καθαριστήριο συχνά!

Διατροφή και Fitness:

Δεν μπορείτε να μείνετε μακριά από τη γυμναστική; Μπράβο σας, αλλά προσπαθήστε να ασκηθείτε δωρεάν. Σε κάποιο πάρκο με όργανα, τρέξτε σε ένα γήπεδο ή επισκεφθείτε το κολυμβητήριο του Δήμου σας. Οι επιλογές είναι πολλές. Όσον αφορά στη διατροφή θα έκανε καλό και στην τσέπη και στα κιλά σας να τρώτε πιο συχνά στο σπίτι αποφεύγοντας τις συχνές εξόδους, ακόμα και σε οικονομικά εστιατόρια!

Προσωπική φροντίδα:

Πόσο όμορφα νιώθουμε όταν περιοποιούμαστε τον εαυτό μας. Γιατί να μην το κάνουμε και εντελώς μόνες; Περιορίστε τις επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής και γλιτώστε από ένα, αρκετά ακριβό έξοδο παρακολουθώντας βίντεο σε πλατφόρμες ή διαβάζοντας τις συμβουλές ομορφιάς που σας δίνουμε!

%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b12

Διασκέδαση:

Μια βόλτα πάντα την έχουμε ανάγκη, αλλά γιατί να ξοδεύουμε μια περιουσία σε αυτή; Ακόμα και ένας απλός περίπατος στο κέντρο της πόλης ή στη γειτονιά μάς αρκεί για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Ακόμα και στο σπίτι, όμως, τα έξοδα για τη διασκέδασή μας δεν είναι λίγα. Καταργήστε το πρόγραμμα της συνδρομητικής τηλεόρασης και προτιμήστε τα βιβλία, ταινίες, περιοδικά. Κι αν δεν σας αρέσει το “μέσα” είναι σίγουρο ότι θα βρείτε στο Δήμο σας πολλές δωρεάν εκδηλώσεις!

Ταξίδια:

Τα πιο καλοξόδευτα χρήματα. Για να μειώσετε, όμως, και εδώ τα έξοδα σχεδιάστε από νωρίς το ταξίδι σας. Βρείτε τα εισιτήρια δυο μήνες πριν (να θυμάστε ότι είναι φθηνότερα στα μέσα της εβδομάδας), κλείστε το ξενοδοχείο σας σε κάποια προσφορά και ψάξτε για τα μεταφορικά μέσα στην περιοχή που θα επισκεφθείτε.

%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b14

Φαγητό:

Όπως είπαμε και παραπάνω είναι προτιμότερο και πιο υγιεινό να μαγειρεύετε στο σπίτι. Πώς θα γλιτώσετε χρήματα και εδώ; Αρχικά, αν τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα, καταναλώστε πρώτα αυτά που ήδη έχετε και φτιάξτε φαγητά τα οποία θα αφήνετε στην κατάψυξη και για τις υπόλοιπες μέρες, ειδικά αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Αν βρίσκετε πάντα προσφορές και σε είδη που ξέρετε πως σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε, αγοράστε μεγαλύτερη ποσότητα στην τιμή της προσφοράς. Αποφύγετε τα προμαγειρεμένα φαγητά. Κοστίζουν και δεν προσφέρουν τίποτα θετικό στον οργανισμό. Αν μπορείτε καλλιεργήστε τα δικά σας μυρωδικά και μην πηγαίνετε για ψώνια πεινασμένη.

Επικοινωνία:

Κινητά, τηλέφωνα, μηνύματα, e-mails. Χρησιμοποιήστε περισσότερο τις δωρεάν εφαρμογές και στοχεύστε στο συμβόλαιο εκείνο που συμφέρει περισσότερο την τσέπη σας. Ακούστε και διαβάστε καλά τα όσα σας προτείνουν για να είστε σίγουρη ότι κάνετε τη σωστή επιλογή! Μιλήστε και με κάποιον σύμβουλο αν δυσκολεύεστε.

%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b16

Επενδύσεις:

Και εδώ περιλαμβάνονται ασφάλειες, σπίτια, ιδιοκτησίες. Τσεκάρετε πολύ καλά συμβόλαια τα οποία έχετε υπογράψει, αναθεωρήστε τους όρους της ασφάλειάς σας και προσπαθήστε όλα αυτά να γίνονται προς το συμφέρον σας. Ελέγξτε και πάλι τα έξοδα του σπιτιού σας και μειώστε την χρήση συσκευών που ανεβάζουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Ξοδέψτε με σύνεση για να έχετε μια πιο ασφαλή οικονομική πορεία από εδώ και πέρα…

Γιατί το να βγάζεις πολλά λεφτά δεν σε κάνει πλούσιο. Plus: Πώς να κάνεις οικονομία!

5 ερωτήσεις που κάθε ζευγάρι πρέπει να απαντήσει πριν αγοράσει σπίτι!

Σχετικά Άρθρα
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%cf%85%ce%b8%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%ac-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b30
Γιατί να βυθίσετε ταμπόν στα φυτά σας: Γυναίκα αποκαλύπτει το παράξενο κόλπο που πιάνει κάθε φορά!
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου; - Το συχνό λάθος που κάνουμε όλες
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου; – Το συχνό λάθος που κάνουμε όλες
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Με αυτές τις απλές κινήσεις θα γλιτώνεις 500€ τον χρόνο από τον λογαριασμό ρεύματος
Με αυτές τις απλές κινήσεις θα γλιτώνεις 500€ τον χρόνο από τον λογαριασμό ρεύματος

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του