Τι να κάνετε αν οι γονείς σας δε συμπαθούν το σύντροφό σας

τι-να-κάνετε-αν-οι-γονείς-σας-δε-συμπαθο

Μια ερώτηση που βασανίζει κάθε άνθρωπο πριν οι γονείς του γνωρίσουν το άτομο με το οποίο έχει σχέση. “Κι αν δεν τον ή την συμπαθήσουν;”

Το να φέρεις κοντά για πρώτη φορά δυο κομμάτια της ζωής σου τα οποία αγαπάς είναι ένα βήμα που προκαλεί άγχος. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που από τη μια στιγμή στην άλλη η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

“Αν ο σύντροφός σου σου συμπεριφέρεται άσχημα ή δε δείχνει σεβασμό στους δικούς σου τότε έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν αρνητική στάση απέναντί του και να προσπαθήσουν να σe προειδοποιήσουν”, λέει η διάσημη σύμβουλος σχέσεων Lindsay Chrisler.

“Αν, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και εκείνος είναι ευγενικός χωρίς κάποια παράξενη συμπεριφορά, τότε είναι καλύτερα οι γονείς σου να αποδεκτούν την κατάστασ用, συμπληρώνει.

“Πριν έρθεις σε σύγκρουση με την οικογένειά σου, βέβαια, καλό θα ήταν να σκεφτείς για λίγο γιατί δεν συμπαθούν και τόσο ταίρι σου”, συμβουλεύει η Lindsay. “Δεν είναι απαραίτητο να δεχθείς τον λόγο, αλλά σίγουρα πρέπει να τον ακούσεις”, συνεχίζει.

%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%82-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%bf0

Εκείνο που πρέπει να κάνεις, λοιπόν, είναι να καθήσεις με τους γονείς σου, όταν δεν θα είναι μπροστά ο σύντροφός σου και να συζητήσεις. Εξήγησέ τους ότι νιώθεις καλά με αυτόν τον άνθρωπο, ότι σε κάνει ευτυχισμένη και σε αγαπά. Σίγουρα θα μπορέσουν να δουν τις διαφορές και να ξεπεράσουν αρχικά συναισθήματα.

Αν ο σύντροφός σου είναι μπροστά προσπάθησε να ξεκινάς συζητήσεις για θέματα που αρέσουν σε όλους. Αν για παράδειγμα οι πολιτικές πεποιθήσεις τους είναι διαφορετικές ας αφήσεις τέτοια ζητήματα έξω από την κουβέντα. Αν, όμως, και ο πατέρας σου και ο σύντροφός σου είναι λάτρεις των κατασκευών τότε καλό θα ήταν να συγκεντρωθείς σε αυτό.

Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει άσε τα  πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Δεν είσαι υπεύθυνη για τα συναισθήματα των άλλων, ενώ η ιδέα της τέλειας οικογένειας καλό θα ήταν να φύγει από το μυαλό σου. Συγκεντρώσου στη σχέση με το σύντροφό σου και στη σχέση με τους γονείς σου, ξεχωριστά. Όχι στη μεταξύ αυτών σχέση.

Σίγουρα θα ήταν υπέροχο οι γονείς και το ταίρι σου να είχαν μια όμορφη σχέση, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Δεν μπορείς να αφήνεις τη γνώμη τους να επηρεάζει τη σχέση σου. “Εσύ βρίσκεσαι σε σχέση μαζί του, όχι οι γονείς σου”, τονίζει η Lindsay Chrisler και οι περισσότεροι σύμβουλοι σχέσεων και μάλλον έχουν δίκιο…

Σχετικά Άρθρα
Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;
Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;
10 σημάδια που πρέπει να σε υποψιάσουν πως ο σύντροφός σου σε απατά
10 σημάδια που πρέπει να σε υποψιάσουν πως ο σύντροφός σου σε απατά
Ψυχολογικό τεστ: Μπορείτε να μαντέψετε ποια δεν είναι αληθινή οικογένεια;
Ψυχολογικό τεστ: Μπορείτε να μαντέψετε ποια δεν είναι αληθινή οικογένεια;
%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-5-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b10
Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις 5 βασικές αρχές του φλερτ για να γίνεις ακαταμάχητη
5+1 φορές που το ψέμα δεν είναι αμαρτία!
5+1 φορές που το ψέμα δεν είναι αμαρτία!
%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b10
Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού σήμερα: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το φιλί!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του