Οδηγός για να διατηρήσεις κάθε δερμάτινο ρούχο σου σαν καινούργιο!

Ένα δερμάτινο jacket είναι το ρούχο που μας «λύνει» τα χέρια, καθώς μπορούμε να φοράμε από το πρωί ως το βράδυ. Ωστόσο, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ώστε να διατηρηθεί όμορφο και στιλπνό για περισσότερο!

Πώς θα καταφέρετε, λοιπόν, να διατηρήσετε σαν καινούριο το leather jacket σας, αλλά και όποιο άλλο δερμάτινο ρούχο κατέχετε;

Διαβάστε τον παρακάτω χρήσιμο οδηγό και μάθετε ακόμα και πώς θα ψωνίζετε σωστά από δω και πέρα όλα σας τα δερμάτινα!

 1. Διαλογή: Αρχικά, ξεκαθαρίστε τι είδος δερμάτινου επιθυμείτε να αγοράσετε. Υπάρχουν διάφορα είδη τα οποία διαφέρουν τόσο στο πόσο αντέχουν όσο και στο πώς συντηρούνται.

  Οι πιο συνηθισμένοι τύποι δερμάτινων είναι:

  α) Δέρμα βοοειδούς: Αυτό είναι και το πιο ανθεκτικό

  β) Δέρμα από νεροβούβαλο: Είναι λιγότερο ανθεκτικό

  γ) Δέρμα από κατσίκι: Λιγάκι πιο ακριβό

  δ) Δέρμα από πρόβατο: Απαλό και ευλίγιστο

  ε) Δέρμα νούμπουκ: Βαμμένο δέρμα με βελούδινη υφή

  %ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%ac%cf%840

 2. Φροντίδα: Όταν διαλέξετε τι θα αγοράσετε μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον πωλητή ή την πωλήτρια του καταστήματος όποια απορία και αν έχετε και να ακούσετε όποια συμβουλή έχουν να σας δώσουν. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες και υγρά. Επίσης, αν υπάρξει κάποιο ατύχημα είναι καλύτερο να στεγνώνει φυσικά.
 3. Αποθήκευση: Όταν δεν φοράτε το δερμάτινό σας τότε να θυμάστε να το αποθηκεύετε σε στεγνό και δροσερό μέρος. Όχι μέσα σε πλαστικές σακούλες και, αν μιλάμε, για τσάντα, να τη γεμίζετε πάντα με χαρτιά για να διατηρεί το σχήμα της.
 4. Καθαρισμός: Αν χρειάζεται καθάρισμα όλο το ρούχο, τότε είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία. Αν μιλάμε για τοπικό καθάρισμα τότε: Επιλέξτε ένα προϊον φιλικό προς τα δερμάτινα υφάσματα και πριν ξεκινήσετε να καθαρίσετε ολόκληρη την περιοχή, δοκιμάστε το σε ένα πιο μικρό σημείο του ρούχου. Με κυκλικές και απαλές κινήσεις τρίψτε μόνο το σημείο του λεκέ και αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει φυσικά.

  %ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%ac%cf%842

 5. Διατήρηση και γυαλάδα: Είναι απαραίτητο να φροντίζετε το δερμάτινο ρούχο ή αξεσουάρ σας καθόλη τη διάρκεια των μηνών που το χρησιμοποιείτε ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με υγρό περιβάλλον. Επιλέξτε ένα γυαλιστικό που θα ταιριάζει στο ύφασμα και ψεκάστε το με αυτό συχνά.

Να γιατί τα ρούχα σου καταστρέφονται ακόμα και όταν τα έχεις μέσα στην ντουλάπα!

Leather jacket: 4 τρόποι να το φορέσετε όπως τα μοντέλα

Σχετικά Άρθρα
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;
Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;
Έξυπνες λύσεις για το σπίτι: Πορτατίφ με σήματα!
Έξυπνες λύσεις για το σπίτι: Πορτατίφ με σήματα!
Πώς να καθαρίσω τον λεκέ από φρούτο χωρίς να καταστρέψω τα ρούχα μου;
Πώς να καθαρίσω τον λεκέ από φρούτο χωρίς να καταστρέψω τα ρούχα μου;
Με αυτή την εύκολη κατασκευή στο εξοχικό σας, δε θα «ξαναμπεί» άμμος μέσα στο σπίτι!
Με αυτή την εύκολη κατασκευή στο εξοχικό σας, δε θα «ξαναμπεί» άμμος μέσα στο σπίτι!
%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf0
Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας ως ξυπνητήρι;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του