Γιατί όλοι βυθίζουν τις ξύλινες κουτάλες τους σε βραστό νερό; Το πείραμα που έγινε viral

γιατί-όλοι-βυθίζουν-τις-ξύλινες-κουτά

Όταν μια γυναίκα από την Αυστραλία ανακάλυψε πόση βρωμιά κρύβεται στην ξύλινη κουτάλα της ορκίστηκε ότι δεν θα τη χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά! Ενώ μπορεί να πιστεύατε ότι το πλύσιμο στο χέρι με υγρό σαπούνι ή στο πλυντήριο πιάτων θα απομακρύνει αποτελεσματικά τυχόν μικρόβια, ίσως κάνατε λάθος, όπως ανακάλυψε αυτή η γυναίκα.

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει μια δημοσκόπηση στο Facebook και να ρωτήσει τους χρήστες αν μουλιάζουν τακτικά τις ξύλινες κουτάλες τους σε βραστό νερό – και αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν.

Παρόλο που η ίδια βάζει τη δική της κουτάλα στο πλυντήριο πιάτων ύστερα από κάθε χρήση, ανακάλυψε ότι αυτό δεν εμποδίζει την απορρόφηση μικροβίων από το ξύλο, ούτε τα απομακρύνει. Εξήγησε ότι το μόνο που έχετε να κάνετε για να δείτε πόσο βρώμικη είναι πραγματικά, είναι να τη βυθίσετε σε ένα μπολ με βραστό νερό για περίπου 20 λεπτά.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%cf%85%ce%b8%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%be%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%ac0

Έπειτα, μοιράστηκε μια εικόνα της κουτάλας με τη λεζάντα: «Πραγματικά αποκρουστικό» – και σίγουρα ήταν! Το νερό στο μπολ ήταν σκοτεινό και βρώμικο. Αλλά αυτό που το έκανε χειρότερο ήταν το στρώμα λαδιού που ανέβηκε στην επιφάνεια του νερού.

Ορισμένοι ερασιτέχνες σεφ σοκαρίστηκαν με το πείραμα και είπαν ότι αυτός είναι ο λόγος που προτιμούν να χρησιμοποιούν σπάτουλες σιλικόνης. Κάποιος είπε: «Δεν υπάρχουν καθόλου ξύλινες κουτάλες ή σανίδες στην κουζίνα μου γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο».

Ο διάσημος σεφ Matt Preston λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν η κουτάλα σας είναι πραγματικά καθαρή, είναι βάζοντάς τη σε ένα μπολ με βραστό νερό. Εξήγησε ότι, ενώ η ξύλινη κουτάλα φαίνεται καθαρή εξωτερικά, πιθανότατα να φέρει μικρόβια στο εσωτερικό της.

Αντ’ αυτού συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε σπάτουλες σιλικόνης. «Είναι ανθεκτικές στη θερμότητα και εύκαμπτες, επομένως είναι ιδανικές για τις γωνίες κάθε σκεύους».

Σχετικά Άρθρα
Τα 5 μυστικά για το τέλειο τσίκνισμα στο σπίτι!
Τα 5 μυστικά για το τέλειο τσίκνισμα στο σπίτι!
7 κόλπα για να βρίσκετε πάντα φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου
7 κόλπα για να βρίσκετε πάντα φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου
BeReal: Αυτός είναι ο αντίπαλος του Instagram που λέει "όχι" στα φίλτρα - Εμείς το αγαπήσαμε ήδη!
BeReal: Αυτός είναι ο αντίπαλος του Instagram που λέει “όχι” στα φίλτρα – Εμείς το αγαπήσαμε ήδη!
Κι, όμως, τόσο καιρό βάζουμε λάδι στα φαγητά με λάθος τρόπο - Το βίντεο που καταρρίπτει μια συνήθεια χρόνων!
Κι, όμως, τόσο καιρό βάζουμε λάδι στα φαγητά με λάθος τρόπο – Το βίντεο που καταρρίπτει μια συνήθεια χρόνων!
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του