Γιατί να βυθίσετε ταμπόν στα φυτά σας: Γυναίκα αποκαλύπτει το παράξενο κόλπο που πιάνει κάθε φορά!

γιατί-να-βυθίσετε-ταμπόν-στα-φυτά-σας-γ

Μια γυναίκα από την Canberra της Αυστραλίας εξήγησε πώς τα ταμπόν που βύθισε στο χώμα των φυτών της κατάφεραν να τα σώσουν από την καταστροφή.

Όλα ξεκίνησαν όταν από ένα λάθος η γυναίκα πότισε υπερβολικά τα φυτά της, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν. Τότε αποφάσισε να τοποθετήσει το προϊόν γυναικείας υγιεινής στις γλάστρες, μόνο για να επιστρέψει και να δει ότι τα ταμπόν είχαν διπλασιαστεί σε μέγεθος αφού είχαν απορροφήσει το υπερβολικό νερό.

Όταν οι ρίζες του φυτού «πνίγονται» στο νερό, αυτό δεν μπορεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά από το χώμα ή να τροφοδοτήσει με νερό τα πάνω μέρη των φύλλων, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και τελικά να μαραθεί.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%cf%85%ce%b8%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%ac-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b30

Η γυναίκα μοιράστηκε το κόλπο της σε μια ομάδα στο Facebook: «Δεν χρησιμοποιώ ταμπόν, αλλά είχα ένα πακέτο ξεχασμένο στο πίσω μέρος του ντουλαπιού που είχε λήξει και θα το πετούσα έτσι κι αλλιώς. Σκέφτηκα ότι μπορούσα να το χρησιμοποιήσω αλλιώς και το έκανα.

Και είχε αποτέλεσμα! Τα ταμπόν διπλασιάστηκαν σε μέγεθος. Μεγάλη ποσότητα υγρασίας απομακρύνθηκε από το χώμα σε λίγες μόνο ώρες. Αν λοιπόν ποτίσετε υπερβολικά τα ευαίσθητα φυτά σας, βυθίστε ταμπόν στις γλάστρες σας».

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες φυτών έμειναν έκπληκτοι με το απλό κόλπο, με πολλούς να το περιγράφουν ως «ιδιοφυές», «έξυπνο» και «εξαιρετική ιδέα». «Χρησιμοποιώ χαρτί υγείας και το αντικαθιστώ κάθε λίγες ώρες, αυτό είναι πολύ καλύτερο», σχολίασε μια γυναίκα.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%cf%85%ce%b8%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%ac-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b32

Άλλοι πρότειναν τη χρήση του ταμπόν ως σύστημα αυτόματου ποτίσματος, τοποθετώντας την άκρη του κορδονιού σε ένα μπολ με νερό. «Είδα κάποιον να το χρησιμοποιεί με αντίθετο τρόπο. Τοποθέτησε το ταμπόν στη βάση της γλάστρας και βύθισε το κορδόνι σε ένα μπολ με νερό. Αυτόματο πότισμα!», έγραψε κάποιος.

Μια άλλη γυναίκα πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια καλή ιδέα αν ταξιδεύετε και δεν μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά σας», ενώ κάποιος άλλος πρότεινε: «Τα ταμπόν απορροφούν τα υγρά, αλλά αν μπορείτε να κρατήσετε το κορδόνι στο νερό, αυτό θα διατηρήσει το ταμπόν υγρό στη γλάστρα για λίγο».

Διαβάστε επίσης

5+1 αποδράσεις με το αυτοκίνητο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το Olympic Day Run Greece πηγαίνει στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία

10 φοβερές ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το σπίτι σας όσο ποτέ!

Σχετικά Άρθρα
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου; - Το συχνό λάθος που κάνουμε όλες
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου; – Το συχνό λάθος που κάνουμε όλες
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Πώς να καθαρίσεις τα λευκά σου sneakers- Θα μοιάζουν ολοκαίνουρια!
Με αυτές τις απλές κινήσεις θα γλιτώνεις 500€ τον χρόνο από τον λογαριασμό ρεύματος
Με αυτές τις απλές κινήσεις θα γλιτώνεις 500€ τον χρόνο από τον λογαριασμό ρεύματος
Τα 5 μυστικά για το τέλειο τσίκνισμα στο σπίτι!
Τα 5 μυστικά για το τέλειο τσίκνισμα στο σπίτι!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του