Υπάρχουν 10 παράξενοι λόγοι για να σε ερωτευτεί κάποιος και όλοι έχουν να κάνουν με την ψυχολογία σου!

υπάρχουν-10-παράξενοι-λόγοι-για-να-σε-ερ

Ο έρωτας κρύβει μέσα του ένα μυστήριο, σωστά; Πώς ερωτευόμαστε αλήθεια και γιατί; Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; Και πόσο πιθανόν είναι αυτός να είναι αμοιβαίος; Πολλά τα ερωτήματα και πολλές και οι απαντήσεις που λαμβάνουμε κατά καιρούς από ειδικούς. Σύμφωνα με έρευνες οι ορμόνες, τα ενδιαφέροντα και η ανατροφή παίζουν ρόλο στο εάν κάποιος θα σε ερωτευτεί και θα τον ερωτευτείς!

Υπάρχουν όμως και δέκα παράξενοι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο να μας ερωτευτει!

Αν μοιάζεις στην μαμά και στον μπαμπά τους

Ναι, αυτό που λένε για το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, ισχύει! Έρευνα από το University of St Andrews στη Βρετανία, υποστηρίζει ότι οι ενήλικες επιλέγουν ταίρι με βάση τα χαρακτηριστικά των γονιών τους. Μάλιστα, οι γυναίκες προτιμούν άνδρες που μοιάζουν στον πατέρα τους και οι άνδρες γυναίκες που θυμίσουν την μαμά τους. Μιλάμε, πάντα, για μακροχρόνιες σχέσεις και κυρίως για σχέσεις που καταλήγουν σε παιδιά και σε… γάμους!

Η μυρωδιά

Η μυρωδιά και συγκεκριμένα η φυσική μυρωδιά είναι εξίσου,ίσως και πιο πολύ σημαντική, καθώς ενεργοποιεί την όσφρηση και ξεκινάει ένα παιχνίδι μυαλού. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του φυσική μυρωδιά, που μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε το δικό του προσωπικό του αποτύπωμα. Έρευνες έδειξαν ότι με βάση τη μυρωδιά κάποιος μπορεί να οδηγηθεί στον έρωτά του. Όσο παράλογο κι αν φαίνεται αυτό με την πρώτη σκέψη, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα γονίδια κάνουν όλη τη δουλειά. Πιο συγκεκριμένα κατά τη σεξουαλική επαφή η όσφρηση ενεργοποιείται, ενισχύει τη λίμπιντο, διεγείρει τις αισθήσεις, αυξάνει το πάθος κι όλα αυτά με τη φυσική μυρωδιά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά μπορούν να συμβούν και με άτομα που είναι τελείως άγνωστα μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι ενώ η μύτη είναι ένα υποτιμημένο όργανο, η όσφρηση καθίσταται ένα ακαταμάχητο σεξουαλικό ερέθισμα. Αξίζει επίσης να αναφερθούμε και σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες με οωρρηξία προτιμούσαν άντρες που μύριζαν τεστοστερόνη.

Το κοίταγμα

Ναι, ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να υπάρξει, αν αυτή διαρκέσει γύρω στα 2 λεπτά! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης μελέτησαν την συμπεριφορά 72 ατόμων και συμπέραναν ότι οι μακρές περίοδοι οπτικής επαφής με κάποιον μπορεί να γεννήσουν θετικά συναισθήματα, ακόμα και αν δεν έχουμε ξανασυναντήσει αυτό το άτομο στην ζωή μας!

Αν έχετε τα χέρια και το στήθος σας ανοιχτά

Εννοούμε να μην καμπουριάζετε ή σταυρώνετε διαρκώς τα χέρια σας! Η γλώσσα του σώματος στέλνει πολλά μηνύματα και, όπως λένε, όσοι την μελετούν το να μιλάς κοιτώντας κάτω και έχοντας τα χέρια στις τσέπες δεν στέλνετε τα σωστά!

Αν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο

Ερευνητές από την Γαλλία διεξήγαγαν ένα πείραμα δίνοντας σε έναν νεαρό να κρατήσει μια θήκη κιθάρας ή μια τσάντα γυμνσατηρίου! Εκείνος κρατώντας άλλοτε την τσάντα και άλλοτε την θήκη της κιθάρας ζήτησε από κοπέλες τον αριθμό τηλεφώνου τους! Περισσότερες θετικές απαντήσεις πήρε, όταν στα χέρια του βρισκόταν η κιθάρα! Μάλλον η καλλιτεχνική φύση του ανθρώπου είναι ιδιαίτερα γοητευτική….

Αν φοράτε… κόκκινα

Σε μια έρευνα από την Σλοβακία οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ήταν πιθανότερο να κλείσουν κάποιο ραντεβού! Αυτό ίσως να οφείλεται στα ερωτικά σινιάλα που στέλνουν οι γυναικές. Επιπλέον, και οι άντρες που φορούσαν κόκκινα θεωρούνταν πιο ελκυστικοί!

Αν είσαι λιγότερο ή το ίδιο όμορφη με τον άλλον

Σύμφωνα με έρευνα οι πολύ ελκυστικοί άνθρωποι ήταν αυστηροί στα κριτήρια ομορφιάς! Εμείς οι κοινοί θνητοί προιμούμε άτομα που είναι το ίδιο όμορφα με εμάς!

Αν μοιάζετε μεταξύ σας

Έχετε ακούσει που λένε τα ετερώνυμα έλκονται; Ξεχάστε το! Οι σύντροφοι που ταιριάζουν και στην καθημερινότητά τους και στην ψυχοσύνθεσή τους είναι πιθανότερο να χτίσουν μια σχέση με διάρκεια, επειδή καταλαβαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο! Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα από το site γνωριμιών eHarmony!

Αν έχετε σκύλο

Ναι, τα ζώα πάντα μάς βοηθούν! Σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δόθηκαν σε γυναίκες φωτογραφίες με άντρες! Άλλοι κρατούσαν σκύλο, άλλοι όχι! Όσοι είχαν παρέα έναν τετράποδο φίλο ήταν και οι πιο τυχεροι!

Αν έχετε ωραία επιδερμίδα ή κάνετε…botox

Σε μια ευρωπαϊκή έρευνα αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες με ωραία επιδερμίδα ή αυτές που είχαν καταφύγει σε αισθητικές θεραπείες φαίνονταν νεώτερες και περισσότερο ελκυστικές στους άλλους!

Σχετικά Άρθρα
%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b10
Οι Τέλειοι Άνθρωποι της ζωής μας- Πώς να τους εξοντώσετε και να… γλυτώσετε
%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b10
Πώς μισό ποτήρι κρασί θα σας γλιτώσει από τους συζυγικούς καβγάδες!
%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b7-%cf%830
Για ποια ζώδια θα είναι πολύ δύσκολη η σημερινή Πανσέληνος;
5-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%bf%ce%b7%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c-%cf%830
5 τρόποι για να βοηθήσετε τον σύντροφό σας, αν πάσχει από κατάθλιψη
%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc0
«Αν εμπιστευτούμε τα παιδιά ο κόσμος μας θα αλλάξει πιο γρήγορα. Τα παιδιά, αυτούς τους σιωπηλούς μάρτυρες»
%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ad%cf%870
Οι εντιμότατες φίλες μας- Να τις προσέχουμε για να τις έχουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του