Tips & Tricks

Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;

Αλήθεια είχατε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα περισσότερα φαγητά και γλυκά μας ψήνονται στους 180 βαθμούς;

Κέικ, πίτες, μπισκότα, φαγητά όλα στην ίδια θερμοκρασία, αλλά γιατί;

Για όλα φταίει…ένας Γάλλος φαρμακοποιός και η χημική αντίδρασή του. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε τα ροδοψημένα κέικ ή τις γαλοπούλες που χρυσίζουν. Πρόκειται για τον Louis Camille Maillard και την χημική αντίδραση που ακούει στο όνομά του.

Η αντίδραση Maillard, λοιπόν, είναι υπεύθυνη για το καφέ χρώμα της πρωτεΐνης και των σακχάρων, που αρχίζει να φαίνεται όταν κάτι ψήνεται περίπου στους 180 βαθμούς. Δίχως αυτήν οι λαχταριστές πίτες και τα ζουμερά κρεατικά μας θα ήταν άχρωμα και θα έμοιαζαν άψητα…

Μάλιστα, σκεφτείτε ότι παλιότερα οι φούρνοι δεν είχαν συγκεκριμένους αριθμούς στον θερμοστάτη, αλλά μικρή, μεσαία και υψηλή θερμοκρασία. Αν παρατηρήσετε, επίσης, οι 180 βαθμοί βρίσκονται συνήθως στο μέσο των διαθέσιμων θερμοκρασιών στους περισσότερους φούρνους. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί τη μέτρια θερμοκρασία και την πιο κατάλληλη για κάθε μας ψήσιμο…

Διαβάστε επίσης

Τα hair mist και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις αντί αρώματος το καλοκαίρι

Για ποιο λόγο το χαμομήλι θεωρείται ένα σπουδαίο αντιφλεγμονώδες

Ο Τζόνι Ντεπ “χαρίζει” την αποζημίωση στην Άμπερ Χερντ – Κίνηση εντυπωσιασμού ή ανωτερότητας;

infowoman team

Recent Posts

Τι έρχεται τον Απρίλιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους προτείνει για τον Απρίλιο το Μουσείο Μαρία Κάλλας του…

2 ώρες ago

Γνωρίζετε τι είναι η “ακμή γυμναστηρίου;”

Υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες δεν θέλουν να βγουν ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς…

2 ώρες ago

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

12 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

17 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

17 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

17 ώρες ago