Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;

Αλήθεια είχατε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα περισσότερα φαγητά και γλυκά μας ψήνονται στους 180 βαθμούς;

Κέικ, πίτες, μπισκότα, φαγητά όλα στην ίδια θερμοκρασία, αλλά γιατί;

Για όλα φταίει…ένας Γάλλος φαρμακοποιός και η χημική αντίδρασή του. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε τα ροδοψημένα κέικ ή τις γαλοπούλες που χρυσίζουν. Πρόκειται για τον Louis Camille Maillard και την χημική αντίδραση που ακούει στο όνομά του.

Η αντίδραση Maillard, λοιπόν, είναι υπεύθυνη για το καφέ χρώμα της πρωτεΐνης και των σακχάρων, που αρχίζει να φαίνεται όταν κάτι ψήνεται περίπου στους 180 βαθμούς. Δίχως αυτήν οι λαχταριστές πίτες και τα ζουμερά κρεατικά μας θα ήταν άχρωμα και θα έμοιαζαν άψητα…

Μάλιστα, σκεφτείτε ότι παλιότερα οι φούρνοι δεν είχαν συγκεκριμένους αριθμούς στον θερμοστάτη, αλλά μικρή, μεσαία και υψηλή θερμοκρασία. Αν παρατηρήσετε, επίσης, οι 180 βαθμοί βρίσκονται συνήθως στο μέσο των διαθέσιμων θερμοκρασιών στους περισσότερους φούρνους. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί τη μέτρια θερμοκρασία και την πιο κατάλληλη για κάθε μας ψήσιμο…

Διαβάστε επίσης

Τα hair mist και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις αντί αρώματος το καλοκαίρι

Για ποιο λόγο το χαμομήλι θεωρείται ένα σπουδαίο αντιφλεγμονώδες

Ο Τζόνι Ντεπ “χαρίζει” την αποζημίωση στην Άμπερ Χερντ – Κίνηση εντυπωσιασμού ή ανωτερότητας;

Σχετικά Άρθρα
Ένα απλό και έξυπνο κόλπο για να μυρίζει το μπάνιο σας υπέροχα (video)
Ένα απλό και έξυπνο κόλπο για να μυρίζει το μπάνιο σας υπέροχα (video)
Βάλτε κανέλλα στον κουβά σφουγγαρίσματος: Ένα hack με πολλαπλά οφέλη
Βάλτε κανέλλα στον κουβά σφουγγαρίσματος: Ένα hack με πολλαπλά οφέλη
Πώς να πλύνετε σωστά τις ξύλινες κουτάλες σας (video)
Πώς να πλύνετε σωστά τις ξύλινες κουτάλες σας (video)
3 tips για να κρατάει το άρωμά σου όλη μέρα
3 tips για να κρατάει το άρωμά σου όλη μέρα
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;
Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του