Οι εντιμότατες φίλες μας- Να τις προσέχουμε για να τις έχουμε

οι-εντιμότατες-φίλες-μας-να-τις-προσέχ

%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ad%cf%870

Από τη Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, δημοσιογράφο του πολιτιστικού ρεπορτάζ και υπεύθυνη επικοινωνίας πολιτισμού

Έξι χρόνων νομίζω απέκτησα την πρώτη μου φίλη. Ήταν ένα μικρό ξανθό πανέμορφο κοριτσάκι, πλην όμως τέρας, όπως απέδειξε η ζωή και τα χρόνια. Δεν με πρόδωσε, αλλά ήταν τόσο φρικτά ανυπόφορη και τοξική, που έκανε τα πάντα για να δηλητηριάζει κάθε στιγμή μου.

Ημουν, όμως πάντα άνθρωπος με αισιοδοξία και πίστη στο καλύτερο. Έτσι, στα εννιά μου ήρθε η πρώτη καλή μου φίλη που έμεινε για πολλααά χρόνια και παραμένει. Μπορεί όχι τόσο κοντινή πια, πάντως είναι εκεί μ’ έναν μυστικό τρόπο και ένα μη ορατό καλώδιο. Η ζωή μου συνδέθηκε μαζί της (αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και κυρίως άλλο θέμα).

Έτσι, λοιπόν, πιστή στη θετικότητά μου απέκτησα πλείστες όσες φίλες, φίλες που έμειναν, που έφυγαν, που αγάπησα, που αντιπάθησα στο τέλος (πολύ λίγες είναι αυτές, ίσως μόνο μια) και τώρα πια όταν γνωρίζω μια γυναίκα η πρώτη ερώτηση που της κάνω είναι: έχεις φίλες; Αν μου πει ότι δεν έχει ούτε μία, δεν έχω τον παραμικρό λόγο να συνεχίσω την κουβέντα μου.

Φίλες, μαγικό πράγμα. Στήριγμα και σχέσεις ζωής.

Σχετικά άρθρα: Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια των ’80s

– Οι χρυσοί γάμοι άσχημα…. καίγονται

Εχουμε φίλες :

Φίλες παιδικές: αυτές που γνωρίσαμε μεταξύ 8 και 18. Δεν είναι σίγουρο ότι στο πέρασμα των χρόνων θα μείνουν κοντά μας (λόγω αλλαγής χαρακτήρων και τρόπου ζωής). Είναι όμως η πιο αθώα μας εκδοχή. Οι αναμνήσεις μας. Μεγάλο και αναντικατάστατο κομμάτι ζωής.

Φίλες γραφείου (φίλες συνάδελφοι δλδ): αυτά τα ένα, δύο κορίτσια που ξεχωρίσαμε στο γραφείο, λόγω χαρακτήρα, συμπεριφοράς, βλέμματος στα πράγματα, ξεκάθαρης συμπεριφοράς, στυλ. Αν δεν αποκτήσεις τέτοια φίλη καλύτερα μίλα με τον ψυχολόγο σου. Δεν μπορεί σε όλο το γραφείο να μην υπάρχει μια γυναίκα να μιλάς μαζί της.

Φίλες από τη γειτονιά: δεν γνωρίζω, δεν απαντώ

Φίλες συγγενείς ή σαν συγγενείς: επίσης έχουμε πάντα ξαδέλφες (αν όχι αδελφές), θείες μικρότερες ή και μεγαλύτερες, νονές κλπ… Αχαρτογράφητα τα νερά… Αν σου τύχει καλό κομμάτι το κρατάς και δεν το πετάς (οι εξ αίματος σχέσεις είναι δύσκολες μερικές φορές αν όχι πάντα). Αν μια γυναίκα συγγενής σου είναι και καλό άτομο, τότε έχεις μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και καλή παρέα στα οικογενειακά βαρετά τραπέζια.

Φίλες που αποκτήσαμε από άλλες φίλες: κάτι φωτεινά πλάσματα που μπήκαν στη ζωή μας από τη διπλανή πόρτα, δηλαδή άλλες γνωριμίες και αποδείχτηκαν ό,τι πιο χρήσιμο βγήκε από εκείνες τις άλλες γνωριμίες

Φίλες που ήρθαν όταν τα παιδιά μας πάτησαν στο σχολείο: Ξεχωριστή ενότητα. Κορίτσια με τα οποία μέχρι χθες δεν έχεις τίποτα κοινό. Κι όμως αρκεί ένας αγιασμός, ένα προαύλιο, ένα πάρτι κι ένας μικροτραυματισμός. Αυτές μπορεί να μείνουν όσο κρατά η υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά μπορεί και να μείνουν μετά το στρατιωτικό.Τα παιδιά μας μπορεί να σταματήσουν τα πάρε δώσε, όμως εμείς εκεί σταθερές .

Φίλες μεγαλύτερες από εμάς: όλες έχουμε γνωρίσει κυρίες μεγαλύτερες μπορεί και πολύ μεγαλύτερες που όμως έχουν καρδιά μικρού παιδιού, εφηβική διάθεση και ταυτόχρονα ξέρουν να συμβουλεύουν για παιδιά, συντρόφους, φαγητά, ρούχα που δεν καθαρίζουν και πυρετούς που δεν πέφτουν εύκολα. Θησαυρός. Η 86χρονη φίλη μου Φανή…. (σ’ άλλο editorial).

Φίλες τύπου μαμάς: μπορεί να είναι ακόμη και μικρότερες από εμάς. Αλλά ως άτομα έχουν την τάση: α/ να μας συμβουλεύουν β/ να μας μαλώνουν χωρίς να μας θυμώνουν γ/να μιλάμε όλο το βράδυ για την πλατυποδία του παιδιού μας. Επίσης, ξέρουν να ξεματιάζουν. Εάν μένουν και κοντά σας και ανοίγουν φύλλο, τι να πω;

Φίλες τύπου γιατρός: Eάν είναι ψύχραιμες …μόνο. Εάν είναι υστερικές, όπως ενδεχομένως είστε εσείς, δεν κάνουν.

Φίλες άντρες : Μη γελάτε. Εχω τέτοιο φίλο. Είναι η αντρική μου πλευρά και ως εκ τούτου κάτι σαν αλεν κλειδί. Ξέρουν πράγματα (εντάξει όχι για μπουτίκ ή τάσεις στα παπούτσια που δεν αποκλείεται βέβαια), αλλά άλλα πρακτικά και πολύτιμα.

Φίλες για μπαρ και ξενύχτια και αλητείες: Bασικό τους χαρακτηριστικό η εχεμύθεια. Μην σας ξεκατινιάσουν μετά στη παρέα, στη δουλειά, στον σύντροφο. Πρέπει να ξέρουν να κρατούν καλά κρυμμένα μυστικά. Και να μην πίνουν τον Βόσπορο όταν είστε λιώμα, για να οδηγήσουν (εσάς με ασφάλεια στο σπίτι και τις ίδιες φυσικά).

Επίσης, στην covid εποχή ανακαλύψαμε το είδος φίλες του fb. Μπορεί να μην έχετε βρεθεί ποτέ από κοντά. Αλλά οι εκμυστηρεύσεις στα inbox θεωρούνται έως και προδημοσίευση μυθιστορήματος.

Επίσης, παίζει και κατηγορία πολυεργαλείο που μια μόνο, τα έχει όλα. Δύσκολο αλλά έχει συμβεί.

Επίσης, από γνώση και εμπειρία σάς λέω, μην επιχειρήσετε να κάνετε φίλη τη διευθύντριά σας. Ή την πρώην του πρώην σας, ή τη νυν του πρώην σας ή όποια σχετίζεται με άτομο που αγαπήσατε. Αυτές οι εξισώσεις δε μας βγαίνουν όσο μεγαλόψυχες και κυριλε να είμαστε και να θέλουμε να φαινόμαστε.

Αν στις παραπάνω κατηγορίες δεν καταφέρατε να εντοπίσετε τον εαυτό σας από τη μια ή την άλλη πλευρά, με βεβαιότητα υπογράφω, κάτι δεν πάει καλά…

Σχετικά άρθρα: Τι νέα σήμερα αγάπη μου;

Η Μελίνα (μια είναι η Μελίνα) έλεγε ότι στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε ψυχιάτρους γιατί έχουμε φίλους. Να μιλάτε με γυναίκες, αν είστε γυναίκες, αλλά και άντρες να είστε, καλό θα σας κάνει. Να μιλάτε πολύ. Να βγάζετε προς τα έξω τα μέσα σας.

Επίσης βάλτε τέλος στις ατάκες τύπου, γυναίκες φίλες δεν υπάρχουν. Είναι άλλου αιώνα, άλλης αισθητικής και άλλης γειτονιάς. Που σημαίνει, δεν ασχολούμαστε. Στα δύσκολα ανακαλύπτουμε τη σημασία των κοντινών μας προσώπων. Μερικοί απ΄αυτούς είναι και οι φίλες μας. Να τις προσέχουμε για να τις έχουμε.

Σχετικά Άρθρα
Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;
Γιατί τα ευτυχισμένα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια;
10 σημάδια που πρέπει να σε υποψιάσουν πως ο σύντροφός σου σε απατά
10 σημάδια που πρέπει να σε υποψιάσουν πως ο σύντροφός σου σε απατά
Ψυχολογικό τεστ: Μπορείτε να μαντέψετε ποια δεν είναι αληθινή οικογένεια;
Ψυχολογικό τεστ: Μπορείτε να μαντέψετε ποια δεν είναι αληθινή οικογένεια;
%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-5-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b10
Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις 5 βασικές αρχές του φλερτ για να γίνεις ακαταμάχητη
5+1 φορές που το ψέμα δεν είναι αμαρτία!
5+1 φορές που το ψέμα δεν είναι αμαρτία!
%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b10
Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού σήμερα: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το φιλί!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του