Μόλις χώρισες; Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις!

μόλις-χώρισες-αυτό-είναι-το-χειρότερο

Μόλις χώρισες… Είτε είναι δική σου επιλογή, είτε όχι, ο πρώτος καιρός μετά από έναν χωρισμό δεν είναι εύκολος. Θέλεις την περίοδο προσαρμογής, μέχρι να βρεις τα πατήματά σου. Και σε αυτή την περίοδο, μπορείς να βγεις με τις φίλες σου, να το ρίξεις έξω, να χορέψεις, να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις. θα έχεις όμως και τα κάτω σου, όπου παύεις να ασχολείσαι και να νοιάζεσαι για το τι είναι καλό και τι όχι για τον εαυτό σου ακολουθώντας ακόμα και μία πιο παρακμιακή συμπεριφορά.

Το χειρότερο πράγμα που κάνεις μόλις χώρισες και πρέπει να σταματήσεις

Σύμφωνα, όμως, με την Elle Huerta, CEO και ιδρύτρια της εφαρμογής χωρισμού Mend, υπάρχει ένα πράγμα το οποίο δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά από έναν χωρισμό!

“Υπάρχουν τόσες συμπεριφορές που ακολουθούμε μετά από έναν χωρισμό και μάλλον όλοι έχουμε πέσει “θύματά” τους: υπερβολικό ποτό ή φαγητό, ξέφρενα πάρτι ή απλώς αποφυγή των συναισθημάτων μας”, υποστηρίζει η Elle.

“Το χειρότερο, όμως, που κάνουμε είναι η αρνητική σκέψη για τον εαυτό μας” τόνισε εξηγώντας πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης και τα αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό μας είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά μετά από κάθε χωρισμό.

“Ένας χωρισμός δεν σημαίνει ότι είσαι ανάξια αγάπης ή έχεις κάποιο μεγάλο ελάττωμα. Είναι πολύ δυσάρεστο να σκέφτεσαι έτσι για τον εαυτό σου και φυσικά δεν είναι αληθινό. Σίγουρα πιστεύω ότι εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να γίνουν καταστροφικοί μετά από έναν χωρισμό, αλλά οι κουβέντες που κάνουμε με τον εαυτό μας μπορούν να αποβούν πολύ χειρότερες.”!

Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι μια πολύ σημαντική συνήθεια την οποία πρέπει και να διατηρούμε, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μια τόσο ευάλωτη κατάσταση, όπως είναι ο χωρισμός. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας και σε ψυχικό και σε σωματικό επίπεδο.

Τα social media παίζουν και αυτά πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη διαδικασία επούλωσης των πληγών ενός χωρισμού. Γι αυτό και η Elle προτείνει ένα μικρό διάστημα απομάκρυνσης από αυτά. Σίγουρα το να δείτε τον πρώην σας στο newsfeed σας δεν θα σας βοηθήσει και θα σας βάλει στον πειρασμό να ψάξετε τα νέα του.

“Σίγουρα”, προτείνει η Elle, “το να απομακρυνθείς τελείως από τα social media είναι αδύνατο, αλλά το να δώσεις προσοχή σε ποιους ακολουθείς σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποκοπείς ευκολότερα. Επίσης, το να διαβάζεις και να ακολουθείς σελίδες και ανθρώπους που σε εμπνέουν και σου ανεβάζουν το ηθικό είναι καλύτερο για την ψυχολογία σου.”

Όπως ακριβώς δεν θα άφηνες “τοξικούς” ανθρώπους να σε περιβάλουν κάνε το ίδιο και με τους λογαριασμούς σου στα social media!

Διαβάστε επίσης

Μπριζίτ Μακρόν: Η θλιβερή ιστορία πίσω από το δαχτυλίδι που φορά!

Πρέπει να πω στη φίλη μου ότι ο σύζυγός της την απατά; Τι απαντά η ειδικός

“Έβαλα την ψυχική μου υγεία πάνω από τα social media – Επιτέλους απολαμβάνω τη ζωή μου” – Η εξομολόγηση που σοκάρει

Σχετικά Άρθρα
Έχεις βρει το άλλο σου μισό; Αυτά τα 20 σημάδια θα στο δείξουν!
Έχεις βρει το άλλο σου μισό; Αυτά τα 20 σημάδια θα στο δείξουν!
Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που φθείρουν τη σχέση σου!
Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που φθείρουν τη σχέση σου!
Μία φορά άπιστος, για πάντα άπιστος; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Μία φορά άπιστος, για πάντα άπιστος; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Απαντήστε πρώτα στις παρακάτω ερωτήσεις!
Σκέφτεστε να συγκατοικήσετε; Απαντήστε πρώτα στις παρακάτω ερωτήσεις!
%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c-%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b90
Απάτησες τον σύντροφό σου… Τώρα; Ο ειδικός σού λέει πώς να το χειριστείς
%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%89-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%b6%cf%85%ce%b3%cf%8c%cf%820
Πρέπει να πω στη φίλη μου ότι ο σύζυγός της την απατά; Τι απαντά η ειδικός

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του