Το μυστικό του Αϊνστάιν για την ευτυχία είναι πιο απλό απ’ όσο φαντάζεσαι

το-μυστικό-του-αϊνστάιν-για-την-ευτυχί

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έχει σίγουρα ορισμένες επιστημονικές θεωρίες που δεν μπορούμε εύκολα να εξηγήσουμε, αλλά η προσέγγισή του για την ευτυχία είναι πολύ απλή.

%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%8a%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af0

Το 1922, αντί για μια συμβουλή, ο Αϊνστάιν έδωσε σε έναν υπάλληλο από το Imperial Hotel στο Τόκιο, δύο χειρόγραφες σημειώσεις που περιγράφουν τη θεωρία του για την ευτυχία. Σύμφωνα με τον οίκο που έβγαλε σε δημοπρασία το ένα από τα δύο σημειώματα για το ποσό των 1,56 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Αϊνστάιν είπε στον υπάλληλο: «Ίσως αν είσαι τυχερός, αυτές οι σημειώσεις θα γίνουν πολύ πιο πολύτιμες από απλές συμβουλές», αναφέρεται σε δημοσίευμα του The Guardian.

%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%8a%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af2

Τι έγραφαν λοιπόν τα δύο σημειώματα; Αν και προέρχονταν από μια -κυριολεκτικά- μεγαλοφυΐα, είναι απλές προσεγγίσεις για την εξεύρεση και διατήρηση της ευτυχίας στη ζωή μας.

Το ένα σημείωμα έγραφε: «Μια ήσυχη και συγκρατημένη ζωή φέρνει περισσότερη χαρά από την αναζήτηση της ευτυχίας που συνδέεται με τη συνεχή αναταραχή», ενώ το άλλο -απλά και με ακρίβεια- έλεγε: «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει ένας τρόπος».

Άρα, το κλειδί για την ευτυχισμένη διαβίωση -σύμφωνα με έναν από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο- είναι να σταματήσουμε να εστιάζουμε τόσο πολύ στην ιδέα της ευτυχίας όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς ή οι γύρω μας, και να αρχίσουμε να ζούμε σεμνά και με σκοπό.

Σχετικά Άρθρα
Lovebombing: Αυτό είναι το προειδοποιητικό σημάδι κακοποίησης σε μια σχέση
Lovebombing: Αυτό είναι το προειδοποιητικό σημάδι κακοποίησης σε μια σχέση
5 τρόποι - πέρα από τα απλά μηνύματα - για να αναβαθμίσεις τον τρόπο που επικοινωνείς!
5 τρόποι για να αναβαθμίσεις τον τρόπο που επικοινωνείς με τον άλλον!
"Μηδενική ανοχή απέναντι στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών" - Το μήνυμα που πρέπει όλοι να στείλουμε και να υιοθετήσουμε!
“Μηδενική ανοχή απέναντι στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών” – Το μήνυμα που πρέπει όλοι να στείλουμε και να υιοθετήσουμε!
Ψυχολογικό τεστ: Ποιος έσπασε το βάζο; Δείτε τι σημαίνει η επιλογή σας για τον χαρακτήρα σας
Ψυχολογικό τεστ: Ποιος έσπασε το βάζο; Δείτε τι σημαίνει η επιλογή σας για τον χαρακτήρα σας
Όσο περισσότερo χρόνο περνάς με τη μητέρα σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει!
Όσο περισσότερo χρόνο περνάς με τη μητέρα σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει!
«Κοιμήθηκα με τον φίλο του άντρα μου και το μετάνιωσα» - Η απρόσμενη απάντηση που της έδωσε η ειδικός
«Κοιμήθηκα με τον φίλο του άντρα μου και το μετάνιωσα» – Η απρόσμενη απάντηση που της έδωσε η ειδικός

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του