Όσες από εσάς έχετε ασχοληθεί με το μαγείρεμα και δεν σας έχει κολλήσει φαγητό, αξίζετε συγχαρητήρια, γιατί οι περισσότερες κάνουμε πολλά λάθη όταν αποφασίζουμε να μαγειρέψουμε και ιδιαίτερα να ψήσουμε!
Ο Ryan Butler, βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ και ιδιοκτήτης ενός από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στο Brooklyn, μας παρουσιάζει πέντε από τα πιο συνηθισμένα ατοπήματα που υποπίπτουμε όσες ασχολούμαστε με ψησίματα και μαγειρέματα! Ποια;
- Θερμοκρασία: Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πρέπει να έχουν συγκεκριμένη θερμοκρασία, η οποία αναφέρεται σε κάθε συνταγή. Για παράδειγμα, αναφέρει ο σεφ, αν θέλουμε να φτιάξουμε πίτες τα υλικά, όπως τα αυγά, το φύλλο, το γάλα πρέπει να είναι παγωμένα. Αντίθετα, όταν θέλουμε να ψήσουμε μπισκότα το βούτυρο πρέπει να μένει σε θερμοκρασία δωματίου για να λιώνει ευκολότερα!
- Δοσολογίες: Όσες φορές και να έχουμε φτιάξει μια συνταγή ποτέ δεν πρέπει να μετράμε τα υλικά με το μάτι και αυτό γιατί, όπως τονίζει ο Butler, δε θα καταφέρουμε έτσι να πετύχουμε την άριστη ισορροπία στα υλικά μας και επομένως στη γεύση!
- Βήματα: Αν μοιάζετε σε μένα τότε το κάνετε συχνά. Η συνταγή λέει να κοσκινίσω το αλεύρι για παράδειγμα και εγώ επειδή είναι συσκευασμένο το αποφεύγω. Κι όμως, ο διάσημος σεφ υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι σωστό. Γιατί; Επειδή ακόμα και έτοιμο να είναι το αλεύρι στη συσκευασία του θα σβολιάσει και αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε, σωστα;
- Ώρα ψησίματος: Πόσο ωραία είναι όταν αφήνεις ένα φαγητό ή γλυκό στο φούρνο και κάνεις όλες τις υπόλοιπες δουλειές σου. Επιστρέφεις και αυτό είναι έτοιμο. Ο σεφ, όμως, προτείνει να γυρίζουμε το ταψάκι μας στη μέση του ψησίματος, γιατί ο κάθε φούρνος έχει και διαφορετικά ζεστά σημεία. Έτσι θα γλιτώσουμε η μια πλευρά να είναι πιο ψημένη από την άλλη!
- Ψώνια: Κάποιες φορές τα λάθη στο ψήσιμο ξεκινούν από πολύ νωρίς. Το να διαλέγεις τα σωστά υλικά και να ξέρεις πότε θα τα χρησιμοποιήσεις είναι πολύ σημαντικό!
Σχετικά Άρθρα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News