Οι 2 λέξεις που οι σεξολόγοι απαγορεύουν στα ζευγάρια να χρησιμοποιούν

οι-2-λέξεις-που-οι-σεξολόγοι-απαγορεύου

Ας μιλήσουμε για σεξ. Συγκεκριμένα, ας μιλήσουμε για τις λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο συχνά (τόσο εντός όσο και εκτός της κρεβατοκάμαρας) για πιο υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις. Αλλά και τις 2 εκείνες λέξεις που οι ειδικοί σχεδόν απαγορεύουν στα ζευγάρια να χρησιμοποιούν καθώς φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα!

Η Rosara Torrisi, PhD, από το Long Island Institute of Sex Therapy, αποκαλύπτει στο Brightside τις λέξεις που θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ζευγάρια πιο συχνά (και αυτές που πρέπει να αποφεύγουν).

«Ίσως»

Η λέξη «ίσως» μπορεί να ανοίξει νέες συζητήσεις και δυνατότητες, σύμφωνα με την Dr. Torrisi. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι ο σύντροφός σου θέλει να εντάξει κάποιο ρόλο στη σεξουαλική σας ζωή. Λέγοντας «ποτέ, με κανέναν τρόπο!», απαγορεύεις στον σύντροφό σου κάποια πιθανή απόλαυση. Η λέξη «ίσως» επιτρέπει μια συζήτηση σχετικά με το γιατί τον ενδιαφέρει αυτό, γιατί θα ήθελε να το κάνει μαζί σου, αλλά και τι αρέσει σε εσένα. Έτσι, θα μπορούσες να μάθεις κάτι για τον σύντροφό σου και ίσως να βρεις κάτι νέο για να απολαύσετε μαζί.

Συναπόλαυση

Πρόκειται για το αντίθετο της ζήλειας. «Αφορά στο να νιώθεις αγάπη για τον σύντροφό σου καθώς απολαμβάνει κάτι ή κάποιον άλλο», εξηγεί η Dr. Torrisi. Αυτή η έννοια χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει πώς μπορεί να αισθάνεσαι όταν ο σύντροφός σου μοιράζεται χρόνο και σεξουαλικότητα με κάποιον άλλο, αλλά το νόημά της εκτείνεται πέρα ​​από την κρεβατοκάμαρα. «Συχνά τσακωνόμαστε με τους συντρόφους μας όταν απολαμβάνουν χρόνο με τον καλύτερό τους φίλο ή όταν ενθουσιάζονται με τη νίκη της ομάδας τους», εξηγεί η Dr. Torrisi. Αυτό το αίσθημα χαράς για κάποιο άλλο άτομο εμφανίζεται φυσικά, αλλά είναι επίσης μια ικανότητα που μπορεί (και πρέπει) να καλλιεργηθεί. Επομένως, αντί να ζηλεύεις κάθε φορά που ο σύντροφός σου απολαμβάνει κάτι που δεν σ’ αρέσει, δοκίμασε την επιβράβευση – θα λειτουργήσει καλά και για τους δύο.

Οι 2 απαγορευμένες λέξεις

«Πάντα» και «ποτέ»

Αυτές οι λέξεις δεν επιτρέπουν βαθύτερη και πλουσιότερη επικοινωνία. Αυτές οι λέξεις μπορεί να είναι επιβλαβείς επειδή συνήθως δεν είναι ρεαλιστικές (ο σύντροφός σου δεν πλένει ΠΟΤΕ τα πιάτα;). Το πιο σημαντικό, αν ψάχνεις για αλλαγή (όπως όταν ζητάς από τον σύντροφό σου να βγάλει εκείνος τα σκουπίδια), είναι να μη χρησιμοποιείς αυτές τις δύο λέξεις, επειδή δεν επιτρέπουν στον σύντροφό σου να αναπτυχθεί. Στην πραγματικότητα, τείνουν να οδηγούν σε επιχειρήματα και όχι ουσιαστικές συζητήσεις. Αντ’ αυτού, δοκίμασε να του εξηγήσεις γιατί αυτό που κάνει είναι ενοχλητικό ή κάτι που θα ήθελες να αλλάξει και τι θα προτιμούσες να κάνει αντ’ αυτού.

Διαβάστε επίσης

Σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες: Έτσι, θα απογειώσετε τη λίμπιντο!

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έβγαλε βιάγκρα για γυναίκες!

10 πολύ σοβαρές ενδείξεις πως η σχέση σας πάει από το κακό στο χειρότερο

Σχετικά Άρθρα
Η Γκουίνεθ Πάλτροου βάλθηκε να μας λύσει τα ερωτικά προβλήματα - Έρχεται με νέα σειρά για το σεξ!
Η Γκουίνεθ Πάλτροου βάλθηκε να μας λύσει τα ερωτικά προβλήματα – Έρχεται με νέα τηλεοπτική σειρά για το σεξ!
Σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες: Έτσι, θα απογιώσετε τη λίμπιντο!
Σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες: Έτσι, θα απογειώσετε τη λίμπιντο!
Η Γκουίνεθ Πάλτροου έβγαλε βιάγκρα για γυναίκες!
Η Γκουίνεθ Πάλτροου έβγαλε βιάγκρα για γυναίκες!
%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b5%cf%82-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b6%ce%b5%cf%850
Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει τα ζευγάρια να κάνουν σεξ για να είναι πιο ευτυχισμένα;
Αυτοί είναι οι πιο ερωτικοί λαοί στον κόσμο - Πρωταθλητές οι Έλληνες εραστές!
Αυτοί είναι οι πιο ερωτικοί λαοί στον κόσμο – Πρωταθλητές οι Έλληνες εραστές!
5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου όταν σταματήσεις να κάνεις σεξ
5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου όταν σταματήσεις να κάνεις σεξ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του