25 βασικοί κανόνες του Savoir Vivre που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

25-βασικοί-κανόνες-του-savoir-vivre-που-όλοι-πρέπε

Το να ξέρεις να φέρεσαι σωστά σε δημόσιες εξόδους είναι εξαιρετικά σημαντικό και σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Όλοι σε αποκαλούν Κυρία (με το Κ κεφαλαίο, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρακαλώ), ενώ οι υπόλοιποι της συντροφιάς σε θεωρούν γκουρού του savoir vivre και σε συμβουλεύονται σε κάθε περίπτωση. Στην πραγματικότητα, οι βασικοί κανόνες της εθιμοτυπικής συμπεριφοράς είναι πολύ απλοί. Βρίσκουν εφαρμογή σε πολύ απλά πράγματα, όπως στο λόγο, στην κοινή ευγένεια, στην περιποιημένη εμφάνιση και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς σημαντικούς κανόνες του savoir vivre, που κάθε άτομο που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να γνωρίζει.

1. Αν πείτε, “Σε προσκαλώ”, σημαίνει ότι κερνάτε εσείς. Μπορείτε να πείτε “Πάμε σε ένα εστιατόριο”, και σε αυτή τη περίπτωση όλοι πληρώνουν για τον εαυτό τους. Αν ένας άντρας προσφερθεί να πληρώσει για μια γυναίκα, εκείνη μπορεί να συμφωνήσει.

2. Ποτέ μην κάνετε επίσκεψη χωρίς να ειδοποιήσετε πρώτα. Αν κάποιος έρθει χωρίς προειδοποίηση, μπορεί να φοράτε μπουρνούζι και να φοράτε μπικουτί! Όπως είπε μια Βρετανίδα όταν είχε ακάλεστους επισκέπτες, πάντα φορούσε τα παπούτσια της, έπιανε ένα καπέλο και την ομπρέλα. Αν συμπαθούσε το άτομο, έλεγε, “Αχ μόλις γύρισα σπίτι!” Αν όχι, έλεγε “Τι κρίμα, μόλις έφευγα.”

3. Μη βγάζετε στο τραπέζι το κινητό σας δημόσια. Έτσι δείχνετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή σας αυτή η συσκευή, πόσο βαριέστε με ό,τι συμβαίνει και ότι ανά πάσα στιγμή είστε έτοιμη να σταματήσετε μια συζήτηση για να κοιτάξετε το κινητό σας, να απαντήσετε μια κλήση ή να παίξετε ένα παιχνίδι.

4. Μη προσκαλείτε μια κοπέλα σε ραντεβού αν πρόκειται να στέλνετε μηνύματα όλο το βράδυ.

5. Ένας άντρας ποτέ δεν κουβαλάει την τσάντα μιας γυναίκας. Ωστόσο, μπορεί να πάρει το παλτό της για να το κουβαλήσει στην γκαρνταρόμπα.

6. Αν περπατάτε μαζί με κάποιον και η παρέα σας χαιρετήσει κάποιον που δεν γνωρίζετε, καλό είναι να τον χαιρετήσετε και εσείς.

7. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο σωστός τρόπος να τρως σούσι είναι με ξυλάκια. Οι άντρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, μπορούν να φάνε σούσι με τα χέρια τους.

8. Τα παπούτσια θα πρέπει πάντα να είναι καθαρά.

9. Αποφύγετε ανούσια συζήτηση από το τηλέφωνο. Αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον, είναι καλύτερα να συναντηθείτε από κοντά.

10. Αν κάποιος σας προσβάλλει, μην ανταποδώσετε με προσβολές ή μη σηκώνετε τη φωνή σας. Μη πέσετε στο ίδιο επίπεδο. Απλά χαμογελάτε και φύγετε.

11. Ένας άντρας πρέπει πάντα να περπατάει από την αριστερή πλευρά της γυναίκας. Οι στρατιωτικοί εξαιρούνται, γιατί ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι έτοιμοι να χαιρετούν.

12. Οι οδηγοί πρέπει να θυμούνται ότι το πιτσίλισμα των περαστικών σε λακούβες με νερό είναι ανήθικη συμπεριφορά.

13. Εννιά πράγματα πρέπει να κρατούνται μυστικά: η ηλικία, ο πλούτος, οι οικογενειακές διαμάχες, η θρησκεία, προβλήματα υγείας, οι εpωτικές σχέσεις, τα δώρα, η τιμή και η ντροπή.

14. Στον κινηματογράφο, το θέατρο και σε συναυλίες, πρέπει να κινήστε προς τη θέση σας στρεφόμενοι προς τους καθισμένους. Ο άντρας προχωράει πρώτος.

15. Ένας άντρας δεν πρέπει να ακουμπάει ποτέ μια γυναίκα χωρίς την έγκρισή της. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αποδεκτό: να κρατάει το χέρι της, να την ακουμπάει κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, να τη σπρώχνει ή να πιάνει το χέρι της πάνω από τον αγκώνα (εκτός και αν ο άντρας τη βοηθάει να μπει ή να βγει από το αυτοκίνητο ή να διασχίσει το δρόμο).

16. Αν κάποιος φωνάξει με αγένεια προς εσάς, δε πρέπει να απαντήσετε. Να είστε πρότυπο καλής συμπεριφοράς και καλών τρόπων.

17. Ο χρυσός κανόνας όταν βάζουμε άρωμα είναι το μέτρο. Αν ακόμα μυρίζετε το άρωμά σας το βράδυ, τότε όλοι θα έχουν κουραστεί να το μυρίζουν.

18. Ένας άντρας με καλή ανατροφή θα δείξει τον κατάλληλο σεβασμό σε μια γυναίκα.

19. Στην παρουσία μιας γυναίκας, οι άντρες μπορούν να καπνίσουν με την άδειά της.

20. Ανεξαρτήτως ιδιότητας, όποτε μπαίνετε σε ένα δωμάτιο πρέπει να είστε το πρώτο άτομο που θα χαιρετήσει τους παρευρισκόμενους.

21. Σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της αλληλογραφίας. Οι γονείς δε πρέπει να διαβάζουν τα γράμματα των παιδιών τους. Τα ζευγάρια πρέπει να δείξουν τον ίδιο σεβασμό για την προσωπική αλληλογραφία. Το να ψάχνετε τις τσέπες για σημειώματα και άλλα πράγματα είναι ιδιαίτερα αγενές.

22. Προσπαθήστε να μην ακολουθείτε τη μόδα. Είναι προτιμότερο να φοράτε ωραία ρούχα, ακόμα και αν δεν είναι στη μόδα, παρά να δείχνετε χάλια με μοδάτα ρούχα.

23. Αν σας έχουν συγχωρέσει μετά την απολογία σας, μην αγγίξετε ξανά το άτομο για να του πείτε ότι λυπάστε. Καλύτερα να αποφεύγετε τέτοιες κινήσεις στο μέλλον.

24. Αποφύγετε να γελάτε και να μιλάτε πολύ δυνατά, όπως και να κοιτάτε έντονα τους άλλους. Είναι προσβλητικό.

25. Μην ξεχνάτε να ευχαριστείτε τους αγαπημένους σας, συγγενείς και φίλους. Σας βοηθάνε όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή το θέλουν. Εκτιμήστε τους.

Σχετικά Άρθρα
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου;
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου;
4-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%88%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b90
4 συμβουλές για να προστατέψετε το μαγιό από το ξεθώριασμα
5-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd0
5 τρόποι να αξιοποιήσεις μια μαυρισμένη μπανάνα
%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b10
Αυτό είναι το τρικ για να μη σπάσουν τα αυγά σας κατά το βράσιμο
%ce%af%cf%83%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b1-scrunchies-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b1%cf%80-%cf%8c%cf%83%ce%bf0
Ίσως τα scrunchies σου είναι πιο βρώμικα απ’ όσο νόμιζες – Πώς θα τα καθαρίσεις
%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bc0
Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε να βάζετε μια σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας κάθε βράδυ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του