Ο δεκάλογος ενός ειδικού για να αντιμετωπίσουμε τη Blue Monday

ο-δεκάλογος-ενός-ειδικού-για-να-αντιμε

Για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τη σημερινή Blue Monday, την πιο θλιβερή ημέρα του έτους, η Lavazza και ο Roberto D’Incau – Lang & Partners Executive Coach, έφτιαξαν έναν οδηγό με μικρές καθημερινές χειρονομίες, ξεκινώντας από την ευχαρίστηση ενός καφέ όπως ο εικονικός Lavazza Qualità Oro, ο οποίος μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της αρνητικότητας και να μετατρέψει μια κουραστική μέρα σε μια ευκαιρία για θετικές αλλαγές.

Μια δημιουργική λίστα με νέα στοιχεία που μπορείτε να εισαγάγετε στη ρουτίνα σας, ξεκινώντας με το μεγαλύτερο φόβο όλων: το πρωί της Δευτέρας!

Ο δεκάλογος του ειδικού

1. Αφυπνίστε τις πέντε αισθήσεις σας: Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια μικρή μεγάλη χαρά, έναν καφέ για παράδειγμα. Δοκιμάστε το χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις σας, παρατηρήστε το έντονο χρώμα του καφέ, ακούστε, γευτείτε, μυρίστε και ζεσταθείτε. Δώστε προσοχή σε αυτή τη στιγμή, καθίστε και απολαύστε αυτή τη μικρή αλλά ταυτόχρονα μεγάλη ευχαρίστηση.

2. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια μικρή παράκαμψη στη διατροφή σας: Aυτή τη Δευτέρα, σκεφτείτε κάτι που σας αρέσει. Παραβιάστε τη διατροφή σας με ένα μπριός, ένα κέικ, μια ζεστή σοκολάτα ή προσπαθήστε να φάτε κάτι καινούργιο για πρωινό, για παράδειγμα μια bruschetta με ντομάτα, όπως κάνουν τα «ξαδέλφια» μας οι Ισπανοί.

3. Χαμογελάστε όλο και περισσότερο: Μη δείτε τα social media που αναφέρουν αρνητικές ειδήσεις και δείτε ένα αστείο βίντεο, κάντε μια περίεργη ή διεγερτική ανάγνωση. Μην κοιτάτε τα αρνητικά νέα της ημέρας: σκεφτείτε σκόπιμα ένα διάλειμμα από την αρνητικότητα. Χαμογελάστε περισσότερο: είναι υπέροχο και θα παρατηρήσετε την επίδραση που έχει σε άλλους.

%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b50

4. Σκεφτείτε τις διακοπές σας: Μελέτες δείχνουν ότι η πιο ευτυχισμένη ημέρα του έτους είναι περίπου στις 20 Ιουνίου, στο θερινό ηλιοστάσιο. Εκτός από τον όμορφο καιρό, τι είναι αυτό που κάνει μια μέρα πραγματικά ξεχωριστή για εσάς; Κάντε τον εαυτό σας ευτυχισμένο, κάντε κράτηση για ένα ταξίδι σήμερα, για τον εαυτό σας. Ο Ιανουάριος είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε κράτηση: γιατί να μην αρχίσετε να το σκέφτεστε αμέσως; Θα σας δώσει μια νέα, όμορφη ενέργεια. Ξεκινήστε να σκέφτεστε, ίσως να αγοράσετε και ένα ταξιδιωτικό βιβλίο.

5. Φορέστε ό,τι καλύτερο έχετε για εσάς: Είναι Blue Monday; Φορέστε το πιο όμορφο φόρεμα που έχετε, ένα φόρεμα για πάρτι, αυτό που μόλις αγοράσατε, μην το κρατάτε κλειδωμένο στη ντουλάπα σας. Το να νιώθουμε καλά όταν βγαίνουμε έξω πραγματικά βοηθάει στην αυτοεκτίμησή μας.

6. Γυμναστείτε, ελευθερώστε τις ενδορφίνες σας: Μόλις ξυπνήσετε υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 10 λεπτά σωματικής άσκησης, όλοι γνωρίζουμε τουλάχιστον δύο ασκήσεις. Ακόμη και στο γραφείο κατά τη διάρκεια της ημέρας αφιερώστε 5-10 λεπτά. Ενεργοποιήστε τη σεροτονίνη με περισσότερη έκθεση στο φως από το συνηθισμένο: κατεβείτε σε μια στάση μετρό νωρίτερα ή κάντε μια σύντομη βόλτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμα καλύτερα σε ένα πάρκο.

%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b52

7. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας: Ξαναφέρτε μια ευχάριστη μνήμη, κάπου που αισθανθήκατε καλά, σκεφτείτε ένα μέρος ευημερίας για εσάς, που αισθανθήκατε ηρεμία, ειρήνη με τον εαυτό σας και αφιερώστε λίγες στιγμές για να αναδείξετε αυτή τη μνήμη και την ευχάριστη αίσθηση.

8. Κάντε κάτι καινούργιο για εσάς: Αυτή τη μέρα αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε ένα νέο άρωμα, ένα προϊόν ομορφιάς, ακούστε ένα κομμάτι μουσικής ενός είδους που δεν ακούστηκε ποτέ πριν. Αλλάξτε τα σχέδιά σας!

9. Σκεφτείτε τι κάνει μια μέρα πραγματικά καλή για εσάς: Να δείτε κάποιον φίλο, ξοδέψτε χρόνο διαβάζοντας, πηγαίνετε για δείπνο. Σχεδιάστε ένα από αυτά τα πράγματα: συχνά τη Δευτέρα μένετε στο σπίτι, πηγαίνετε ενάντια στην τάση και βγείτε έξω.

10. Εξαλείψτε τη λέξη «παράπονο»: Είναι παράδοξο, μόλις σήμερα, τη Δευτέρα, την πιο επικηρυγμένη και λιγότερο αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας («Πώς είσαι; Από τη Δευτέρα», «Δυστυχώς, αύριο Δευτέρα»), αποφασίστε να εξαλείψετε τη λέξη «διαμαρτύρομαι» από το λεξιλόγιό σας και από τις σκέψεις σας και να δούμε τι θα συμβεί… Είναι άχρηστο να έχεις κατάθλιψη αν οι καλές προθέσεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.

Όλες αυτές οι συμβουλές δεν ισχύουν μόνο για τη Blue Monday, αλλά θα μπορούσαν να ελαφρύνουν οποιαδήποτε άσχημη ημέρα. Ας μην ξεχνάμε, ωστόσο, ότι η θλίψη είναι ένα πρωταρχικό συναίσθημα, το οποίο πρέπει να καλωσορίσουμε χωρίς να φοβόμαστε γι’ αυτό, επειδή είναι μέρος της ζωής μας και συχνά, αν λογοκρίνουμε, η πράξη μας επιστρέφει από το παράθυρο.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd0
Γιορτή του Πατέρα: Κι αν εκείνος δεν είναι πια κοντά μας;
%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%b9%cf%89%cf%80%ce%b7%ce%bb%ce%ae-%ce%b7-%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%ae-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b10
Μη μένεις σιωπηλή! Η φωνή σου μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο
%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-instagram-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%ac%ce%bc%cf%880
Η μάσκα του Instagram και της απατηλής του λάμψης
%ce%b4%ce%b7%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%ae-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac0
Δηλαδή σκοτώνουν τα καλά παιδιά;
%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%af-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-5-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%cf%800
«Για πάντα μαζί από… παιδιά» – 5 λόγοι που ο εφηβικός έρωτας μπορεί να κρατήσει για πάντα
%ce%b7-%cf%84%ce%b6%ce%ad%ce%bd%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81-%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%b5%ce%b6-%ce%b3%cf%8d%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%820
Η Τζένιφερ Λόπεζ γύρισε στον πρώην της – 5 λόγοι για να γυρίσεις και εσύ!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του