“Ανακάλυψα ότι ο κουμπάρος μας και κολλητός του συζύγου μου απατά τη γυναίκα του. Πώς πρέπει να το χειριστώ;…”

ανακάλυψα-ότι-ο-κουμπάρος-μας-και-κολ

Ανακάλυψα ότι ο κουμπάρος μας και κολλητός του συζύγου μου απατά τη γυναίκα του. Πώς πρέπει να το χειριστώ; Να τα αποκαλύψω όλα σε εκείνη; Να μιλήσω σε εκείνον ή να βάλω τον άνδρα μου να συζητήσει μαζί του; Δεν θέλω ούτε να επηρεάσω τη σχέση του ζευγαριού ούτε τη φιλία του κουμπάρου με τον σύζυγό μου”.

Απαντά ο Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

“Ευχαριστώ πολύ για το ερώτημα σας.

Από τη διατύπωση του ερωτήματος σας αντιλαμβάνομαι ότι δεν επιθυμείτε να διαταράξετε ούτε τη ζωή του ζευγαριού ούτε τη φιλική σχέση του συζύγου σας με τον κουμπάρο σας.

Και εκ των πραγμάτων μια τέτοια αποκάλυψη, θα διαταράξει τις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων. Παράλληλα μπορώ να αντιληφθώ και το βάρος που έχει το να κουβαλάτε ένα τέτοιο μυστικό και την ανάγκη σας να μοιραστείτε το βάρος αυτό.

Συχνά ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης έξω από τον κύκλο αυτό, ένας κοντινός φίλος, ένας πνευματικός, ένας θεραπευτής, μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε αυτό.

Η εμπειρία σε αυτά τα θέματα έχει να μας δώσει πολλές πληροφορίες. Συχνά οι άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρουν ένα τέτοιο μήνυμα γίνονται στόχος και από τον απατημένο σύζυγο, αλλά και από αυτόν που έχει απιστήσει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη μέση, απολογούμενος για τα κίνητρά του. Παράλληλα βλέπουμε συχνά γυναίκες να επιλέγουν, παρόλο που γνωρίζουν ότι ο σύντροφος τους απιστεί, να παραμείνουν στη σχέση, γιατί θέλουν να προσπαθήσουν να σώσουν το γάμο τους, γιατί δεν θέλουν να χωρίσουν κ.ά.

Σε ένα άλλο σενάριο που θα επιλέξετε να μη μιλήσετε, είναι πιθανό να γίνετε πάλι στόχος από τη σύζυγο που υπέστη την απιστία, ρωτώντας σας για πιο λόγο δεν της το είπατε.

Μια τρίτη εκδοχή μας δείχνει ότι μπορεί ο άντρας που απάτησε τη σύντροφό του, να μετανιώσει για την πράξη του αυτή και να επιστρέψει στη σχέση του με μεγαλύτερη δέσμευση. Και στην περίπτωση αυτή, μια αποκάλυψη θα στερούσε από το ζευγάρι αυτή την ευκαιρία.

Από την άλλη πλευρά αν η απιστία συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση, θα αντιληφθεί τα σημάδια στο χρόνο της, όταν θα είναι έτοιμη. Και τότε ίσως να έχει μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης, που ένας κοντινός της άνθρωπος, όπως εσείς, μπορείτε να προσφέρετε.

Όπως βλέπετε σε τέτοια ερωτήματα, δεν υπάρχουν μονολεκτικές απαντήσεις με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Κάθε επιλογή έχει τις συνέπειές της και είναι αποκλειστικά στη διακριτική διάθεση του καθένα, ποιες συνέπειες θέλει να υποστεί.

Δημήτρης Κουτζαμάνης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Μαθήματα Ζωής

Σχετικά Άρθρα
Ο έρωτας δεν φτάνει - Τελικά, υπάρχει κάποιο manual για να κρατήσει μία σχέση;
Ο έρωτας δεν φτάνει – Τελικά, υπάρχει κάποιο manual για να αντέξει μία σχέση στον χρόνο;
Ενδοοικογενειακή βία: "Νταής" σακάτεψε στο ξύλο τη σύζυγό του επειδή βρήκε δουλειά
Ενδοοικογενειακή βία: “Νταής” σακάτεψε στο ξύλο τη σύζυγό του επειδή βρήκε δουλειά
Ο ηλικιακός ρατσισμός είναι υπαρκτός και οι γυναίκες άνω των 40 τον βιώνουν περισσότερο στην καθημερινότητά τους!
Ο ηλικιακός ρατσισμός είναι υπαρκτός και οι γυναίκες άνω των 40 τον βιώνουν περισσότερο στην καθημερινότητά τους!
5 λόγοι που τα 30 είναι για τη γυναίκα η καλύτερη δεκαετία και είναι πιο ελκυστικές από ποτέ!
5 λόγοι που τα 30 είναι για τη γυναίκα η καλύτερη δεκαετία και είναι πιο ελκυστική από ποτέ!
Έχεις βρει το άλλο σου μισό; Αυτά τα 20 σημάδια θα στο δείξουν!
Έχεις βρει το άλλο σου μισό; Αυτά τα 20 σημάδια θα στο δείξουν!
Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που φθείρουν τη σχέση σου!
Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που φθείρουν τη σχέση σου!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του