Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς σεντόνι ακόμα κι όταν έχει πολλή ζέστη;

γιατί-μερικοί-άνθρωποι-δεν-μπορούν-να

Έχετε παρατηρήσει ότι το σεντόνι είναι το μόνο πράγμα που σας βοηθάει να αποκοιμηθείτε κάθε φορά που στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας; Φαίνεται ότι έχει μια «μαγική δύναμη» που σας κάνει να κοιμάστε πιο γρήγορα, ακόμα κι όταν πρόκειται για ένα πολύ ζεστό βράδυ.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο προσκολλημένοι σε αυτή τη συνήθεια και μόλις τους μάθετε, όλα θα αποκτήσουν νόημα.

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος

Το σώμα ρυθμίζει την εσωτερική του θερμοκρασία και αυτό μας βοηθά να παραμείνουμε ζεστοί. Ωστόσο, όταν κοιμόμαστε βαθιά, κάθε έλεγχος εξασθενεί γι’ αυτό και ζητάμε βοήθεια από τα πράγματα γύρω μας. Το σεντόνι λοιπόν βοηθά το σώμα να ρυθμίσει και να διατηρήσει τη θερμοκρασία που χρειαζόμαστε.

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας του ύπνου

Είμαστε πλάσματα που μαθαίνουν μέσω της συνήθειας και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στο γιατί χρειαζόμαστε το σεντόνι μας. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για το αίσθημα ασφάλειας, χρησιμοποιούμε το σεντόνι όλη μας τη ζωή και έχει συμπεριληφθεί στη ρουτίνα μας από τότε. Έτσι, όταν πηγαίνουμε στο κρεβάτι και σκεπαζόμαστε, το σώμα μας λαμβάνει το σήμα ότι είναι ώρα να κοιμηθούμε.

Μειώνει το άγχος

Η σεροτονίνη είναι μια χημική ουσία που μας κρατά ευτυχισμένους και ήρεμους. Όταν είμαστε αγχωμένοι και ανήσυχοι, είναι δύσκολο να κοιμηθούμε. Ωστόσο, μόλις σκεπαστούμε, η ποσότητα αυτής της χημικής ουσίας αυξάνεται και τέτοιου είδους συναισθήματα αρχίζουν να υποχωρούν.

Μας βοηθά να κοιμηθούμε

Το σεντόνι δημιουργεί ένα μικροκλίμα, ένα φράγμα όπου η θερμοκρασία δεν αλλάζει πολύ. Ζεσταίνει το δέρμα μας και οι γύρω παράγοντες που δροσίζουν το σώμα δεν μας επηρεάζουν τόσο πολύ. Έτσι, κοιμόμαστε γρηγορότερα και έχουμε έναν καλύτερο και λιγότερο διαταραγμένο ύπνο.

Αισθανόμαστε προστατευμένοι και ασφαλείς

Το σεντόνι πυροδοτεί την αίσθηση της ασφάλειας γιατί ο πιο κοινός φόβος που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά ήταν το σκοτάδι. Το σεντόνι ήταν η μαγική μας «απόδραση» που «πολεμούσε» τον φόβο μας και μας έκανε να νιώθουμε προστατευμένοι. Αυτό το αίσθημα ασφάλειας παραμένει μαζί μας μέχρι σήμερα όταν είμαστε κάτω από το σεντόνι μας.

Σχετικά Άρθρα
Κουίζ: Το πρώτο πράγμα που θα δεις σε αυτές τις εικόνες φανερώνει την ψυχολογία σου
Κουίζ: Το πρώτο πράγμα που θα δεις σε αυτές τις εικόνες φανερώνει την ψυχολογία σου
alert-5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b60
Alert: 5 επιφάνειες που δεν πρέπει να καθαρίζετε με ρολό κουζίνας!
5 αντικείμενα που όλα αυτά τα χρόνια τα χρησιμοποιούμε λάθος - Θα εκπλαγείτε με την πραγματική χρήση τους!
5 αντικείμενα που όλα αυτά τα χρόνια τα χρησιμοποιούμε λάθος – Θα εκπλαγείτε με την πραγματική χρήση τους!
Εσείς ξέρατε ότι τόσο καιρό μαγειρεύουμε λάθος τα μανιτάρια; Το βίντεο που ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε!
Εσείς ξέρατε ότι τόσο καιρό μαγειρεύουμε λάθος τα μανιτάρια;
Tips - Τσάκιση παντελονιού, απλά και εύκολα! (βίντεο)
Tips – Τσάκιση παντελονιού, απλά και εύκολα! (βίντεο)
Φούρνος μικροκυμάτων: Κι, όμως, τόσα χρόνια μάλλον το χρησιμοποιούμε λάθος
Φούρνος μικροκυμάτων: Κι, όμως, τόσα χρόνια μάλλον το χρησιμοποιούμε λάθος

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του