7 κόλπα για να βρίσκετε πάντα φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

7-κόλπα-για-να-βρίσκετε-πάντα-φθηνή-ασφά

Το αυξημένο κόστος ζωής με την ενέργεια, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης να έχουν εκτοξευθεί, έχει δυσκολέψει τις ζωές όλων μας.

Όσο και να περιορίζουμε τα έξοδα στα απολύτως απαραίτητα, υπάρχουν και κάποιες δαπάνες που δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε όπως είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου μας που είναι υποχρεωτική εφόσον το όχημά μας φέρει πινακίδες και κυκλοφορεί.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε με απλές κινήσεις να μειώσουμε αρκετά το κόστος ασφάλισης και να εξοικονομήσουμε χρήματα τα οποία να διαθέσουμε σε άλλες βασικές μας ανάγκες.

Εδώ έχουμε μαζέψει 7 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να βρίσκετε πάντα την πιο οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου!

Μήπως το αυτοκίνητο που οδηγείς, αυξάνει τα ασφάλιστρα;

Η επιλογή του αυτοκινήτου που θα κάνουμε, μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα αυξημένα ασφάλιστρα. Για παράδειγμα ένα sport ή cabrio όχημα έχει πολύ πιο αυξημένο κόστος ασφάλισης απ’ότι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Αυτό προκύπτει καθώς οι ασφαλιστικές έχουν υπολογίσει ως μεγαλύτερο τον κίνδυνο εμπλοκής σε ατύχημα για ένα sport αυτοκίνητο απ’ότι με ένα οικογενειακό.

Έτσι, αν θέλετε να κρατήσετε μειωμένα τα πάγια έξοδά σας, επιλέξτε ένα αυτοκίνητο πόλης ή ένα οικογενειακό sedan αν έχετε αυξημένες ανάγκες χώρου.

Υπάρχουν συστήματα ασφαλείας στο αυτοκίνητο;

Σε περίπτωση που θέλετε κάποιο πακέτο που να καλύπτει και την κλοπή του οχήματος, τότε θα πρέπει να έχετε απαραιτήτως συναγερμό και immobilizer στο αυτοκίνητο – σε διαφορετική περίπτωση ή δε θα καλυφθεί ο κίνδυνος ή θα έχετε πολύ αυξημένα ασφάλιστρα!

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα φέρουν συναγερμό και immobilizer – σε περίπτωση που δεν έχετε, θα πρέπει να τοποθετήσετε με ένα κόστος περίπου 150-300€.

Επιλέξτε τις απολύτως απαραίτητες καλύψεις μόνο

Όταν διαμορφώνουμε την ασφάλειά μας, πέρα από τις υποχρεωτικές καλύψεις επιλέγουμε και τις προαιρετικές οι οποίες είναι για παράδειγμα η οδική βοήθεια, η νομική προστασία, η θραύση κρυστάλλων και το προσωπικό ατύχημα.

Αν για παράδειγμα έχουμε καινούργιο αυτοκίνητο και μας δίνει η αντιπροσωπεία δωρεάν οδική βοήθεια για μερικά χρόνια, τότε είναι τελείως περιττό να την προσθέσουμε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να πληρώνουμε εξτρά χρήματα!

Αν κάνεις μικτή ασφάλεια, σκέψου το ποσό της απαλλαγής

Στη μικτή ασφάλεια υπάρχει πάντα η επιλογή της απαλλαγής – δηλαδή το ποσό που θα συμμετέχετε σε τυχόν εμπλοκή σε ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα.

Όσο μεγαλύτερο το ποσό της απαλλαγής, τόσο μικρότερα θα είναι τα ασφάλιστρά σας. Την ενεργοποίηση της μικτής τη χρειάζεστε όταν θα γίνει κάποια μεγάλη ζημιά και όχι για μικροζημιές και γρατζουνιές.

Ορίστε την απαλλαγή σε ένα ποσό στα 1000 – 1500€ και θα δείτε αυτομάτως τα ασφάλιστρά σας να μειώνονται θεαματικά στη μικτή ασφάλεια!

Επιλέξτε ετήσια ασφάλεια και εξοικονομήστε έως 40%!

Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρει έως και 40% καλύτερες τιμές σε σχέση με μια μηνιαία ασφάλιση.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πάντα τις καλύτερες προσφορές τους στα μεγάλα, ετήσια συμβόλαια και δίνουν μια win-win κατάσταση τόσο για τον πελάτη όσο και γι’αυτές.

Μπορείτε να βρείτε στην ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές από 75€ και να ασφαλιστείτε οικονομικά, εξοικονομώντας δεκάδες ευρώ!

Επιπλέον, στις περισσότερες εταιρείες έχετε και τη δυνατότητα για 12 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας στα ετήσια πακέτα!

Έτσι, πληρώνετε μηνιαία την ασφάλισή σας αλλά απολαμβάνετε την ετήσια -μεγάλη- έκπτωση που παρέχουν οι ασφαλιστικές!

Μήπως σας συμφέρει η ασφάλεια με το χιλιόμετρο;

Υπάρχουν ειδικά προγράμματα τηλεματικής όπου προσφέρουν ασφάλεια αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο.

Αυτά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς τα αυτοκίνητα είχαν πολύ περιορισμένη κίνηση.

Αν όμως κάνετε λιγότερα από 5000 χιλιόμετρα ανά χρόνο, τότε ίσως πρέπει να σκεφθείτε την ασφάλεια με το χιλιόμετρο κι αν αξίζει για εσάς!

Σύγκρινε πολλές εταιρείες πριν αγοράσεις!

Πριν καταλήξεις σε ποια ασφαλιστική θα ασφαλίσεις το όχημά σου, σύγκρινε τιμές και προσφορές και δες όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες.

Οι διαφορές στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι τεράστιες και μπορεί η πιο φθηνή ασφάλεια με την πιο ακριβή, να απέχει ακόμα και στο 100% της τιμής!

Το asfaleies24 σου προσφέρει τη δυνατότητα να βρεις οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου από μόλις 40€ το εξάμηνο, αναζητώντας σε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες για εσένα!

Εσύ εισάγεις τα στοιχεία σου και η μηχανή αναζήτησης ψάχνει στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές και σου δείχνει όλες τις προσφορές και τις τιμές!

Άμεσα μπορείς να επιλέξεις το πακέτο ασφάλισης, να βάλεις τις καλύψεις που επιθυμείς και χρειάζεσαι και να πληρώσεις online ώστε να λάβεις την ίδια στιγμή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

Μην πληρώνεις την ασφάλεια αυτοκινήτου ως χρυσάφι! Πλέον, με τα κατάλληλα εργαλεία και την καλή έρευνα αγοράς, μπορείς να βρεις τις καλύτερες προσφορές και να ασφαλιστείς online σε 2 μόλις λεπτά!

Σχετικά Άρθρα
BeReal: Αυτός είναι ο αντίπαλος του Instagram που λέει "όχι" στα φίλτρα - Εμείς το αγαπήσαμε ήδη!
BeReal: Αυτός είναι ο αντίπαλος του Instagram που λέει “όχι” στα φίλτρα – Εμείς το αγαπήσαμε ήδη!
Κι, όμως, τόσο καιρό βάζουμε λάδι στα φαγητά με λάθος τρόπο - Το βίντεο που καταρρίπτει μια συνήθεια χρόνων!
Κι, όμως, τόσο καιρό βάζουμε λάδι στα φαγητά με λάθος τρόπο – Το βίντεο που καταρρίπτει μια συνήθεια χρόνων!
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180ο;
%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%cf%85%ce%b8%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%ac-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b30
Γιατί να βυθίσετε ταμπόν στα φυτά σας: Γυναίκα αποκαλύπτει το παράξενο κόλπο που πιάνει κάθε φορά!
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου; - Το συχνό λάθος που κάνουμε όλες
Πώς μπορώ να πλύνω σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μου; – Το συχνό λάθος που κάνουμε όλες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του