Αλήθεια είχατε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα περισσότερα φαγητά και γλυκά μας ψήνονται στους 180 βαθμούς;
Για όλα φταίει…ένας Γάλλος φαρμακοποιός και η χημική αντίδρασή του. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε τα ροδοψημένα κέικ ή τις γαλοπούλες που χρυσίζουν. Πρόκειται για τον Louis Camille Maillard και την χημική αντίδραση που ακούει στο όνομά του.
Η αντίδραση Maillard, λοιπόν, είναι υπεύθυνη για το καφέ χρώμα της πρωτεΐνης και των σακχάρων, που αρχίζει να φαίνεται όταν κάτι ψήνεται περίπου στους 180 βαθμούς. Δίχως αυτήν οι λαχταριστές πίτες και τα ζουμερά κρεατικά μας θα ήταν άχρωμα και θα έμοιαζαν άψητα…
Μάλιστα, σκεφτείτε ότι παλιότερα οι φούρνοι δεν είχαν συγκεκριμένους αριθμούς στον θερμοστάτη, αλλά μικρή, μεσαία και υψηλή θερμοκρασία. Αν παρατηρήσετε, επίσης, οι 180 βαθμοί βρίσκονται συνήθως στο μέσο των διαθέσιμων θερμοκρασιών στους περισσότερους φούρνους. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί τη μέτρια θερμοκρασία και την πιο κατάλληλη για κάθε μας ψήσιμο…
Τα hair mist και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις αντί αρώματος το καλοκαίρι
Για ποιο λόγο το χαμομήλι θεωρείται ένα σπουδαίο αντιφλεγμονώδες
Ο Τζόνι Ντεπ “χαρίζει” την αποζημίωση στην Άμπερ Χερντ – Κίνηση εντυπωσιασμού ή ανωτερότητας;
Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…
Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…
Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…
Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…
Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…
Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…