Αν ένας κανόνας ισχύει πάντα στην κουζίνα, αυτός είναι πως τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο! Τα πάντα μπορούν να αξιοποιηθούν και να έχουν φανταστικά αποτελέσματα.
Έμεινε λίγο μέλι στο βάζο;
Όσο κι αν θες να το «ξεφορτωθείς» στον κάλαθο των αχρήστων, μην το κάνεις. Μπορείς να:
- Ζεστάνεις λίγο βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και να το ρίξεις στο βάζο. Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί όλο το μέλι και αμέσως μπορεί να το περιχύσεις πάνω σε κάποιο κέικ που έχει λίγο ξεραθεί ή πάνω σε τηγανήτες ή βάφλες που μόλις έφτιαξες.
- Παράλληλα, μπορείς να το αλείψεις στο στο ψωμί σου μόλις «σφίξει».
- Ανακάτεψέ το με λίγο λάδι και λίγο βαλσάμικο ξύδι και κάντο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου.
Έμεινε λίγη μαρμελάδα στο βάζο;
Μην την πετάς γιατί δε φτάνει να την χρησιμοποιήσεις εκεί που θες. Μπορείς να:
- ρίξεις λίγο λάδι, βαλσάμικο ξύδι και να το ρίξεις πάνω στη σαλάτα σου!
- ρίξεις λίγο ζεστό βούτυρο, να ανακατέψεις καλά και να περιχύσεις το κέικ ή το τσουρέκι που έχει ξεραθεί.
Σχετικά Άρθρα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News